Giro 2022: Cofidis rekent op klassementsman Martin en sprinter Consonni

maandag 2 mei 2022 om 16:44
Giro 2022: Cofidis rekent op klassementsman Martin en sprinter Consonni

Guillaume Martin - foto: Cor Vos

Guillaume Martin en Simone Consonni zijn de vooruitgeschoven pionnen binnen Cofidis voor de komende Giro d’Italia. Martin hoopt zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement, Consonni is de sprinter van dienst. Wesley Kreder zorgt voor de Nederlandse inbreng.

Martin werd vorig jaar al achtste in de Tour de France en negende in de Vuelta a España, maar hoopt dit jaar nóg beter te doen in zijn eerste Giro. “Een zeer goed resultaat behalen, dat is het doel. Ik hoop beter te doen dan mijn voorlopig beste prestatie in een grote ronde. Ik heb me goed voorbereid op Sicilië. De Giro is een goede ronde voor de klimmers en ik kijk ernaar uit om deze geweldige wedstrijd te ontdekken”, klinkt het in een perscommuniqué.

In de vlakke etappes speelt de ploeg Simone Consonni uit. De Italiaan lijkt zo de voorkeur te krijgen boven zijn landgenoot Davide Cimolai, die vorig jaar nog tweede was in het puntenklassement. “Vorig jaar was ik al dicht bij succes. Helaas bleef ik toen met lege handen achter. Het zou heel bijzonder zijn om dit jaar wel mijn eerste zege in de Giro te boeken. Ik heb me op hoogte uitstekend voorbereid en voel me er klaar voor”, aldus Consonni.

Martin zal bergop assistentie krijgen van Rémy Rochas, Anthony Perez en Davide Villella. Cimolai, Pierre-Luc Périchon en Wesley Kreder kunnen eventueel plaatsnemen in de sprinttrein van Consonni.

voor

Dit artikel delen:

4 Reacties

bswinkelss 2 mei 2022 om 16:51

Waarom is cimolai niet de sprinter van dienst?

0
Massimo Bataille 2 mei 2022 om 17:08

Weet natuurlijk niet hoeveel in dienst hij moeten rijden heeft, maar voorlopig slechts 1 top-10 notering dit jaar ( etappe in tirreno)
Consonni is toch constanter, met meerdere top-10 plaatsen in meerdere koersen.

0
Geert Kroezen 2 mei 2022 om 17:42

Cimolai was vorig jaar groot met de puntentrui. Komt tenminste nog een berg over. Deze van tevoren berichten zijn altijd moeilijk te voorspellen

0
Ab Normaal 2 mei 2022 om 17:31

@Massimo Bataille
Scorebord journalistiek.
Cimolai is hele jaar al lead out voor Consonni. Dus logisch dat die betere resultaten heeft dit seizoen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone