Giro 2021: Schmid beste vluchter in Strade Bianche-etappe, Bernal doet gouden zaak

woensdag 19 mei 2021 om 17:13
Giro 2021: Schmid beste vluchter in Strade Bianche-etappe, Bernal doet gouden zaak

foto: Cor Vos

De elfde Giro-etappe over onverharde wegen heeft niet teleurgesteld. Op weg naar Montalcino werd op twee fronten gestreden. Mauro Schmid was na vier uur koers de beste vluchter, terwijl Egan Bernal een uitstekende zaak deed in het algemeen klassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Net als de afgelopen jaren wees de organisatie een ‘wijnetappe’ aan. Daags na de rustdag trok de karavaan namelijk door de regio van de Brunello di Montalcino, een van de meest gewaardeerde en prijzigste wijnen van Italië. Voor de wielerliefhebber stond deze rit echter vooral in het teken van de settori sterrati, de onverharde wegen in Toscane. Van de laatste zeventig kilometer ging de helft over grind- en zandpaadjes, zoals we die kennen uit Strade Bianche.

Bij Torrenieri lag de eerste sterrato, van 9,1 kilometer. Daarna hadden de renners maar kort de tijd om te herstellen voor het zwaartepunt van de etappe, een strook van dertien kilometer met ook de beklimming van de Passo del Lume Spento (met een max. stijging van 16%). Via grindstroken van 7,6 en vijf kilometer werd de klim via een andere kant nog een keer omhoog gereden. De finish in Montalcino lag na een kort, maar steil klimmetje met een hellingsgraad tot 12%.

Van der Hoorn aanstichter van vlucht van de dag
Even voor een uur werd in een zonnig Perugia het startsein gegeven voor deze veelbelovende rit over 162 kilometer. Tim Merlier was er niet meer bij; de sprinter verliet de ronde nadat hij al enkele dagen met maag- en darmklachten kampte. Al bij het buiten rijden van de middeleeuwse stad viel Taco van der Hoorn, de dagwinnaar van Canale, aan met Dries De Bondt in zijn wiel. Het bleek de aanzet voor de vlucht van de dag, die gemakkelijker en sneller dan gedacht tot stand kwam.

foto: Cor Vos

Naast Van der Hoorn en De Bondt waren Lawrence Naesen, Enrico Battaglin, Francesco Gavazzi, Simon Guglielmi, het Lotto Soudal-koppel Roger Kluge en Harm Vanhoucke, Bert-Jan Lindeman en Mauro Schmidt van Qhubeka ASSOS en Alessandro Covi mee in de kopgroep. Gavazzi was de best geklasseerde renner vooraan, maar de Italiaan vormde met een achterstand van 33 minuten geen gevaar voor het roze. Opvallend genoeg ontbrak de Androni-ploeg in de vlucht.

INEOS Grenadiers controleerde ontspannen de koers, waardoor de vlucht snel veel voorsprong kon pakken. Leider Egan Bernal leek zijn ploeggenoten niet te veel te willen uitputten voor de laatste zeventig kilometer. Toen de wedstrijd na veertig kilometer de regio Umbrië verliet voor Toscane, was het verschil al opgelopen tot meer dan tien minuten. Lange tijd reed de kopgroep tussen de twaalf en dertien minuten vooruit.

Kopgroep begint met veel voorsprong aan eerste gravelstrook
Na 92 kilometer begon de kopgroep aan de eerste sterrato, met bijna een kwartier voorsprong. De negen kilometer lange strook van Torrenieri lag er hard, droog bij. In het peloton stoven de teams van de klassementsrenners naar voren om zo goed mogelijk aan de strook te beginnen. Niemand wilde zich in deze verraderlijke rit laten verrassen. INEOS Grenadiers (voor Bernal), Deceuninck-Quick-Step (voor Evenepoel) en EF Education-Nippo (voor Carthy) zaten goed vooraan.

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali nam voor Giulio Ciccone de kop, terwijl Bernal met Filippo Ganna een luxeknecht had. De wereldkampioen tijdrijden nam de nodige risico’s, waarbij hij haast de controle kwijtraakte in een rechterbocht. Wonderwel wist hij zijn fiets recht te houden. Remco Evenepoel verloor het contact met Bernal en moest achtervolgen, hoewel hij nog wel enkele ploeggenoten bij zich had. De jonge Belg was echter niet de enige die zich had laten verrassen.

Evenepoel had enkele slotgenoten bij zich in de buurt en net na de eerste gravelstrook waren de verschillen weer ongedaan gemaakt. De eerste settori sterrati hadden ook al zo hun impact op de vroege vlucht, waaruit Van der Hoorn en Lindeman moesten lossen. Op de tweede strook dunde het peloton verder uit tot zo’n dertig man en wederom kende Evenepoel een moeizame passage over de witte wegen. Ook Simon Yates beleefde een lastige dag.

Bennett en Foss rijden samen weg
George Bennett en Tobias Foss vielen dan aan vanuit het peloton. Het duo van Jumbo-Visma reed enige tijd vooruit, maar liet zich dan weer inrekenen door het elitegroepje waar INEOS Grenadiers de boel controleerde. De overgebleven vluchters, die nog altijd zo’n zeven minuten voorsprong hadden, werden op weg naar de derde onverharde strook verrast door de terugkeer van Taco van der Hoorn. De etappewinnaar van Canale was eerder nog gelost.

foto: Cor Vos

Op de voorlaatste strook kwam Evenepoel opnieuw in de problemen, waarna INEOS Grenadiers de gashendel opendraaide. Eerst trok Gianni Moscon stevig door en daarna schudde Egan Bernal meerdere keren aan de boom. João Almeida liet zich dan terugzakken uit de elitegroep om zijn ploeggenoot bij Deceuninck-Quick-Step te helpen. Evenepoel leek vooral nerveus op de zand- en gravelstroken als de route naar beneden liep.

Op de laatste sterrato reed Belgisch kampioen De Bondt samen met de pas 22-jarige Covi weg uit de kopgroep en ook Schmid, nog een youngster van 21 jaar, sloot aan. Met vijf minuten voorsprong op het peloton draaiden ze voor de laatste keer het asfalt op. Vanaf dat moment was het nog acht kilometer naar de streep, al moesten de koplopers voor die tijd nog de Passo del Lume Spento en de slotklim omhoog.

Evenepoel weet achterstand stabiel te houden
Het verschil tussen Bernal en Evenepoel, de nummers een en twee in het klassement, bleef min of meer stabiel rond de minuut. De groep-Bernal bestond nog uit zo’n vijftien man, met daarbij ook Aleksandr Vlasov, Giulio Ciccone, Attila Valter, Hugh Carthy en Simon Yates. Evenepoel reed dus op achterstand, net als Damiano Caruso, Dan Martin en Davide Formolo, respectievelijk zevende, achtste en tiende aan het begin van deze etappe.

Op de uitloper van de laatste gravelstrook ging het te hard voor De Bondt vooraan, waarmee Covi en Schmid de sterkste renners bleken van de vroege vlucht. Uiteindelijk bleven de twee vooruit en gingen zijn sprinten om de etappezege. Op de oplopende aankomst naar Montalcino was Schmid de sterkste. Voor de 21-jarige neoprof van Qhubeka ASSOS was het zijn eerste overwinning bij de profs. Voor Covi restte de tweede plek.

Voor de klassementsrenners mondde de finale uit in een slijtageslag. Het duo van Trek-Segafredo, Vincenzo Nibali en Giulio Ciccone, moest lossen en de achterstand van Evenepoel begon steeds verder op te lopen. EF Education-Nippo maakte intussen indruk met behalve Carthy ook Alberto Bettiol en Ruben Guerreiro vooraan. In de slotfase ontbond Bernal zijn duivels. De roze trui sprong naar de ontsnapte Emanuel Buchmann toe en smeerde de concurrentie nog gevoelige tijd aan.

Dit artikel delen:

251 Reacties

klootje kriekeljon 19 mei 2021 om 17:59

Zouden die Zwitserse mannen nou vroeger Fabian op tv gezien hebben?

0
Edwin Jansen 19 mei 2021 om 18:07

Ik weet wel dat ik in mijn jeugd ooit Claude Criquielion live in action van heel dichtbij gezien heb, mijn tenen waren bijna plat! :-) Maar of dat nou zo inspirerend was @klootje kriekeljon…

0
girardengo 19 mei 2021 om 17:59

Prachtige rit gezien vandaag. Bernal is terug in het goede spoor gekomen. Hij kan nu ook de Giro gaan winnen, zijn bergen gaan nog komen. Hij mag niet verzwakken, want diverse mensen rijden goed: Buchmann, Carthy, Vlasov, Caruso en niet te vergeten Yates. Die sluipt mooi mee, heeft zijn lessen geleerd en gaat wellicht sterk aanvallen. En hoe is de verhouding Almeida – Evenepoel? Voor Enepoel is deze Giro een harde leerschool. Hij heeft nog te veel moeite met de grintstroken, vooral bergaf (ook wel begrijpelijk). Daarnaast lijkt hij af en toe te verzwakken/verkrampen bergop. Het heeft wellicht te maken met zijn lange afwezigheid en herstel, het kan ook zijn dat hij bergop nog het een en ander kan bijspijkeren. Ciccone heeft het moeilijk als klassementsrenner, te onregelmatig? Foss is een groeibriljant, hij kan ver komen.

0
Edwin Jansen 19 mei 2021 om 17:59

Kijkersvraag: Toen Egan begon met fietsen was Damiano toen al prof of nog niet? ;-)

0
thorsen 19 mei 2021 om 18:15

Toen Bernal geboren werd was Rebellin al profrenner.

0
Luc La 19 mei 2021 om 18:02

Tis een forum aart, vrij om hier te zeggen wat men wil he. Mss valt het nog mee.

Benieuwd naar plannen Remco nu. Etappe of alsnog voor top 5 gaan. Als hij nu voor rit zou gaan begrijpelijk, maar zou hem toch liever voor klassement zien gaan.. Puur voor de ervaring in volgende rondes

0
Aart van Woud 19 mei 2021 om 18:05

Hoi Luc, natuurlijk en dat is ook zo, maar probeer een beetje objectief te kijken na deze teleurstelling. Niet iedereen hier uit zich in leedvermaak, dat wilde ik maar zeggen.

Hij heeft nog jaren voor de boeg, dus gewoon leren van deze ronde en dan verder.

Ik was ook kritisch op Evenepoel trouwens, maar het interview van gisteren heeft mijn opinie toch wel wat bijgesteld. Alleen de soms maniakale verering heb ik wel wat moeite mee soms.

0
Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 18:08

2 dagen herstellen en de voet van de Zoncolan halen. Voor hetzelfde geld knakt Bernals rug daar halverwege. Dit is wielrennen.

0
thorsen 19 mei 2021 om 18:17

Hij rijdt zijn eerste grote ronde en staat nog steeds top10. Voor hetzelfde geld was dit gewoon zijn ene slechte dag… Ook al wordt winnen lastig, de ervaring van het rijden van een grote ronde voor het klassement blijft waardevol, ook als dat nu voor een 7e plek zou zijn.

0
Wildebert 19 mei 2021 om 18:03

Zonde dat ik dit gemist heb. Net effe vlot teruggekeken, maar begrijp het tijdsverschil aan de meet niet helemaal. Op 4 km zat Remco helemaal stuk en knalt Bernal naar Buchmann. Verschil al ruim 2.20 minuten. Bernal en Buchmann knallen door, maar verschil is zelfs nog iets teruggelopen. Mis ik wat? Of niet zo betrouwbare tijdwaarneming?

0
VerstandOpNul 19 mei 2021 om 18:06

Allebei:
De tijdwaarnemingen van de motoren kunnen altijd wat vertekend zijn..
En Remco nog mooi geknokt tot het einde natuurlijk..

0
Grobbel 19 mei 2021 om 19:17

Dat terugknokken geloof ik niet zo, want dan zouden REV en Almeida harder gereden hebben dan de vol sprintende Bernal en Buchmann die op hun beurt de andere klassementsrenners op tientallen seconden reden. Er zal wel iets mis zijn geweest met de tijdswaarneming.

0
Luc La 19 mei 2021 om 18:04

Denk trouwens dat deze Bernal boven roglic staat en bergop zou wedijveren met poga.. Wat een tour kan dat de komende jaren worden

0
evelineroos 19 mei 2021 om 18:34

Er is nog niet één echte berg geweest.

0
Klaas Foppen 19 mei 2021 om 18:48

Die reactie klopt al weer van geen kant, is echt zomaar wat roepen

0
Tom De Kenner 19 mei 2021 om 21:08

Pogacar-Evenepoel-Bernal-Pidcock => dat wordt het mooie plaatje in de grote rondes de komende jaren. Want vergis u niet, Pidcock dolt maar wat met die MTB voor de lol. Het echte objectief is de Tour.

0
denistel 19 mei 2021 om 18:07

mooie koers en verassende winnaar. Caruso doet het ook prima die had samen
met Landa een zeer gevaarlijk duo kunnen zijn.

Wat is er loos met Cepeda??? ziekte, gevallen in het begin van de giro??
za hem als een top 10 klant hier

0
josi 19 mei 2021 om 18:11

Knappe zege van Schmid en mooie rit die het AK wel aardig heeft opgeschud. Als Bernal zonder ongelukken of lichamelijke ongemakken de 3 weken doorkomt, zie ik niet in wie hem kan bedreigen. Verrassend sterk optreden trouwens van Foss, en van TJV in de breedte. En Buchmann lijkt weer op de weg terug. Voor de spanning wel jammer dat mannen als Ciccone en Evenepoel er wat doorheen zakken. Maar tegelijkertijd hebben we nog geen echte bergetappe gehad, dus kan er nog heel veel gebeuren.

0
EricV 19 mei 2021 om 18:11

Yates weet de schade goed beperkt te houden. Die klapt straks iedereen voorbij in de 3e week

0
thorsen 19 mei 2021 om 18:11

Misschien was het een typo en bedoelde hij een paling droom.

0
Lalsacien 19 mei 2021 om 18:18

@KevinK1986 vervang "wij" even.

0
Mirra 19 mei 2021 om 18:19

@Kevin, ik vermoed dat je goed zal slapen vanavond?

0
Pietspeed 19 mei 2021 om 18:19

Buchmann echte AK winnaar vandaag. Vlasov, Carthy, Yates en Caruso doen ook nog mee. Evenepoel ook nog niet afschrijven.

0
Limal 19 mei 2021 om 18:19

Dedju, mijn baas belde me via Teams voor iets dringends net toen de strijd helemaal losbarste en heb maar met een half oog kunnen volgen. Maar… Wat! Een! Koers!!! Het werk is nog niet klaar maar ik ga straks zeker nog eens de finale helemaal terugkijken.

Van wat ik gezien heb was Bernal nog een groter beest dan Ganna/Moscon en hebben ze de anderen één voor één doodgeknepen. Diegenen die nu nog in de top van het klassement staan verkeren in topvorm. Evenepoel heeft vandaag veel bijgeleerd, hopelijk kan hij dat snel plaatsen en valt er mits een positieve ingesteldheid nog iets uit de bus in de loop van deze Giro (winst in de tijdrit?).

0
FDJ 19 mei 2021 om 18:27

Zo’n etappe hoort gewoon door de favorieten beslist te worden en niet door de vluchters. Zonde…

0
Jacco van Stierop 19 mei 2021 om 18:46

Gelukkig zijn er altijd lui die zich niets aantrekken van hoe iets hoort.

0
de adelaar 19 mei 2021 om 18:27

Evenemercx krijgt hier een serieus tikkie, als ik zijn koppie zag was ie goed naar de klote gereden …. degelijk sloopwerk van eganito

0
de adelaar 19 mei 2021 om 18:29

Remco Reed lek in het koppie, jammer

0
stalle 19 mei 2021 om 18:34

Bernal en Ineos zijn gewoon de sterkste in deze Giro.

Dat leedvermaak mag best weggelaten worden.

0
Aart van Woud 19 mei 2021 om 18:54

Hij zegt: “jammer”. Dat is toch geen leedvermaak?

0
MarkPeeters 19 mei 2021 om 20:51

In het koppie gebeurt veel, vraag maar aan Tom Dumoulin …

0
Brent Verpaelst 19 mei 2021 om 18:35

Doodzonde van Remco. Oké zijn eerste grote ronde maar stiekem hoopte ik gewoon op winst. Het positieve is dat het zijn eerste grote ronde is en dat hij nog steeds goed staat om op het podium te eindigen. Negatieve is dat hij er vandaag extreem slecht uitzag dus ik denk dat zulke ritten z’n hele carrière een zwak punt zal blijven.

Ik ben ook benieuwd hoe sterk hij nu écht is mentaal, dit is toch de eerste teleurstelling in zijn carrière. (Die val buiten beschouwing gelaten, ik heb het over een slecht resultaat)

Edit redactie: Let op je woorden

0
FDJ 19 mei 2021 om 18:39

Dit was toch gewoon te verwachten na zo’n zware blessure? Het is zijn eerste wedstrijd. De media, vooral in België, gaat veel te ver met het verwachtingspatroon rondom hem. Dit heb ik vanaf het begin van de Giro hier al gezegd dat dit heel realistisch is. En als hij top 5-10 rijdt in Milaan is het een prestatie van formaat. Helaas zal in België dan enkel teleurstelling overheersen en dat is zwaar onterecht.

0
Lalsacien 19 mei 2021 om 18:45

@Brent die vuile hond? Misschien kun je het ook anders verwoorden…

0
Klaas Foppen 19 mei 2021 om 18:50

zonder Almeida had hij 5 minuten aan zijn broek gehad, als je geen verstand hebt van wielrenner reageer dan niet

0
Olly 19 mei 2021 om 18:50

@Brent: is het voetbal al afgelopen?

Mijn hond was ook erg vuil vandaag, helemaal vol met zand. Ik vindt hem nog net zo lief, maar hij mocht ff niet meer in de woonkamer komen ;-)
Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van Almeida, heeft die ook een hond?

0
Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 18:51

Het is ook nog eens idioot want Almeida houdt hier Evenepoel in het klassement.

0
nickdt 19 mei 2021 om 18:52

Zonder Almeida verliest REV hier een minuut of 6/7.

0
CechRepublic 19 mei 2021 om 19:06

@Olly, wij leggen gewoon een handdoek in de kamer waar onze hond op moet gaan liggen tot ze opgedroogd is als ze vies is. Eén van haar favoriete honden in de buurt heet trouwens Olly. #toevalbestaatniet

0
Aart van Woud 19 mei 2021 om 19:06

Ja en die chromosoom opmerking is ook niet leuk voor mensen met Down syndroom!

0
MarkPeeters 19 mei 2021 om 20:49

Almeida had zich onmiddellijk moeten laten uitzakken toen Remco niet kon volgen. Nu heeft hij Evenepoel ruim een kwartier alleen aan zijn lot overgelaten. Toen hij zich uiteindelijk toch liet uitzakken was er al een kloof van 1 minuut.

0
evelineroos 19 mei 2021 om 18:36

Het is zaak voor Remco om vanaf nu iedere tussensprint te winnen ;)

0
stalle 19 mei 2021 om 18:38

De grappigste thuis?

0
Klaas Foppen 19 mei 2021 om 18:50

@stalle slechte verliezer hahaha

0
Olly 19 mei 2021 om 18:51

@evelineros +1 maar dan wel met respect winnen.

0
Den Izzy 19 mei 2021 om 18:36

Slechte dag in combinatie met hongerklop.
Goed uitgelokt door de tegenstanders door hem op het moeilijkste terrein steeds onder druk te zetten.

Enorm leermoment voor Rev maar zelfs met deze tegenslag is een podium voorlopig geen utopie.

Los van het feit dat Bernal meer dan in orde is, en zowat iedereen een slechte dag zal hebben, maak ik geen conclusies tot zaterdag.

Behalve dat Rev een mens is van vlees en bloed, dat kunnen we wel concluderen.

PS: ritten zoals deze horen niet thuis in een grote ronde. Stel je voor dat Bernal eens twee keer lek rijdt.

0
reusjen 19 mei 2021 om 18:52

Ik snap echt niet waarom dit niet in een grote ronde thuishoort. Het is prachtig, het is wielrennen en het is over de weg. Sprinters zouden ook wel een grote ronde willen zonder bergen, maar zo werkt het niet. De sterkste en meest complete renner wint de ronde, zo hoort het.

0
Lance4eva 19 mei 2021 om 18:55

Tuurlijk hoort een etappe als deze in een grote ronde. Heb ook wel weer eens zin in kasseien in de Tour, maar daar zullen we nog een paar jaar op moeten wachten denk ik.

0
CechRepublic 19 mei 2021 om 19:08

“Stel”. Maar dat gebeurde niet. En Evenepoel verloor ook geen tijd door pech maar omdat anderen beter waren. De enige met echte pech was Formolo zoals ik nu begrijp, maar valpartijen en lekke banden gebeuren ook in “gewone” etappes.

0
Den Izzy 19 mei 2021 om 19:12

Dit hoort dus niet in een ronde omdat je gedurende 3 weken veruit de beste kan zijn, maar op een dag als deze zelfs met een superdag, door pech gewoon 5 minuten kan verliezen.

Stel je even voor dat Bernal door pech 5 minuten zou verliezen.
Eender welke winnaar zou dan onverdiend zijn, enkel omdat Bernal niet op zijn waarde geklopt is.

Valpartijen zijn er altijd, maar je kan er gif op innemen dat sommige renners 2 tot 3 keer zijn platgereden.

En wat die compleetste renner wint betreft, sinds Maertens heeft er nooit nog een echt complete renner een grote ronde gewonnen.

0
reusjen 19 mei 2021 om 19:17

@Den Izzy
Zoals je in een waaieretappe 12 minuten aan je broek kunt krijgen? Ik zie het probleem niet.

Meest complete betekent niet de beste in ieder aspect van het wielrennen.

0
Den Izzy 19 mei 2021 om 19:23

@reusjen
Appelen met peren.

En wat is dan wel de meest complete?

0
girardengo 19 mei 2021 om 19:24

Kijk voor de grap eens naar heel oude foto´s van de Tour de France, ook in de bergen.

0
katerkop 19 mei 2021 om 19:53

@denizzy, je kent toch wel ene B. Hinault

0
adelaarvanantwerpen 19 mei 2021 om 20:02

@ den izzy

Pogacar en Roglic horen bij de meest complete renners van het moment en hebben allebei vorig jaar een GR gewonnen.

0
reusjen 19 mei 2021 om 20:43

Nee volgens mij is dat een goede vergelijking. Allebei externe factoren die voor een situatie kunnen zorgen waarin je, ondanks geweldige benen, minuten verliest.

De meest complete renner is degene die, als je alle facetten van het wielrennen bij elkaar optelt, de weg het snelste heeft afgelegd.

0
ProfrondeZevenbergen 19 mei 2021 om 21:21

En de laatste km op een waterfiets. Moet kunnen.

0
RodeBaert 19 mei 2021 om 18:40

Schitterende etappe! De verschillen in het dagklassement zijn vergelijkbaar met een redelijke zware bergetappe!

0
Brent Verpaelst 19 mei 2021 om 18:44

Ik vind trouwens dat zulke ritten helemaal wél in een grote ronde horen, beter dan dit wordt wielrennen eigenlijk niet.

Ja je kunt (veel) tijd verliezen door een lekke band oid maar de koers duurt drie weken, tijd genoeg dus om iets terug te doen. Als je in PR lek rijdt, is het ook einde verhaal

0
Angelo Pauwels 19 mei 2021 om 18:44

Ik volg Remco al van in het begin en ik weet dat ie na een slechte dag verschroeiend kan uithalen, een beetje zoals bij Van der Poel. We gaan het de volgende dagen zien.

0
Klaas Foppen 19 mei 2021 om 18:52

Blijf vooral in sprookjes geloven, hij kan zich beter nu op veel meer achterstand laten rijden zodat hij nog voor een etappe overwinning kan gaan. Daar staat hij nu nog te kort voor

0
VerstandOpNul 19 mei 2021 om 18:55

Ik denk dat Simon Yates nog voor een verrassing gaat zorgen..

Zal trouwens ook opmerkelijk worden, een uitgesproken Britse ploeg die tegen een Britse ronderenner gaan rijden om een Colombiaan te beschermen..

0
Alexander Volcke 19 mei 2021 om 18:55

@KevinK1986

Beetje zielig dat jij zo anti-supportert voor iemand dat je niet eens persoonlijk kent

0

Headlines

Populair

Materiaalzone