Giro Rosa: CCC-Liv mikt met Moolman op klassement, Vos voor ritzege

dinsdag 2 juli 2019 om 17:48
Giro Rosa: CCC-Liv mikt met Moolman op klassement, Vos voor ritzege

foto: Cor Vos

Aankomende vrijdag begint met de Giro Rosa (5-14 juli) de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen. Eerder gaven we al de selecties van Mitchelton-Scott en Team Sunweb, maar nu heeft ook CCC-Liv zijn zes rensters op papier. De Nederlandse formatie hoopt met Marianne Vos een etappe te winnen, terwijl Ashleigh Moolman Pasio voor het klassement gaat.

De 32-jarige Vos is bezig aan een uitstekend seizoen, aangezien ze al etappes wist te winnen in de Tour de Yorkshire en de OVO Energy Women’s Tour. Bovendien was ze de beste in de Trofeo Binda, een prestigieuze eendagswedstrijd. Daarnaast kreeg Vos een zilveren medaille omgehangen na de Europese Spelen en het Nederlands kampioenschap in Ede.

“We zetten in op een succesvolle Giro Rosa”, zo vertelt ploegleider en ex-sprinter Jeroen Blijlevens. “We proberen met Marianne voor een ritzege te gaan. Ze krijgt zeker de ruimte van de ploeg, maar ze zal Ashleigh waar mogelijk ondersteunen”, aldus Blijlevens, die vooral hoopt op een goed klassement van de Zuid-Afrikaanse.

Focus op Moolman Pasio
De 33-jarige Moolman Pasio finishte vorig jaar nog als tweede in de Giro Rosa, achter een ongenaakbare Annemiek van Vleuten. “Het is een lastige Giro waarin er veel geklommen moet worden”, zo analyseert Blijlevens. “Dat is gunstig voor Moolman Pasio, die ondanks een niet-optimale voorbereiding in goede vorm steekt.”

“We hopen dat ze opnieuw een gooi kan doen naar een podiumplek. De concurrentie is echter sterk”, zo besluit de Nederlander. Naast Vos en Moolman Pasio zijn ook Jeanne Korevaar, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers en de Poolse Marta Lach geselecteerd.

Selectie flag-nl CCC-Liv voor de flag-it Giro Rosa (5-14 juli)
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-pl Marta Lach
flag-nl Riejanne Markus
flag-za Ashleigh Moolman Pasio
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-nl Marianne Vos


Lees vanaf woensdag op WielerFlits een uitgebreide vooruitblik op de Giro Rosa

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair