Godrie sluit Rabo-tijdperk af: “Het is een prachtige periode geweest”
foto: Marcel Koch
zaterdag 31 december 2016 om 09:02

Godrie sluit Rabo-tijdperk af: “Het is een prachtige periode geweest”

Het wordt even wennen, maar volgend seizoen is het bekende Rabobank-shirt niet langer in de koers te bewonderen. De Boerenleenbank stopt met de sponsoring van wielerploegen na een tijdperk van 21 jaar. Veldrijder Stan Godrie mocht vrijdag als allerlaatste het oranje tenue dragen in een officiële wedstrijd. Hij sloot het Rabo-tijdperk af met een twaalfde plaats in Bredene.

Toen Godrie het laatste rechte stuk aflegde, moest hij toch even aan het afscheid denken. “Het was toch wel speciaal toen het tot me door drong, dat ik daar als allerlaatste met dat beroemde shirt over de finish bolde”, stelt hij op de ploegsite. “Het is een prachtige periode geweest, maar aan alles komt een einde. Ik zal wel altijd met een speciaal gevoel aan Rabobank terug denken. Ik heb er veel geleerd en een mooie tijd gehad.”

Godrie rijdt vanaf 1 januari voor Veranda’s Willems-Crelan en wordt daar ploeggenoot van Wout van Aert. De laatste overwinning van Rabobank kwam vrijdag op naam van Thalita de Jong. Zij bezorgde de sponsor een passend afscheidscadeau in Bredene.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
4 Reacties
Sorteer op:
31 december 2016 12:08
Toch jammer van Rabo dat ze er mee stoppen
31 december 2016 12:36
Rabobank heeft naar mijn inziens de sport te hard laten vallen voor een sentimenteel afscheid. Het is natuurlijk wel een einde van een tijdperk dat dan weer wel. Ik ben en weet niet beter dat er Rabobankploegen in het peloton rond fietste
31 december 2016 15:34
Godrie heeft geluk dat hij al vroeg getekend heeft bij Crelan. Zijn prestaties vallen best wel tegen in het veld dit seizoen. Gister een keer goed gestart maar zakte dan ver terug. Jammer.
31 december 2016 15:49
@jeff
Wat het veldrijden betreft toch absoluut niet. Ze hebben nog een aantal jaren gesponsord, terwijl al bekend was dat ze gingen stoppen.

Reacties zijn gesloten.