Godrie juicht in Igorre, Boom kraakt in slotronde

zondag 11 december 2016 om 13:54
Godrie juicht in Igorre, Boom kraakt in slotronde

Foto: Marcel Koch

Stan Godrie heeft de C2-veldrit in het Baskische Igorre op zijn naam geschreven. De Nederlander van Rabobank was in een sprint met drie sneller dan de Spanjaard Ismael Esteban en de Italiaan Nadir Colledani.

Lars Boom, vandaag toe aan zijn derde cross in vier dagen, streed tot in de slotronde mee voor de zege. De Astana-renner moest in extremis het drietal laten gaan. Hij werd vijfde, zijn landgenoot Patrick van Leeuwen vierde.

Volgende week zondag rijdt Boom in Valencia zijn vierde en laatste cross op Spaanse Bodem. Op 26 december is hij voor het eerst in België aan het werk. Donderdag maakte hij aan WielerFlits zijn volledige planning bekend.

Dit artikel delen:

13 Reacties

polke 11 december 2016 om 13:59

Als godrie boom er af rijd dan word het niks met boom in de cross

LutsenkoFan 11 december 2016 om 14:00

Dit is dan wel duidelijker progressie.

Verweggistan 11 december 2016 om 14:14

Altijd lekker om te winnen, eerste zege als prof voor Godrie?
Boom nog achter van Leeuwen, die normaal reserve is bij de WB. Maar Van den Brand en Van der Haar afwezig, dus het achtste plekje naar Boom.

alsjewint 11 december 2016 om 14:18

@polke

Jouw stelling is wel kort door de bocht en niet echt doordacht. Als Boom dezelfde voorbereiding zou hebben gedaan als Godrie en daarmee nu in topconditie en in het goede (cross) ritme zit, dan kan ik me vinden in jouw stelling. De realiteit is natuurlijk anders. Boom komt uit een rustperiode, is net weer bezig en wil via de crossen zich verbeteren voor komend seizoen. Je kunt niet verwachten dat hij nu eventjes alles en iedereen eraf rijdt op dit moment. Voor de latere crossen eind januari heeft hij zeker ambities, maar tegen die tijd denk ik dat hij ook een stuk verder staat en mee kan doen voor de ereplaatsen.

polke 11 december 2016 om 14:57

@alsjewint Normaal moet boom een goed basic conditie hebben om daar mee te doen voor de prijzen . Ik zie wel voor uitgang maar voor de ereprijzen word zeer moelijk . Maar ik hoop van wel

wiebipedia 11 december 2016 om 15:01

Wat verwacht iedereen van Boom nu al zeg. Die jongen is net uit zn najaarsslaap en toont elke koers progressie. Die andere gasten in topvorm zijn natuurlijk niet van het niveau dat Boom moet halen, maar zijn ook geen pannenkoeken ofzo. Boom piekt toch veel later in het seizoen

xistnc 11 december 2016 om 16:03

Boom lekker getraind, had bij vlagen best wat flair in de bochten en op de klimmetjes. Koos er nog wat vaak voor om voor de zekerheid een voetje te gebruiken. In de laatste ronde Van Leeuwen heel even opgewacht, daarna geloofde hij het wel.

FasTom 11 december 2016 om 17:35

@verweggistan: Godrie won vorig jaar reeds de GP mamma e papà Guerciotti in Milaan.

schipperaar 11 december 2016 om 19:01

Beetje positiever kan geen kwaad, niks zo moeilijk als voormalig topper op leeftijd terug te krabbelen in een discipline waar een uur voluit wordt gegaan, hoopt dat ie flink wordt aangemoedigd op zolder.
@ibpc
Gezellig eten kan ook zonder overconsumptie, l'ambiance est principal.
In Frankrijk zijn 5 gangen heel gangbaar en soms verre van calorieën.

Rondo 11 december 2016 om 19:15

Ik zie alleen maar vooruitgang in het presteren van Boom. Drie crossen in vier dagen, en steeds iets beter.

HoofdIsVrij 11 december 2016 om 21:01

Weet iemand waarom Boom niet met regenboog bandjes rondrijdt?

Rody 12 december 2016 om 07:30

Hoe zouden de prestaties van Boom toen als ongenaakbaar veldrijder zich verhouden tot de prestaties nu van vd Poel en van Aert? Ben ik benieuwd naar.

HoofdIsVrij 12 december 2016 om 10:32

@Rody

Boom is nooit een ongenaakbaar veldrijder geweest. Kijk maar naar het aantal van zijn overwinningen. Van der Poel en Van Aert doen het veel en veel beter op een veel breder scala aan parcoursen.

Headlines

Materiaalzone

Populair