‘Giro d’Italia U23 doet aanvraag voor eind augustus’

donderdag 14 mei 2020 om 11:50
‘Giro d’Italia U23 doet aanvraag voor eind augustus’

foto: IsolaPress (archief)

De WorldTour-wedstrijden hebben allemaal al een voorlopige plek gekregen op de internationale wielerkalender, ondertussen denken diverse nationale bonden ook na over programma’s voor andere categorieën. Zo heeft de Italiaanse wielerbond een plan ingediend om de Giro d’Italia U23 eind augustus te laten beginnen, meldt Mundo Ciclístico.

Het voornemen is om de belofteneditie van de Giro te verrijden van 29 augustus-6 september 2020. De rittenkoers met elf etappes stond aanvankelijk op het programma van 4-14 juni.

“Wij hopen dat de Giro d’Italia U23 een gelegenheid kan zijn om de gebieden die we zullen doorkruisen te revitaliseren. Daarnaast hopen we Italiaanse renners de kans te bieden om hun sportieve groei nog tijdens het lopende kalenderjaar te hervatten”, liet de organisatie eerder weten.

Botsing met Vredeskoers
Op de beloftenkalender wordt het wel flink schuiven, mocht de nieuwe datum voor de Baby Giro worden goedgekeurd. Ook de Vredeskoers voor beloften in Tsjechië heeft voor die data (3-6 september) een aanvraag gedaan bij de UCI, zei organisator Jan Brychta eind april tegen WielerFlits. De Tour de l’Avenir in Frankrijk staat vooralsnog op het programma van 7-16 augustus.


Lees ook:

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair