Greg Van Avermaet: “Blij dat ik het voorjaar met een zege af kan sluiten”

zondag 5 mei 2019 om 19:39
Greg Van Avermaet: “Blij dat ik het voorjaar met een zege af kan sluiten”

Greg Van Avermaet besloot vandaag zijn voorjaar met een overwinning in de slotrit in de Tour de Yorkshire. De kopman van CCC kwam in Leeds twee tellen tekort voor de eindoverwinning. Van Avermaet erkent in het flashinterview na afloop dat een ritzege vandaag het maximaal haalbare was.

Van Avermaet begon met zes tellen achterstand aan de slotrit, maar een prolongatie van de eindzege zat er voor de titelverdediger niet in. “Ik ging voor het eindklassement, maar dat bleek niet haalbaar. Ineos was vandaag te sterk”, bekent Van Avermaet. “Ik denk dat ze het slim gespeeld hebben door op de laatste beklimming aan te vallen”, aldus Van Avermaet, die in de slotfase zelf ook voor de aanval koos. “Het was de enige manier om in ieder geval iets te winnen”, kijkt hij terug.

Hij heeft vrede met het resultaat. “Dit was mijn laatste wedstrijd voordat ik een rustperiode inga. Dus ik ben erg blij dat ik deze periode met een zege af kan sluiten. De afgelopen twee dagen kregen we een parcours dat mij wel ligt. Het was zwaar, maar ik kon overleven en het in de sprint afmaken. Het was een zware week, dus het is mooi dat ik het met een overwinning af kan sluiten.”

Van Avermaet keert eind deze maand terug in competitie tijdens Hammer Stavanger (24-26 mei). Na Hammer Limburg (7-9 juni) zal hij zich via de Ronde van Zwitserland (15-23 juni) voorbereiden op de Tour de France.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Pat McQuaid 5 mei 2019 om 19:40

Toch de verliezer van voorjaar in mijn ogen.

0
Brabander 5 mei 2019 om 20:46

Dan zijn er wel heel veel verliezers, als je het zo stelt

0
52voor11achter 5 mei 2019 om 22:14

Naesen, van Avermaet, Sagan, Stuyven, Terpstra en misschien Lampaert.

0
G99prblms 5 mei 2019 om 22:35

Pat heeft wel gelijk vind ik. Hij was echt wel in goed vorm en was alleen maar aan het blunderen. Niet mee hier, niet mee daar. Naesen heeft nog niet hetzelfde (als in 2017 van Greg) laten zien en Lampie is geen kopman.

0
Brabander 5 mei 2019 om 22:39

Als je het zo stelt, zit er wat in ja

0
Jalabertje 5 mei 2019 om 22:07

Greg heeft gewoon 1 super jaar gehad en is nu terug waar hij daarvoor was, niets mis mee.

Hij moet alleen de schroom weer afwerpen en meer of vroeger pogen aan te vallen.

0
Hollow Knight 5 mei 2019 om 22:44

In 2016 won hij de Omloop het Nieuwsblad, Tirreno-Adriatico (+ etappe), een etappe in de Tour (+ een aantal dagen in het geel), de Olympische wegrit en de GP de Montréal

Niet veel renners deden beter dat jaar…

0
DeGroteMolen 6 mei 2019 om 00:11

Er zat dit jaar gewoonweg niet meer in voor Greg. Mooi van vandaag op WK achtig parkoers.

0
Mwielerfan 6 mei 2019 om 08:58

Ja gewoon neerleggen bij je lot en niet denken over hoe het beter kan

0
Jean Dumas 6 mei 2019 om 11:00

Er zijn aparte ontwikkelingen dit voorjaar, zoals de opkomst van jonge renners en een verbreding van de top. Met een dominant blok achter zich (meerdere ijzers in het vuur zoals DQST) had Greg wellicht een grote vis kunnen binnenhalen. Zo simpel is het niet.

0
Kevin Lowagie 6 mei 2019 om 15:33

De omstandigheden zaten Greg niet altijd mee. Een nieuwe ploeg smeden kost veel energie. Bovendien was zijn ploeg te weinig gestoffeerd om hem bij te staan in de finales. Hij is ook volgens mij net te weinig winnaar om een ploeg alleen te dragen. Tijdens de wedstrijden werd hij vaak in het defensief gedrukt en nam hij heel vaak zijn verantwoordelijkheid als topper. Het leuke aan Greg is dat het jaar bijlange niet voorbij is. Ook op de nationale kampioenschappen, de Tour, Eneco Tour, de wedstrijden in Canada en het WK zal Greg ongetwijfeld presteren!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone