Greg Henderson: “Fijn om samen te zijn in aanloop naar Tour”

woensdag 4 juni 2014 om 11:53
Greg Henderson

foto: Sirotti

Lotto-Belisol is op weg om de sterkte sprinttrein te optimaliseren voor de Tour de France. Daar moet André Greipel voor de dagzeges gaan zorgen bij de Belgische formatie. De ploeg voor de Duitser rijdt nu flink wat wedstrijden samen.

“Het is fijn om in de aanloop naar de Tour allemaal samen te zijn en het teamgevoel op te bouwen dat je nodig hebt om ten strijde te trekken”, zo zegt sprintaantrekker Greg Henderson op de website van de ploeg. “Want het voelt wel als een strijd in de grote koersen.”

De voorbereiding begon met een zege in de World Ports Classic en ook in de Ronde van België was er één zege voor Gorilla Greipel. Het ging echter niet altijd goed, zoals de etappe naar Rotterdam in de WPC. “Ik hoorde lawaai achter mij en zag dat André Greipel nipt een geparkeerde wagen kon ontwijken en niet zou kunnen sprinten.”

De Nieuw-Zeelander sprak over zijn eigen rol in de trein. “Als laatste man om de sprint aan te trekken moet je ontspannen kunnen blijven onder druk. Het is mijn taak om André zo fris mogelijk naar de laatste 200 meter te brengen. De sleutel is een oog houden op de mannen voor jou en ook degene die in jouw wiel zit. Als we op de juiste plaats zitten op het juiste moment, zijn er weinigen die aan ons kunnen tippen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair