Giro 2021: Lotto Soudal haalt duizelige Tomasz Marczynski uit koers

zondag 16 mei 2021 om 12:11
Giro 2021: Lotto Soudal haalt duizelige Tomasz Marczynski uit koers

foto: Cor Vos (archief)

Lotto Soudal verliest met Tomasz Marczyński een tweede pion in de Giro d’Italia. De Pool kampt met post-COVID-19 klachten en de ploeg heeft dan ook besloten om de ervaren klimmer uit koers te halen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De 37-jarige Marczyński moest vorig jaar de Ronde van Luxemburg verlaten nadat hij symptomen vertoonde van het coronavirus. De klimmer maakte een maand later echter alweer zijn opwachting in de Vuelta a España en reed ook dit seizoen de nodige wedstrijden. Marczyński blijkt nu echter last te hebben van langdurige klachten.

Lotto Soudal laat via social media weten dat de renner kampt met hoofdpijn, vergeetachtigheid en duizeligheid. Ook heeft Marczyński last van coördinatieproblemen. Ploegarts Maarten Meirhaeghe heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten om de renner uit koers te halen. Hij zal binnenkort verder worden onderzocht.

Marczyński stond na acht etappes slechts 171ste in het klassement, op meer dan een uur van rozetruidrager Attila Valter. Gisteren besloot ook Caleb Ewan, de sprintkopman van Lotto Soudal, er de brui aan te geven. De Australiër had last van kniepijn en kon niet verder koersen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Thoin 16 mei 2021 om 12:21

Waarom laat je hem dan starten? Dan had je evengoed Holmes toch laten kunnen rijden. Of Conca als Italiaan laten debuteren.
Crass zal ook geen optie geweest zijn na zijn C-19. Toch vreemd

Poeksel 16 mei 2021 om 12:30

Sagan en Gaviria zijn ook gestart, om maar wat namen te noemen.

The Whaler 16 mei 2021 om 12:51

@poeksel, hebben die dan nog klachten dat jij weet? Sagan heeft duidelijk paar maanden “rustig” aan gedaan.

Hier duidelijk iemand die blijkbaar al langer na-klachten heeft, dus dan is de vraag heel terecht waarom je hem laat starten ipv goed te herstellen. Je kunt je ook afvragen of vuelta vorig jaar er niet gewoon te veel aan was, 1 maand na covid besmetting.

Alderpark 16 mei 2021 om 12:53

In LBL leek Marczynski toch nog dik in orde nadat hij daar sterk in de aanval reed, hopelijk komt het snel terug goed voor de ervaren Pool

rennerske 16 mei 2021 om 14:15

“ hoofdpijn, vergeetachtigheid en duizeligheid. Ook heeft Marczyński last van coördinatieproblemen”
Je zou voor minder het rondje met je wielervrienden overslaan.

Brent Verpaelst 16 mei 2021 om 15:31

Insomnia is geen vergeetachtigheid maar wel slapeloosheid. Amnesia is geheugenverlies.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone