Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 7 naar Gran Sasso d’Italia – Spektakel op Campo Imperatore?
foto: Cor Vos
vrijdag 12 mei 2023 om 10:15

Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 7 naar Gran Sasso d’Italia – Spektakel op Campo Imperatore?

Vijf jaar na de zege van Simon Yates in Gran Sasso d’Italia, keert de Giro d’Italia terug op de Apennijnen-klim. Gaan we in deze zevende etappe opnieuw spektakel zien? En wie deelt een tik uit in de strijd om de roze trui? WielerFlits blikt vooruit!

[toto id=”841611″ link=”https://bit.ly/3Bh3oyL” title=”Wie wint etappe 7?”]

Parcours

De zevende rit in deze Giro d’Italia is de lastigste tot nu toe. Organisator RCS heeft deze etappe met vier van de vijf sterren aangeduid, en wie naar de laatste 50 kilometer van de etappe kijkt, begrijpt dat. Vanaf 300 meter hoogte rijden de renners dan naar een hoogte van meer dan 2.100 meter. 

De start is op vrijdag 12 mei in Capua, waar op het Colosseum na het grootste Romeinse amfitheater ligt. De eerste 70 kilometer van deze 218 kilometer lange etappe zijn nog mild en bevatten nauwelijks hoogtemeters, daarna brandt de rit rustig los. Te beginnen met de ongecategoriseerde Svinc. di Rionero Sannitico (14,4 km aan 4,6%). Vlak daarna volgt de klim naar Roccarasso (7,3 km aan 6,1%), waar Ruben Guerreiro in 2020 een Giro-rit won voor Jonathan Castroviejo en Mikkel Bjerg

Altimetria/Profile Stage 7 Giro d’Italia 2023

Daarna wordt de focus al snel verlegd naar de slotklim, terwijl er nog 120 kilometer te rijden is. In de zeventig kilometer die volgen, wordt er namelijk niet meer geklommen. Sterker nog, in het grootste gedeelte wordt er zelfs afgedaald. 

Met de klim naar Calascio (13,8 km aan 5,9%) begint de finale. Deze beklimming van eerste categorie is slechts het eerste deel van een tweetrapsraket, want meteen daarna begint de slotklim Campo Imperatore (26,5 km aan 3,4%).

Planimetria/Map Stage 7 Giro d’Italia 2023

De Campo Imperatore is lastiger dan het stijgingspercentage doet vermoeden, want vooral in de laatste vijf kilometer stijgt het wegdek nog met 8 procent gemiddeld. Simon Yates pakte op deze klim in de Giro van 2018 twaalf seconden op Tom Dumoulin en meer dan een minuut op Chris Froome, om maar aan te geven dat de klassementsrenners vrijdag serieus op hun hoede moeten zijn.

Officieuze start: 11.15 uur
Officiële start: 11.20 uur
Finish: Tussen 16.55 en 17.35 uur
Afstand: 218 kilometer


Favorieten

In de zevende etappe zullen we ongetwijfeld vuurwerk zien tussen de klassementsrenners, maar of ze aan het einde van de dag ook in aanmerking komen voor de ritzege… Dat is maar zeer de vraag. Zijn er klassementsploegen bereid om de hele dag op kop te rijden, en de koers te controleren, voor een eventuele ritzege? Soudal Quick-Step (zeker nu de kopman zijn wonden likt na twee valpartijen) en Jumbo-Visma zullen zoveel mogelijk energie willen sparen en teams als UAE Emirates, Bahrain Victorious en EF Education-EasyPost zijn niet happig om Remco Evenepoel en Primož Roglič op de bagagedrager mee te nemen richting de finish.

Een goede vlucht met daarin de nodige sterke klimmers heeft dan ook kans van slagen, en daar zetten we dan ook vol op in. Een naam die ons te binnen schiet, is die van Brandon McNulty. De Amerikaan begon uitstekend aan de Giro, maar verloor in de derde rit naar Melfi al erg veel tijd in de strijd om het roze. Geen man overboord, want nu kan McNulty zich volledig richten op het ondersteunen van kopman João Almeida, maar ook op jacht gaan naar ritoverwinningen. De coureur van UAE Emirates wist in andere koersen al vaker te winnen vanuit een vlucht, doet hij dit nu ook in de Giro d’Italia?

Brandon McNulty is misschien wel de topfavoriet – foto: Cor Vos

Dan over naar de man die afgelopen dinsdag zijn 27ste verjaardag vierde. Lorenzo Fortunato heeft al laten weten dat hij deze ronde maar één doel heeft: dagsucces. De klimmer van EOLO-Kometa heeft zijn vizier vooral gericht op het tweede deel van de Giro, liet hij eerder weten aan WielerFlits, maar dat wil niet zeggen dat hij in de eerste week voor spek en bonen zal meerijden. Als er zich een kans voordoet, zal Fortunato die ongetwijfeld met beide handen willen aangrijpen. Over zijn vorm heeft hij niet te klagen en Fortunato is inmiddels ook geen factor meer in het algemeen klassement. Is 1+1 ook dit keer weer 2?

Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar Bauke Mollema. De ervaren renner van Trek-Segafredo hoeft niet om te kijken naar een ploeggenoot, Trek-Segafredo is namelijk zonder klassementskopman begonnen aan deze Giro. Dit geeft Mollema de vrijheid om op jacht te gaan naar een ritzege, en zo de trilogie te vervolledigen. De Nederlander won al etappes in de Tour de France en Vuelta a España, maar staat nog droog in de Ronde van Italië. De inmiddels 36-jarige coureur kon dit seizoen en deze Giro nog niet echt imponeren, maar we mogen een klasbak als Mollema nooit, maar dan ook nooit, afschrijven.

Hebben we het over bergen, dan komen we al snel uit bij de Zuid-Amerikanen. Movistar kan Óscar Rodríguez en Carlos Verona meesturen in de aanval, maar Einer Rubio lijkt toch de grootste kanshebber namens de telecombrigade. De 25-jarige Colombiaan koestert geen klassementsambities, staat ook al iets verder in de stand en zal dit soort ritten zeker hebben aangekruist. Rubio wacht nog op zijn eerste triomf in een grote ronde, maar eerder dit jaar bleek in de UAE Tour wel dat er een afmaker in hem schuilt. Rubio won toen namelijk op knappe wijze de bergrit naar Jebel Jais, door een groep met favorieten voor te blijven.

Is dit een rit voor Lorenzo Fortunato? – foto: Cor Vos

Er zijn nog veel meer kanshebbers op de overwinning. We verwachten bijvoorbeeld wel wat van Filippo Zana, de regerend Italiaans kampioen op de weg. De renner van Jayco AlUla maakte eerder deze Giro al indruk als wegbereider en tempomaker in dienst van sprintkopman Michael Matthews, maar Zana mag het vrijdag zelf proberen. Astana Qazaqstan heeft ook meerdere interessante renners in de gelederen. Luis León Sanchez, Samuele Battistella en Simone Velasco kunnen ver komen, maar we noteren ook de naam van Joe Dombrowski. De Amerikaanse klimmer was in het verleden al succesvol als rittenkaper.

Een renner die zich tevens een succesvolle rittenkaper mag noemen, is Rein Taaramäe. De ervaren Est won al etappes in de Giro d’Italia en Vuelta a España en is op zijn ‘oude dag’ – Taaramäe is inmiddels 36 – nog altijd een renner om rekening mee te houden. Dit jaar was hij nog vierde in de Tour of Oman en vijftiende in de Ronde van het Baskenland, wat toch verre van slecht is. We noteren ook met stip de namen van Patrick Konrad (BORA-hansgrohe) en Jefferson Alexander Cepeda (EF Education-EasyPost). Als deze renners in een kansrijke positie beginnen aan de slotklim, is er van alles mogelijk.

Rein Taaramäe is inmiddels een oude rot, maar nog wel zeer gevaarlijk – foto: Cor Vos

Warren Barguil, iemand? De Fransman staat inmiddels al op ruim vijf minuten in het algemeen klassement en zal dan ook zeker de ruimte krijgen, mocht hij al vroeg ten aanval trekken. De ervaren klimmer van Arkéa-Samsic beschikt over de kwaliteiten om te zegevieren in Gran Sasso d’Italia. Met zijn mix aan ervaring, klasse en kunde – Barguil won in het verleden al vaker vanuit een vlucht een zware bergrit – zal hij wel weten hoe hij dit karwei moet klaren. Heeft hij inmiddels de topvorm te pakken? In de vierde rit naar Lago Laceno zat hij ook mee in de juiste vlucht, maar moest hij toch wel snel afhaken.

Andere aanvallers die we van voren verwachten: Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe), Ben Healy (EF Education-EasyPost), Rudy Molard (Groupama-FDJ), Lorenzo Rota, Simone Petilli (Intermarché-Circus-Wanty), Stephen Williams, Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech), Harm Vanhoucke (Team DSM), Alessandro De Marchi (Jayco AlUla), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo), Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa) en Luca Covilli (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè). En wat doen we met de kansen van Davide Formolo en Diego Ulissi? Krijgen de twee Italianen een vrijgeleide van UAE Emirates?

Blinkt Leknessund ook na vrijdag nog in de roze trui? – foto: Cor Vos

Mochten de klassementsrenners toch gaan strijden om de ritzege, dan beschikken Remco Evenepoel en Primož Roglič over de beste papieren. Alleen: in hoeverre is Evenepoel al helemaal hersteld van zijn dubbele val op woensdag? De vraag is ook of de twee kemphanen nu al alle kaarten op tafel willen en zullen gooien, in de wetenschap dat het nog erg ver is tot Rome. De Giro d’Italia zal in de derde week worden beslist, maar als er zich een mogelijkheid voordoet om tijd te pakken… Toch verwachten we pas in de laatste (steilere) kilometers strijd tussen Roglič en Evenepoel, als die laatste tenminste over zijn beste benen beschikt.

In de schaduw van The Big Two kunnen João Almeida en Tao Geoghegan Hart wellicht goede zaken doen. De Portugees en Brit hebben een serieuze sprint in de benen. De andere renners die – nu nog – tot de (schaduw)favorieten gerekend mogen worden, zijn Jay Vine, Geraint Thomas, Pavel Sivakov, Aleksandr Vlasov, Lennard Kämna, Eddie Dunbar, Damiano Caruso, Thymen Arensman, Jack Haig, Thibaut Pinot, Hugh Carthy en Domenico Pozzovivo. We hebben al wel een beeld van de waardeverhoudingen, maar wellicht worden de kaart wel weer opnieuw geschud in de rit van vrijdag. En ook niet onbelangrijk: kan Andreas Leknessund de roze trui behouden?


Favorieten volgens WielerFlits
**** Brandon McNulty
*** Einer Rubio, Lorenzo Fortunato
** Ben Healy, Filippo Zana, Jefferson Alexander Cepeda
* Simone Velasco, Rein Taaramäe, Joe Dombrowski, Patrick Konrad

[toto id=”841611″ link=”https://bit.ly/3Bh3oyL” title=”Wie wint etappe 7?”]


Weer en TV

De regenval zal het peloton in de Giro d’Italia blijven achtervolgen, maar voor de rit van vrijdag is er goed nieuws. “Voor vrijdag zien de omstandigheden er wel prima uit”, laat meteoroloog Berend van Straaten van Weeronline weten. “Tijdens de rit bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en zon. Een enkele bui blijkt mogelijk, maar zo nat als woensdag verloopt het zeker niet.” Aan de finish is het een graad of zeven. De wind (2 Beaufort) komt uit het zuidwesten.

Eurosport zendt de hele Giro d’Italia van start tot finish uit. Vrijdag begint de uitzending om 11.00 uur. Voor meer informatie kun je altijd terecht in onze tv-gids Wielrennen op TV.


RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2023 19:25
Mcnulthy ? Die laten ze nooit rijden
:D
11 mei 2023 21:11
Opvallend dat er veel b-garnituur klimmers genoemd worden, maar dat Buitrago niet eens genoemd wordt
    Buitrago staat op anderhalve minuut van Roglic, dat is te kort om in de aanval te mogen lijkt me, rekening houdende met dat DSM Leknessund de kans wil geven voor het behoud van roze te vechten.
11 mei 2023 19:18
Hoeveel bergpunten krijgt de winnaar op de Campo ?
    11 mei 2023 19:30
    40 punten!

    Dus Pinot moet onderweg wat sprokkelen wil die zijn trui houden.
    12 mei 2023 10:29
    Of gewoon vooraan eindigen.
11 mei 2023 20:11
Ik denk dat Ineos Evenepoel en Roglic wel wil testen na de tuimelpartijen. Zal dus hard gaan bergop. Gek dat er dus bij de sterverdeling geen favorieten staan en alleen maar vluchters. Ik verwacht een sprintje met Hart en de twee kemphanen. Want ondanks het harde rijden van Ineos zullen die twee er gewoon bij zitten op het einde.

Edit: ik denk dan dat Roglic op het einde de sprint wint voor Hart. Remco verliest nog een paar luttele secondes. Die valt stil zoals in Catalonië.
    11 mei 2023 20:18
    En wie wint m nostradamus ?
    Sloopwerk van ineos is om de sqs langzaamaan de vernieling in te rijden. Zodat evenepoel in wk3 klimmen alleen moet doen. Zelf nr de auto, geen ploegmaats om te pacen, te jagen of fiets te wisselen
    11 mei 2023 20:50
    DSM zal het eerste valkke controleren totdar het bergop gaat. Waarschijnlijk zal vervaeke of hirt in de vlucht zitten om remco evt nog te ondersteunen nadat een schifting wordt gemaakt. Wellicht dat jumbo dat ook doet met Oomen of Bouwman.Dan gaat ineos rijden in het peleton zodra het bergop gaat. Als Roglic zich goed voelt gaat Kuss op 3,5km van de streel op kop rijden. Ergens tussen 2,5 km van de finish en de streep zelf gaan de klassementsmannen elkaar testen. Ik zie dat biet eerder gebeuren vanwege de lage stijginspercentages en het feit dat Evenepoel gevallen is een niet aan hoeft te vallen, Roglic ws niet eerder aan gaat vallen en Hart en Thomas ook geen renners zijn die vroeg aanvallen.
Ik zou al deze opties niet in mn poultje zetten. Ik zou gokken op een klimmer van de derde rij zoals gabburo. Of evt pinot. Ik denk dat voor klim 1 er niks wegkomt. Ineos zal dan hard doortrekken op klim1 om evenepoel te isoleren. Na die klim zal eea wegspringen omdat in de afdaling geen risico wordt genomen. Ineos zal gas terug nemen en op klim2 zelfde scenario uitspelen. Dan zal de gabburo het net halen of pinot halverwege de klim wegspringen en het houden omdat de kopmannen naar elkaar kijken. Ik ben overigens heel slecht op scorito...
    11 mei 2023 20:35
    Ik ook, maar op unibet ben ik een topper.
    Maar ik zou op de klassement mannen gokken. Ineos gaat vol doortrekken op de 1e klim.
11 mei 2023 21:01
Dagzege voor Vine en Roglic het roze.

Evenepoel blijkt toch last te hebben van z'n valpartijen van gister. Maar niet getreurd lieve fans zondag slaat Remco terug in de tijdrit, waarna het roze weer van schouders zal veranderen.

We gaan de eerste rustdag in met minimale verschillen in de top vijf, waar Vine, Evenepoel, Roglic, Hart en Vlasov binnen 30 seconden van elkaar zullen staan.

En daarna kan de Giro echt beginnen. :D

P.S Ik zal de plank wel helemaal misslaan, maar het scenario staat me wel aan. ;)
    11 mei 2023 22:12
    Over slaan gesproken ik zie morgen gewoon een kangoeroe uit de boes boes komen en juist Remco een mega combo rakatakataka tikjes geven.
    Remco schrikt en geeft weer aan zal weer naar het ziekenhuis moeten..
    12 mei 2023 04:16
    Aangezien Remco zondag opnieuw het roze neemt, verwacht ik dat hij vrijdag ook al all-in gaat. Ik denk dat hij goed is, heel goed.
11 mei 2023 22:31
Hopelijk komen alle beelden erdoor…
11 mei 2023 19:11
Dit zal denk ik naar de klassementsrenners gaan. DSM zal niet een al te grote groep weg willen laten rijden, daarnaast verwacht ik dat er op de klim naar Calascio al oorlog zal worden gemaakt door de grote teams. Die combinatie zal het voor een vlucht lastig maken.
Wel een goed moment om eindelijk de verhoudingen tussen de favorieten te zien. Zeker in die laatste 6 kilometer kan je je niet verstoppen.
    11 mei 2023 21:26
    DSM gaat niet controleren, want de ploeg weet heel goed dat ze het roze in deze etappe niet kunnen behouden.
    11 mei 2023 22:19
    Met welke renners gaan ze de boel controleren dan? Als het vlak is kunnen ze dat, maar vanaf het bergop gaat hebben ze maar 2/3 klimmers in team. Waarvan 1 al de roze trui draagd. Denk eerder dat quickstep gaat bepalen wie weg mag en wie niet.
11 mei 2023 19:21
Voor evenepoel wordt het belangrijk dat hij na calascio nog iemand bij zich heeft. De steilere slotkilometers kan hij wel zelf afhandelen.
Benieuwd trouwens wat jumbo doet als ineos pakweg sivakov vooruit stuurt en evenepoel zonder ploegmaats zit. Gaat Kuss dan aan de bak?
    Denk dat jumbo durft te gokken.
    12 mei 2023 04:54
    Roglic heeft de Giro al eens verloren door te gokken, en liet voor de start vorige week uitschijnen niet dezelfde fout te willen maken.
    12 mei 2023 11:02
    Mjoa, ik vind niet dat Roglic die Giro toen heeft verloren door te gokken. Beetje schimmig schouwspel soms met Nibali, maar die eindigde toen wel 1,5 min voor Roglic als 2de na Carapaz.

    In de derde week was het toen gewoon een beetje op bij Roglic, volgens mij had hij die Giro nooit kunnen winnen.
    Vooral Nibali heeft daar verloren. Roglic was op zijn best tweede geworden.
11 mei 2023 19:31
Zijn toch gewoon boniseconden te verdienen aan de streep dus dat is wel iets voor de snellere klassementsrenners.
11 mei 2023 20:18
Ga toch maar voir een klassementrenner Roglic Hart of Almeida .
11 mei 2023 20:27
Zou mooi zijn als ineos een mannetje als Arensman of sivakov in de vlucht van de dag weet te krijgen, dan moeten tjv en sqs uit hun pijp komen.
11 mei 2023 20:28
Jeetje, Yates z'n dolle Giro is ook alweer 5 jaar geleden...
11 mei 2023 20:46
.. de ongecategoriseerde Svinc. di Rionero Sannitico (14,4 km aan 4,6%).

Dat is toch een aardige klim. Hoe zit dat eigenlijk met de toekenning van categorieën? Ik snap er niets van. Heeft dat met geld te maken?
11 mei 2023 21:03
Dit gaat meteen tussen de AK mannen worden.
11 mei 2023 22:38
De start is op vrijdag 12 mei, in het artikel staat 11 mei.
12 mei 2023 08:20
Roglic en Evenepoel doen er goed aan om vandaag te tonen dat ze een trapje hoger staan dan de rest. Gezien hun (mogelijks) zwakkere ploeg t.o.v. UAE/Ineos zou het niet slecht zijn om hen te ontmoedigen om in het verloop van de Giro wilde plannen te smeden.
Wilde plannen zijn echter leuk dus van mij mag het ook spannend blijven.
    12 mei 2023 09:15
    Juist TJV heeft er baat bij als INEOS vol op kop gaat rijden. Kuss en wellicht ook Bouwman zullen bij Roglic blijven voor het geval er iets misgaat, hij wat drinken nodig heeft. Bij QS zagen we Hirt al vroeg lossen en voor de rest heeft hij (Evenepoel) weinig andere goede klimmers om zich heen. Van Wilder zou dezelfde kwaliteiten als Bouwman moeten hebben. Maar waar Bouwman sprintte in het groepje en als eerste binnenkwam op 2.01 kwam van Wilder binnen op bijna 7 minuten. Vervaeke kwam samen met Oomen en Konrad binnen op een kleine 4 minuten. Hessmann, de grote bonkige Duitse hardrijder kwam op 2 minuten van Van Wilder binnen. Oftewel, QS is de zwakke broeder van de 4 sterkste blokken. Ik denk zelfs dat Bahrain nog hoger zal eindigen. Long story short. Laat INEOS maar lekker tempo maken.
    12 mei 2023 10:34
    Met wilde plannen bedoel ik heus niet tempo maken maar hun overtal uitspelen vroeg in de etappe en/of op tussenstukken zodra Roglic en Evenepoel geïsoleerd zijn.
Gezien de weersomstandigheden vandaag op de berg, zie:

https://www.weeronline.nl/Europa/Italie/Isola-del-Gran-Sasso-dItalia/4297307/weersverwachting-48uur

verwacht ik een verrassende klimmer als eerste over de streep vandaag. Frisse, natte bedoeling onderweg voor iemand die daar goed mee om kan gaan. Mijn gevoel zegt dat Arensman vandaag vooruit wordt gestuurd ?
12 mei 2023 09:38
Zal in ieder geval niet voor Roglic zijn... die is veel te nerveus

Het kan niet anders dan dat de kleine prins er een lap op gaat geven, vertrekt vanaf de voet van de slotklim en een nieuwe mokerslag gaat uitdelen. Dan is de Giro beslist, en doen we de overige 1500 km schriftelijk af.
12 mei 2023 09:40
Ik zie hier niet veel gebeuren. Iedereen heeft als een tijd de mond vol van de 3e week. Dus zou me raar lijken dat we vandaag plots oorlog krijgen.

In het beste geval stuurt Ineos Sivakov of Arensman vooruit, maar daar moet Jumbo-Visma of Quickstep niet van wakker liggen.

Of Roglic probeert in de laatste km met een beperkte inspanning een paar seconden en bonis te winnen.
    12 mei 2023 10:47
    Als Ineos de koers hard wil maken door goed tempo te rijden ligt het niet voor de hand dat ze iemand vooruit sturen. Of het vruchten af zal werpen is de vraag want Ineos gaat gebukt onder een schrijnend gemis aan creativiteit.
    Ik verwacht ook geen oorlog, de klim vanaf Calascio is niet selectief genoeg; vanaf L’Aquila zou het een stuk zwaarder zijn. Indien de vluchtgroep ingerekend wordt acht ik inderdaad een punch van Roglic in de laatste kilometer niet uitgesloten. Als Evenepoel als enige in zijn wiel kan komen en daar blijft zitten ben ik wel benieuwd wat Roglic zal doen: doorrijden en tijd pakken op de andere concurrenten of weer terugzakken en gokken op een sprintje.
12 mei 2023 13:01
Ik hou mijn hart al vast voor de beelden die we (niet) gaan ontvangen op de slotklim.
SQS twijfelt of hun renners gaan weggeraken met de helikopter omwille van de slechte weersomstandigheden.
12 mei 2023 00:55
12 mei 2023 10:12
Puur vanwege het feit dat REVKET en Rogly 1 of meerdere keren (gat in broek? Was dat ook iets?) gekletterd zijn móeten UAE en Ineos hier wel hard gaan rijden. Ik denk dat dit ten koste gaat van de vluchters en er een finish komt tussen de favorieten waarbij het dan de vraag is of het echt helemaal los gaat of dat er een groep van pak m beet 10 aankomt.
    12 mei 2023 10:22
    Eens Romans. Je moet als tegenstand op z'n minst PROBERENof er wat zwakte is na de valpartijen van Roglic en Pogacar.

    En ook vwb de sterkte van het QS team zouden ze al een keer flink aan de boom moeten schudden. Want Hirt, Vervaeke en Van Wilder zagen er niet al te sterk uit in de eerste heuvelrit.

    Ook ik verwacht (hoop op) oorlog vanuit Ineos en UAE.
    12 mei 2023 10:48
    Het leuke is dat dat nog wel eens verrassend uit kan pakken met heel QS die er nog bij zit en alle andere teams die knechten verliezen. Hier rijden niet de rotsvaste equipes in tourvorm en de afgelopen dagen waren naar voor iedereen
11 mei 2023 23:34
Morgen gaan we zien op de berg "veld van de keizer"(vrij vertaald.) of onze jonge prins remco de oude koning primoz een draai om z'n oren geeft. Of is onze prins nog nat achter z'n oren en laat de koning zn onderdaan een poepie ruiken.
De prins remco met z'n woorden: Si dice sempre il lupo più grande che non è.
Of de koning roglic met: Ride bene chi ride ultimo.
Ben benieuwd..
12 mei 2023 08:44
Aangemeld, goedemorgen lieden.

Reacties zijn gesloten.