Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 8 naar Napoli

zaterdag 14 mei 2022 om 13:00
Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 8 naar Napoli

foto: Cor Vos

De loodzware etappe naar Potenza zal erin gehakt hebben bij de renners in het peloton van de Giro d’Italia, maar zaterdag is het opnieuw koers. De achtste etappe kent start en finish in het wereldberoemde Napels, beter bekend als Napoli, en de route ligt bezaaid met kuitenbijters. Onbewust zal deze rit voor veel schade zorgen, iets waar iemand als Mathieu van der Poel van geniet. Pakt hij zijn tweede ritzege in Napels? WielerFlits blikt vooruit.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Parcours

De achtste etappe in de Giro zal rondom Napels worden verreden en kent als zwaartepunt een plaatselijke omloop van 19,2 kilometer, die in totaal vier keer moet worden gereden. In 2013 finishte voor het laatst een rit van de Giro d’Italia in Napels, toen Mark Cavendish in de sprint won.

Vanaf de start in Napels rijdt het peloton naar het noorden in de richting van kustplaats Lago Patria. Hier is na ruim 37 kilometer de eerste tussensprint. Vervolgens buigt het parcours af naar het zuiden en wordt langs de kust in de richting van het westelijke schiereiland van Napels gereden. Hier beginnen de renners aan vier plaatselijke rondes.

Planimetria / Map Tappa 8 Stage 8 Giro d'Italia 2022

In het dorp Bacoli doemt vier keer de Monte di Procida (1,5 kilometer aan 6,8%) op. Deze klim is qua lengte relatief kort, maar loopt gemiddeld toch aan een stevig percentage omhoog. De opeenvolging zal na vier rondjes zeker doorwerken in het peloton. De tweede klim in de plaatselijke omloop is die naar het Meer van Lucrinu (600 meter aan 9,4%) en leent zich erg voor explosieve renners.

Nadat de laatste tussensprint aan de voet van de Monte di Procida – waar op de laatste passage wél bergpunten te verdienen zijn – is geweest, verlaten de renners de plaatselijk omloop en koersen ze in de richting van finishplaats Napels. Vanaf die laatste tussensprint is het nog een kleine 40 kilometer tot aan de finish op de Via Francesco Caraccioli aan de Golf van Napels.

Op 13 kilometer van de finish ligt nog een klim van 3,4 kilometer die erg onregelmatig is. Er zitten stroken bij van meer dan 10%, maar het gemiddelde is slechts 4,7%. Op de top resteren nog tien kilometers tot de finish in Napels en is het direct opletten voor de renners. Het eerste deel van de afdaling is namelijk erg technisch en kent een aantal haarspeldbochten.

Erkende dalers kunnen hier proberen hun concurrenten onder druk te zetten. Het slot van de rit kent desondanks weinig verrassingen. De laatste kilometer in Napels over de Via Francesco Caraccioli begint met een flinke terugdraaier van 180 graden, maar gaat daarna vooral rechtdoor langs de kust. De renners hebben dan 2.130 hoogtemeters achter de rug.

Op voorhand is deze etappe geschikt voor vluchters en is de kans aanwezig dat zij een vrijgeleide krijgen. Een dag later is namelijk de zware bergrit naar Blockhaus, waar de renners in strijd om de roze trui weer aan zet zijn.

Napoli is meer een voetbalstad dan een wielerstad. Het aantal Napolitaanse wielrenners is dan ook niet hoog. Uit het oog springt echter één renner: Salvatore Commesso. Deze Italiaan werd ook wel ‘de snoepdoos van Napels’ genoemd, te danken aan het buikje waarmee hij wel eens aan de start verscheen zodra het naseizoen was afgelopen. Commesso won zowel in de Tour van 1999 als in die van 2000 één etappe, en won twee keer het Italiaans kampioenschap op de weg.

Officieuze start: 13.35 uur
Officiële start: 13.40 uur
Finish: tussen 17.00 en 17.25 uur
Afstand: 153 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Tussensprint Lago Patria: tussen 14.25 en 14.30 uur
Tussensprint Bacoli: tussen 16.15 en 16.30 uur
Passage Monte di Procida: tussen 16.20 en 16.35 uur


Favorieten

This stage has Mathieu van der Poel written all over it. Dat zouden de Engelsen zeggen als ze naar het parcours van deze achtste etappe kijken. Zoveel korte heuveltjes achter elkaar, die niet langer zijn dan 3,5 kilometer. Ideaal voor Mathieu van der Poel. De kopman van Alpecin-Fenix gaf op de Etna de roze trui uit handen en spaarde zich de dagen erna. Vrijdag was hij zeer actief op weg naar Potenza, maar miste hij de vlucht van de dag.

Krijgen we een nieuw duel tussen Girmay en Van der Poel? – foto: Cor Vos

Het toont aan dat Van der Poel echt wel zijn zinnen heeft gezet op een van deze etappes. Met zijn vorm zit het wel goed en van MVDP weten we dat hij op verschillende manieren kan winnen. Op dit terrein kan hij zich met een verschroeiende versnelling ontdoen van alle concurrenten, maar mocht het in de straten van Napels aankomen op een sprint dan kan hij het ook afmaken. Aan de andere kant: alle ogen zullen gericht zijn op Van der Poel.

De etappe lijkt te zwaar voor de goed klimmende sprinters. Caleb Ewan wist in de openingsrit naar Visegrád stand te houden op een klim van vijf kilometer, maar constant op en af lijkt toch echt te lastig voor hem te zijn. Naast Van der Poel is het dus uitkijken naar Biniam Girmay, de nummer twee van die eerste etappe. Het talent uit Eritrea kan de heuvels over. Dat bewees hij dit voorjaar en ook al in deze Giro. Intermarché-Wanty-Gobert zal ook niet schuwen om de koers hard te maken en het aan te laten komen op een sprint met een uitgedunde groep, want ook die situatie is in het voordeel van Girmay.

Magnus Cort (rechts) – foto: Cor Vos

Magnus Cort is een andere grote kanshebber. De Deen van EF Education-EasyPost is explosief en kan dit soort heuvels zeer goed over. Cort zal durven wachten op de sprint van een flink uitgedund peloton, maar smijt zich ook wel in een ontsnapping. Vaak is hij dan wel de snelste van de groep. Op verschillende manieren wist hij vorig seizoen liefst drie etappes in de Ronde van Spanje te winnen. Een Giro-etappe ontbreekt nog op Corts palmares, nadat hij eerder al in de Tour (1 keer) en de Vuelta (6 keer) zegevierde.

UAE Emirates heeft met João Almeida een kandidaat voor een goed eindklassement, maar dat betekent niet dat het team verdedigend koerst. In de etappe naar Potenza was Davide Formolo mee in de ontsnapping van de dag. Voor de heuveletappe naar Napels schrijven we in ieder geval de naam van Diego Ulissi op. De 32-jarige Italiaan heeft al acht etappes gewonnen in de Giro en zou daar graag een negende aan toevoegen. In Visegrád werd hij nog achtste, dus zijn vorm is goed. En voor etappes als deze mogen we Ulissi wel degelijk een specialist noemen.

Diego Ulissi boekte in 2020 zijn achtste ritzege in de Giro – foto: Cor Vos

Formolo zat mee in de vlucht vrijdag, maar ook Alessandro Covi liet zich in de openingsfase zien op de voorposten. De 23-jarige Covi heeft zich dit voorjaar ontpopt tot puncheur. Zijn eerste twee profzeges behaalde hij dit seizoen namelijk in de Vuelta a Murcia, waar hij na een lastige koers uit handen bleef van een favorietengroep, en de Ruta del Sol. Daar wist de Italiaan op een steile aankomst voor Miguel Ángel López en Iván Ramiro Sosa te eindigen. Niet mis.

Kijken we verder naar potentiële aanvallers, dan is Jhonatan Narvaéz een interessante naam om in gedachten te houden. INEOS Grenadiers rekent op kopman Richard Carapaz, maar durft daarbij ook aanvallend te koersen. Dat liet de ploeg op weg naar Potenza al zien. Narvaéz is een explosieve coureur die in diverse Vlaamse koersen al heeft laten zien te kunnen schitteren. De rit naar Napels is te vergelijken met een stevige klassieker en dus schuiven we de Ecuadoriaan, die elfde werd in de openingsrit, naar voren. Mocht hij winnen, dan wordt het zijn tweede Giro-ritwinst. In 2020 wist Narvaéz ook al eens te winnen. Ben Tulett is een andere kanshebber binnen de Britse miljoenenformatie; de talentvolle Brit is vinnig, snel en zal hopen op een eigen kans.

Enkele outsiders voor de etappeoverwinning zijn Natnael Tesfatsion (Drone Hopper-Androni Giocattoli), Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Mauro Schmid (Quick-Step-Alpha Vinyl) en Harm Vanhoucke (Lotto Soudal). De Eritreeër Natnael Tesfatsion is nog maar 22 jaar oud, maar al bezig aan zijn tweede grote ronde. Hij komt wel een heuveltje over en beschikt over een goede sprint, dat bewees hij door achtste te worden in de massasprint naar Messina. Andrea Vendrame mag een heuvelrenner genoemd worden. Vorig jaar won hij – vanuit de vlucht – een lastige rit met drie serieuze beklimmingen. Met zijn snelle benen kan hij een vlucht ook afronden.

Andrea Vendrame – foto: Cor Vos

Mauro Schmid krijgt bij Quick-Step-Alpha Vinyl de vrijheid om in etappes als deze aan te vallen. Sprinter Mark Cavendish is kansloos en dus mag de jonge Zwitser, samen met Mauri Vansevenant, Pieter Serry en James Knox, zijn gang gaan. Schmid won afgelopen jaar de Strade Bianche-etappe naar Montalcino. Ook in die rit ging het constant op en af. Harm Vanhoucke heeft zich al meermaals in het offensief laten zien, maar in de juiste vlucht zat hij nog niet. Lotto Soudal heeft ook Sylvain Moniquet en Thomas De Gendt in de gelederen. Alleen lijken de klimmetjes niet lang en lastig genoeg voor Vanhoucke en co om deze etappe te winnen.

Enkele namen die we ook nog willen noemen, zijn die van Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty-Gobert), Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan) en Matteo Sobrero (BikeExchange-Jayco). Rota werd vorig jaar knap vierde in de Clásica San Sebastián en begin dit jaar vierde in de Trofeo Laigueglia, ook koersen met een pittig profiel. Albanese komt op zijn beurt prima een heuvel over en heeft daarnaast een goede sprint in de benen, getuige zijn vele ereplaatsen al dit seizoen. De perfecte combinatie voor de rit naar Napels.

Kijken de favorieten naar de eindzege, of ook de ritzege? – foto: Cor Vos

Wat moeten we met Alejandro Valverde? Op papier moet de ervaren Spanjaard van Movistar deze etappe aan kunnen. El Imbatido, ondertussen 42 jaar oud, lijkt echter vooral verwikkeld in de strijd om het algemeen klassement. Maar mocht het uitdraaien op een sprint met een elitegroep vol favorieten voor de eindzege, dan zal Valverde tot de snelsten behoren. Tot die categorie rekenen we ook Pello Bilbao. De vraag is alleen of de schifting zo groot gaat zijn, dat alleen die favorieten overblijven in de finale.

We verwachten echter niet dat de favorieten in Napels gaan strijden om de ritoverwinning, vooral omdat zondag een loodzware etappe op het programma staat met de dubbele beklimming van de Blockhaus, met aankomst boven. Bovendien was de rit van vrijdag naar Potenza behoorlijk zwaar. Een vluchtersgroep lijkt daardoor het meest kansrijk voor de etappezege. Maar mocht een van de favorieten een moeilijke dag kennen, reken maar dat er dan flink doorgetrokken gaat worden.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** Biniam Girmay, Magnus Cort
** Diego Ulissi, Andrea Vendrame, Jhonatan Narvaéz
* Alessandro Covi, Vincenzo Albanese, Mauro Schmid, Natnael Tesfatsion

Giro 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

Zaterdag is er een etappe rondom Napels met vele rondes op Monte di Procida. Het weerbeeld laat opnieuw veel zon zien en het blijft droog, aldus Weeronline. De temperatuur ligt rond de 23 graden en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind, kracht 3.

De uitzendrechten van de Giro d’Italia in Nederland en Vlaanderen zijn in handen van Eurosport. De ritten van de Italiaanse ronde zijn elke dag van start tot finish te volgen op Eurosport 1 of via Eurosport Player.


Dit artikel delen:

71 Reacties

JensVdB 13 mei 2022 om 19:03

Ik hoop dat Ewan deze rit gaat winnen

Turtlehead 13 mei 2022 om 19:08

Dat mag. Maar ik zou er niet teveel geld op zetten.

Turtlehead 13 mei 2022 om 19:09

Vrijwel geen bergtrui-punten. Koen moet zich lekker op een kwartier laten rijden en zondag mee in de vlucht.

josi 13 mei 2022 om 19:43

Dat lijkt me ook. Als hij zondag mee weet te gaan tot en met de eerste Blockhaus-klim kan hij goede zaken doen, al zal dat geen gemakkelijke opgave zijn.

barcasportz 13 mei 2022 om 22:21

Zou zelf niets verliezen of maximaal een minuut en hopen dat ze je laten rijden met unieke kans op 5-6 dagen roze trui. Denk niet dat Bora/Trek Bouwman gaan terughalen en Yates zal zo lang mogelijk het roze willen vermijden. Als Yates na Blockhaus toch het Roze overneemt, heb je ook nog een grote kans dat ze hem weer afstaan in een van de volgende +-6 etappes.

Kopinkas 14 mei 2022 om 12:32

@barcasportz
Dat laat Bora nooit gebeuren. Kämna staat nog altijd goed geplaatst voor de bergtrui én beter dan Bouwman in het klassement. Lopez gaat Kämna dan weer nooit laten wegglippen.
Kämna gaat achter Bouwman aan, Lopez achter Kämna etc etc.
Het wordt hoe dan ook een spervuur aan aanvallen voor de vlucht vorm krijgt op zondag.

barcasportz 14 mei 2022 om 13:53

Ja vanwege de bergpunten zou bora kunnen achtervolgen. Maar mijn punt was om niet expres tijd te verliezen, Op blockhaus zou kamna het wel eens kunnen laten lopen als het niet super loopt gezien zijn uitspraken, dan kunnen ze best eens samen in de vlucht kunnen zitten

Kopinkas 13 mei 2022 om 19:29

Sprint à deux tussen Girmay en Tesfatsion? De finish ligt op een steenworp van de Piazza Eritrea, hoe symbolisch zou dàt zijn.

Turtlehead 13 mei 2022 om 19:43

Ze koersen al dagen langs de Middellandse Zee. Dat is al symbolisch genoeg…

Kopinkas 13 mei 2022 om 19:47

Hoe bedoel je? Eritrea ligt niet eens aan de Middellandse Zee, maar aan de Rode Zee…

Romāns Vainšteins 13 mei 2022 om 19:48

Lekker turtle

Brabander 13 mei 2022 om 20:30

Haha. Heerlijk dit :)

tvm 13 mei 2022 om 20:42

Heerlijk, Turtle.

Michelangelo 13 mei 2022 om 20:47

Ik moest er ff over nadenken en toen viel ie bij mij ook…

Wheely 13 mei 2022 om 20:55

Leg hem eens uit.

Kopinkas 13 mei 2022 om 21:45

@Turtle
Iets met vluchtelingen, transmigratie? Daar verwijs ik uitdrukkelijk niet naar, wel naar kolonialisme.
Het zal me benieuwen…

bartvankempen 13 mei 2022 om 22:35

Schandalig turtlehead!

Barrygoal 14 mei 2022 om 09:23

Haha turtlehead, mooie

Wielarisch 14 mei 2022 om 10:54

Hopelijk missen ze de boot niet vandaag.

Kopinkas 14 mei 2022 om 11:08

Bah, onsmakelijke reacties hier. Misschien moeten jullie als vertegenwoordigers van die grote, zeevarende natie, allemaal op VOC punten ipv UCI punten gaan jagen, en de Ronde van Batavia terug op de kalender zetten, ik zeg maar wat.

Titaantje 13 mei 2022 om 19:30

ik denk toch eerder een sprint met een mannetje of 50-100.

jimmen 13 mei 2022 om 19:42

dat is nogal een ruime marge, als het een sprint wordt met 50 kun je dr vanuit gaan dat de grote kanonnen er waarschijnlijk niet meer bij zitten. Bij 100 wel.

Titaantje 13 mei 2022 om 19:46

Etappe 5 was een sprint met 100 man. De twee grootste kanonnen lagen eraf. Iets vergelijkbaars zou hier best kunnen, misschien minus Demare, Bauhaus en Theuns en mss Gaviria.

Tuubke 13 mei 2022 om 21:18

Als ik naar het bochtenwerk in die laatste kilometers kijk, moeten we hier maar niet met een al te groot peloton gaan sprinten.

Verweggistan 13 mei 2022 om 19:34

Lijkt wel het profiel van het NK op de VAM berg :)

Wheely 13 mei 2022 om 19:41

In Napels hebben ze niet zulke geavanceerde afvalverwerking geloof ik, een afvalberg zullen ze wel tegenkomen waarschijnlijk.

Turtlehead 13 mei 2022 om 19:44

In Napels is afvalverwerking een geld- en banenmachine. Hoe geavanceerd is dat?!

zomaareens 13 mei 2022 om 19:56

Theuns? Die kan dit toch wel?

Joachim 14 mei 2022 om 10:54

Die zonder h wel. Theuns heb ik in Vlaanderen al weten lossen op de Berendries, dan lijkt vandaag me ook te zwaar.

Kartouche 13 mei 2022 om 20:00

Wordt weer een mooi ritje.

assen 13 mei 2022 om 20:11

Girmay reed vandaag als een natte krant. Ik hoop bewust. Als hij zich vandaag niet inhield toen hij lostte vandaag, dan zie ik hem niet ver komen morgen.

Beer 13 mei 2022 om 20:13

Poepeklets van Biniam voor Matje morgen? Laat ons hopen. Vrij weinig concurrentie verder; als het al van Ullisi en Vendrame moet komen.

dumoman 14 mei 2022 om 10:56

Spreek voor jezelf met “ons”, ik hoop het niet…

Jooop 14 mei 2022 om 12:25

Vooral graag zien dat één bepaalde renner niet wint. Daar spreekt de echte wielerliefhebber.

Gebruikersnaam 14 mei 2022 om 13:13

Denk niet dat het Mathieu wordt misgund, eerder zijn fans hier. En waarschijnlijk ook dan slechts een irritante doch schreeuwerige minderheid.

Dik Overdetop 13 mei 2022 om 20:16

The ususal suspects. Ik hoop een een mooie verrassing met een podiumplaats voor bijvoorbeeld Felline, of misschien zelfs Nizzolo. Wel graag achter MVP

Groetjesaandevoetjes 14 mei 2022 om 10:33

Ik denk dat Nizzolo hier ook een grote kandidaat is om te winnen. Vd Poel moet zorgen dat de rest vd sprinters er niet meer bij zit en dan gaat het tussen hem en Girmay denk ik.

Michelangelo 13 mei 2022 om 20:26

Hoe dan ook krijgen we prachtige beelden. Voor mij de mooiste stad van Italië. Stad van uitersten. Prachtige baai. Armoede en vuiligheid. Schoonheid met kartelranden en rafels. Maradona is hier niet voor niets een held.

Ik hoop op matje morgen….

Handige Harry 13 mei 2022 om 20:52

Maradona is natuurlijk overal een held, de meest spraakmakende voetballer die er ooit is geweest en na Messi ook nog de beste ooit.

Florence is wat mij betreft toch nog mooier.

platteprijs 14 mei 2022 om 08:07

@HH vooral in Engeland.

Papa Bart 13 mei 2022 om 20:59

Je krijgt zeker mooie beelden! Morgen rijden ze over de Campi Flegrei, een gigantische Caldera, en wellicht de gevaarlijkste supervulkaan in Europa. Pozzuoli is een stadje met veel overblijfselen uit de oudheid en aan die oude monumenten kun je een heel typisch vulkanisch verschijnsel vinden: bradiseïsme. De aarde daalt en stijgt heftig als gevolg van het ‘ademen’ van de vulkaan, zodanig dat er schade aan de gebouwen is als gevolg van het boren van zee slakken en schelpen. Die Romeinse zuilen nu ver boven zee niveau, stonden tussen het jaar nul en nu dus ooit onderwater! Vanuit de ruimte kun je op foto’s goed zien hoe giga groot die supervulkaan is. In die supervulkaan zijn meerdere kleinere vulkanen, één daarvan heet Solfatara, en ik heb in die krater gekampeerd met mijn gezin. Geloof het of niet er is een camping in die kleine vulkaan! De ene helft is een groene oase en de andere helft van de krater is een borrelende, stinkende, rokende oerwereld. Je loopt er vanuit je tentje zomaar naar toe. Waanzinnig!!

De renners rijden er vlak langs, van en naar het circuit, en ze zullen wel geen tijd voor hebben om te kijken, maar ze zullen het zeker wel ruiken.

Deze is voor Matje natuurlijk!

Michelangelo 13 mei 2022 om 21:27

Heb daar ook een keer overnacht. Prachtige plek maar meurt flink daar.

ThorHushovd 14 mei 2022 om 07:33

Leuk en interessant om te lezen Bart. Thx for sharing

Jacco van Stierop 13 mei 2022 om 21:08

“ omloop van 19,2 kilometer, die in totaal vijf keer moet worden gereden.”

Het circuit moet vier keer worden afgelegd.

Panache 14 mei 2022 om 10:35

Mocht dat niet helemaal duidelijk zijn, dan komt Mollema toch weer in beeld voor deze rit…

peterwinnen 13 mei 2022 om 21:23

Ik ga toch weer voor een Nederlands succesje. Volgens mij gaat dit een erg oranje Giro worden.

Puncheur du Framboise 13 mei 2022 om 22:47

Een getergde Gaviria? Heeft wel eerder heuvelritjes overleefd

henk van ingrid 14 mei 2022 om 07:52

Vanavond nog getergder denk ik

wieler4live 13 mei 2022 om 23:22

Pascal Eenkhoorn!

peterwinnen 14 mei 2022 om 00:23

zeg ik ook.

Jean Dumas 14 mei 2022 om 07:42

Dit moet Bini’s dag worden.

Silent Hill 14 mei 2022 om 07:45

Het lijkt wel een WK parcours.
En wie rijdt altijd goed op een WK ? Juist !

Napoleon 14 mei 2022 om 07:59

Juist? Wie?

Limal 14 mei 2022 om 08:00

Alaphilippe? Pedersen? Van Aert? Van de laatste 10 wereldkampioenschappen staan als medaillewinnaars enkel Valverde, Rui Costa, Bardet en Cav aan de start ;-)

Wheely 14 mei 2022 om 08:44

Dit kan enkel over Valverde gaan.

Limal 14 mei 2022 om 07:55

Heerlijke tweedaagse in het vooruitzicht, en dat na die knotsgekke rit van gisteren! Hopelijk vandaag een mooi duel Girmay-vdPoel (maar er liggen genoeg andere rittenkapers op de kust) en krijgen we morgen de eerste grote show-down tussen favorieten die voor de ritzege en en de roze trui strijden. Het enige spijtige aan dit weekend is dat ik niet live zal kunnen volgen…

platteprijs 14 mei 2022 om 08:11

Hopelijk gaat Jumbo nu eindelijk eens inzien dat Bouwman meer kan dan alleen knechten. Een paar jaar geleden was dat al duidelijk zichtbaar in de Tour of the Alps. Maar daarna is dat een beetje blijven hangen, mogelijk doordat Bouwman altijd in de rol van knecht wordt geduwd. Zoals hij gisteren koerste, maakt toch duidelijk dat hij veel meer kan. Maar het is afwachten of Richard dat tussen zijn oren heeft geplugd.

Fietsbel 14 mei 2022 om 08:20

Ik schrijf Gaviria op voor een podiumplek vandaag.

platteprijs 14 mei 2022 om 08:24

Dan denk ik dat Bol en Dainese voor de groupetto kiezen.

Wheely 14 mei 2022 om 08:46

Ik zou het wel met potlood doen.

Kopinkas 14 mei 2022 om 08:59

Gaviria gomt zichzelf wel uit

Kopinkas 14 mei 2022 om 09:08

Beetje lullig dat ze die laatste spurt (ook al gaat het maar over boniseconden) vòòr die gecategoriseerde helling leggen. Anders krijg je misschien een aanval van Kämna, die na de top nog doortrekt voor boni’s, Lopez en favorieten die volgen, en de koers die harder gemaakt wordt voor de Demares van deze wereld.
Tussenspurts na een helling leggen is altijd leuker voor het koersverloop.

stijn123 14 mei 2022 om 09:21

Hoeveel tijd mag je hier eigenlijk zo’n beetje verliezen? Korte rit, grillig parcours, maar wel een redelijk hoge gemiddelde snelheid. Ik zie ze Cavendish wel op minstens een half uur rijden rijden.

het oude wielrennen 14 mei 2022 om 10:16

Ach, morkov is toch al afgestapt, dus kan hij dat bijna net zo goed ook doen..

Gerard Dekker 14 mei 2022 om 11:12

Ik denk dat Matje en Birmay elkaar gaan vinden en gaan sprintertje pesten.

Kopinkas 14 mei 2022 om 12:00

Napels zien en dan sprinterpretbederven

Deel Koeper 14 mei 2022 om 11:37

In een vlakke sprint zou ik Cort of Vendrame toch hoger inschatten dan de 2 punchers. Girmay kan zich goed plaatsen en zal dat wel opnieuw doen, maar winnen? Zie die 2 niet winnen als het peloton groter dan een man of 25 is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair