Giro 2021: Lotto Soudal verder met vijf na opgave Jasper De Buyst

zondag 16 mei 2021 om 13:56
Giro 2021: Lotto Soudal verder met vijf na opgave Jasper De Buyst

foto: Cor Vos

Jasper De Buyst heeft de Giro d’Italia verlaten. De Belg van Lotto Soudal besloot tijdens de tiende etappe naar Rocca di Cambio in de remmen te knijpen, een dag na de opgave van zijn sprintkopman Caleb Ewan. Zijn werkgever moet nu verder met vijf renners.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Buyst maakte in de Giro deel uit van de sprinttrein van Ewan. In Cattolica en Termoli wist De Buyst zijn sprintkopman naar de zege te piloteren. De Australiër besloot zaterdag echter op te geven wegens kniepijn. Een dag later is het de beurt aan De Buyst: het is nog onduidelijk waarom de Belg uit de wedstrijd stapt.

Eerder op de dag, vlak voor de start van de negende etappe, besloot Lotto Soudal al om Tomasz Marczyński uit koers te halen. De ervaren Pool kampt met post-COVID-19 klachten: hoofdpijn, vergeetachtigheid, duizeligheid en coördinatieproblemen.

De selectie van Lotto Soudal bestaat nu nog maar uit vijf man: Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke, Kobe Goossens, Roger Kluge en Stefano Oldani.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cochise 16 mei 2021 om 15:28

Zou Kluge nu beetje vloeken? Ik denk dat het de bedoeling was dat hij en niet Marczynski ook toevallig zou opgeven. Ze kunnen moeilijk nog voor halfweg met slechts 4 overblijven.

0
harryjohan71 16 mei 2021 om 21:52

Kluge stapt er dinsdag uit. Ze hebben hun doelen bereikt. Overige renners gaan nog voor een dagsucces.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone