GP de Denain kondigt deelname Mathieu van der Poel aan

Door , zondag 10 maart 2019 om 18:50

©Cor Vos

Voegt Mathieu van der Poel de Grand Prix de Denain (zondag 24 maart) aan zijn agenda toe? Het ziet er naar uit van wel. Van der Poel prijkt in elk geval op de voorlopige deelnemerslijst, maar Corendon-Circus zal pas volgende week duidelijkheid verschaffen.


Gisteren werd de 61ste Grand Prix de Denain voorgesteld. De organisatoren maakten van de gelegenheid gebruik om het – weliswaar voorlopige – deelnemersveld bekend te maken. AG2R-La Mondiale, Groupama-FdJ en Trek-Segafredo zijn de WorldTourteams van dienst.

Ook de Belgische ProContinentale ploegen Wallonie Bruxelles (met titelverdediger Kenny Dehaes), Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Corendon-Circus tekenen present. Van Nederlandse zijde trekt Roompot-Charles (met Lars Boom) naar de Noord-Franse semiklassieker die onderweg wordt gekruid met een flinke portie kasseien.

Negen dagen zonder competitie
De meest opvallende naam is die van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus. De GP Denain stond nochtans niet op het voorlopige wegprogramma (zie onder) van de wereldkampioen veldrijden. Bij Corendon-Circus willen ze de deelname van VdP in Denain ook – nog – niet bevestigen. “In de loop van volgende week wordt daar over gecommuniceerd”, klinkt het.

Sowieso heeft Van der Poel tussen de Bredene-Koksijde Classic en Gent-Wevelgem nog een gat van 9 dagen zonder competitie. Nog een extra wedstrijddag als voorbereiding op Gent-Wevelgem is dus een optie.

Voorlopig wegprogramma Mathieu van der Poel

Reeds gedaan:
flag-tr Ronde van Antalya –  21 t/m 24 februari

Nog te doen:
flag-be Nokere Koerse – 20 maart
flag-be Bredene Koksijde Classic – 22 maart
flag-be Gent-Wevelgem – 31 maart
flag-be Dwars door Vlaanderen – 3 april
flag-be Ronde van Vlaanderen – 7 april
flag-fr Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire – 9 t/m 12 april
flag-be Brabantse Pijl – 17 april
flag-nl Amstel Gold Race – 21 april

Dit artikel delen:

7 Reacties

Merlinappa 10 maart 2019 om 19:31

Zou leuk zijn! Parcours heeft weer 20km aan kasseistroken, dus een goed voorproefje of hij P-R in de toekomst aan zou kunnen.

Omhoog73 10 maart 2019 om 20:40

Zie hem liever in de E3 prijs! Die franse koersjes zijn vaak niet goed te volgen via de t.v?

Maillot à Pois 10 maart 2019 om 22:12

Maar voor de E3 heeft Corendon geen wildcard gekregen. Dat kan dus niet.

walkowiak 10 maart 2019 om 20:40

Lijkt verslaafd aan wedstrijden. Ik verheug me op wedstrijden waar hij aan mee doet. Ben benieuwd naar zijn koers inzicht en uitslagen.

HSV 11 maart 2019 om 00:32

Hij koerst liever dan dat hij duurtraining doet. Dat vindt hij saai. Haha. Dat vind ik grappig en ik snap em ook.

Mwielerfan 11 maart 2019 om 09:15

Bredene koksijde classic, is dat de panne? Niet alle lezers houden elke sponsor wisseling ed bij dus bij dit soort nieuwe namen is de oude naam erbij geen overbodige luxe

Nico Dick 11 maart 2019 om 09:36

@Mwielerfan. Bredene Koksijde Classic is de vroegere Handzame Classic. Koksijde vervangt Handzame als finishplaats… http://www.handzameclassic.be/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair