Godrie blijft zich bij Veranda’s Willems-Crelan focussen op veldrijden
foto: Marcel Koch
zaterdag 12 november 2016 om 17:39

Godrie blijft zich bij Veranda’s Willems-Crelan focussen op veldrijden

Stan Godrie is bezig aan zijn laatste weken in het tenue van Rabobank. De 23-jarige crosser uit het Noord-Brabantse Zundert is vanaf 1 januari prof bij het nieuwe team van Nick Nuyens, Veranda’s Willems-Crelan. “Ik heb zonder twijfel getekend”, vertelt hij aan WielerFlits.

Veldrijden versus voorjaarsklassiekers
De Nederlands beloftenkampioen op de weg van 2015 nam zelf contact op met Niels Albert, die hem vertelde over Nuyens’ nieuwe project. Bij de Belgische ploeg gaat Godrie het crossen met de weg combineren. “Ze gaan rekening houden met het feit dat ik me op het veldrijden richt. Bij de ploeg weten ze dat ik vol voor de cross ga. Van daaruit kijken we wat voor zomerprogramma er mogelijk is. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Het is een stapje hogerop, kijken of ik daar sterker van kan worden. En ik kan nog steeds mijn grote passie, het veldrijden, blijven uitoefenen.”

Het doel van Veranda’s Willems-Crelan is om op basis van een wildcard deel te nemen aan grote voorjaarsklassiekers als de Ronde van Vlaanderen, om zo kopman Wout van Aert de mogelijkheid te bieden deze koersen te rijden. “Van een voorjaar op de weg zal voor mij nog geen sprake zijn. Maar ik sluit het niet uit. Ik zou best graag eens een voorjaar willen rijden, maar dat is lastig te plannen na het crossseizoen.” Godrie reed zaterdagmiddag de Grote Prijs van Brabant, maar gaf al voor de start aan dat het niet zo lekker loopt de laatste weken. Hij eindigde als elfde.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 november 2016 17:55
Mooi dat hij daar aan de slag kan gaan en bedankt voor het interview WF.

Weten jullie ook al iets meer over de toekomst van van Amerongen?
12 november 2016 22:22
Bij Godrie ben ik juist wel benieuwd hoe ver hij kan komen op de weg, lijkt als veldrijder toch wat te kort te komen.

Reacties zijn gesloten.