Giro 2021: Zieke Clément Champoussin haalt finish niet
foto: Cor Vos
zondag 16 mei 2021 om 20:16

Giro 2021: Zieke Clément Champoussin haalt finish niet

Clément Champoussin heeft zondag de Giro d’Italia verlaten. De 22-jarige Fransman van AG2R Citroën besloot tijdens de negende etappe naar Campo Felice de handdoek in de ring te gooien vanwege ziekte.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Volgens Nice Matin was Champoussin al enige tijd niet okselfris. Zo zou hij zaterdagavond nog overgegeven hebben, maar heeft de klimmer desondanks besloten van start te gaan in Castel di Sangro. Lang duurde de rit niet voor Champoussin: na 35 kilometer stapte hij af in een bevoorradingszone.

De negende rit van de Giro d’Italia heeft daardoor vier uitvallers opgeleverd. Tomasz Marczynski ging niet van start en, net als Champoussin, moesten ook Matej Mohoric en Jasper De Buyst opgeven.

 
3 Reacties
Sorteer op:
Zo, de sprinttrein van Ewan heeft het vliegtuig naar huis nét gehaald.. blijft weinig over van die Lotto ploeg.
    16 mei 2021
    Maar wel al 2 ritten binnen. De helft van de deelnemende ploegen gaat met lege handen naar huis.
16 mei 2021
Zo ist maar net

Reacties zijn gesloten.