Giro 2022: de reserves van Quick-Step-Alpha Vinyl die Ilan Van Wilder kunnen vervangen

vrijdag 29 april 2022 om 19:56
Giro 2022: de reserves van Quick-Step-Alpha Vinyl die Ilan Van Wilder kunnen vervangen

foto: Cor Vos

Ilan Van Wilder zal door zijn kaakbreuk, die hij heeft opgelopen in een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, niet in actie kunnen komen in de Giro. De Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl zou normaal gezien zijn debuut maken in de Italiaanse ronde. De ploeg van manager Patrick Lefevere heeft nu vier mogelijke vervangers naar voren geschoven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dat Van Wilder de Giro niet ging rijden, wisten we nu al even. Wie hem gaat vervangen, is echter nog niet geweten. Op de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Italië zien we echter vier mogelijke vervangers staan. Michael Mørkøv, Pieter Serry, Zdenek Stybar en James Knox zijn de renners in kwestie.

Indien Mørkøv en Stybar de vervanger zou worden van Van Wilder, dan lijkt het erop dat Mark Cavendish een extra man heeft in zijn sprinttrein. Als Serry of Knox wordt toegevoegd aan de definitieve selectie, heeft de Belgische ploeg een extra ijzer in het vuur voor het Italiaanse gebergte.

De zeven andere voorlopige namen voor de Giro d’Italia van Quick-Step-Alpha Vinyl zijn zoals eerder gezegd Cavendish, Bert Van Lerberghe, Mauri Vansevenant, Andrea Bagioli, Davide Ballerini, Josef Cerny en Mauro Schmid. De eerste Grote Ronde van het jaar gaat volgende week vrijdag van start.

voor

Dit artikel delen:

9 Reacties

quickstep_wolfpack 29 april 2022 om 20:17

Jammer dat masnada en cattaneo niet meedoen. Masnada logisch natuurlijk met de ziekte van Pfeiffer .cattaneo maakt ook nog geen geweldige indruk dit seizoen

0
Renaissance 29 april 2022 om 20:43

Gaat Knox eigenlijk ooit nog een stap zetten in zijn ontwikkeling of blijft het een middelmatige renner?

0
bilthoven 29 april 2022 om 21:11

Had vorig jaar een mislukt seizoen en ook dit seizoen zat het niet bepaald mee. Eind maart kon hij pas zijn eerste wedstrijd (Coppi e Bartali) rijden. In Romandië reed hij een heel aardige tijdrit, maar een dag later verloor hij door een valpartij een kwartier. Hij lijkt mij dus niet bepaald klaar voor de Giro……

0
Turtlehead 29 april 2022 om 22:20

Knox zag ik vandaag ook weer vroeg lossen (naweeën valpartij?). Dat belooft weinig goeds…

0
Dikke Vrouw 29 april 2022 om 21:47

Weinig soeps op reserve bank bij de quickies .. doe mij maar michael voor cav . Die moet dan ook nog wel mee naar frankrijk voor fabio

0
Casar 29 april 2022 om 22:32

Heeft iemand de deelnemerslijst inclusief alle reserves?

0
Geel Zwarte Bril 29 april 2022 om 23:52

Knox. Die komt nog geen viaduct over atm.

0
bilthoven 30 april 2022 om 11:04

?????? Zeker vergeten dat hij 3 jaar geleden 11e in de Vuelta en 2 jaar geleden nog 14e in de Giro werd?

0
Ivanoviclover 30 april 2022 om 00:27

geef Cavendish Mørkøv maar mee of het gaat er stuiven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone