Giro 2019: Voorbeschouwing – Het Jongerenklassement
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 19:45

Giro 2019: Voorbeschouwing – Het Jongerenklassement

Nog een aantal dagen en dan barst in Bologna de Giro d’Italia in al haar hevigheid los. Naast de strijd om de felbegeerde roze trui, levert ook het jongerenklassement de laatste jaren een aantal prachtige winnaars af. Meedoen voor wit betekent bijna ieder jaar een notering bij de eerste zeven in de eindrangschikking van het algemeen klassement. WielerFlits blikt vooruit!

Historie

De Ronde van Italië is al toe aan haar 102de editie, maar zo veel uitgaves kent de maglia bianca bij lange na niet. De eerste keer dat het jongerenklassement deel uitmaakte van deze grote ronde, was in 1976. De toen 20-jarige Alfio Vandi zou zich uiteindelijk kronen tot de eerste winnaar van dit klassement. Uiteindelijk duurde het achttien jaar voordat het witte tricot zou verdwijnen uit het peloton. Onder meer Roberto Visentini, Tommy Prim, Franco Chioccioli, Charly Mottet, Pavel Tonkov en Evgeny Berzin wisten toen te winnen.

Carlos Betancur als winnaar in 2013 – foto: Cor Vos

Na 1994 duurde het tot 2007 voordat het jongerenklassement terugkeerde. Andy Schleck werd toen dankzij een tweede plek in het eindklassement de winnaar van de witte trui. Een jaar later was de vermaarde Riccardo Riccò de laureaat. In 2009 vierde Kevin Seeldraeyers er zijn grootste succes door met een tiende plek (na het schrappen van Danilo Di Luca, Franco Pellizotti, Tadej Valjavec en Lance Armstrong) in het eindklassement het witte kleinood te veroveren. In de jaren nadien waren het – Richie Porte op dat moment na – louter grote talenten die er met de maglia bianca vandoor gingen. Een Nederlander won nog nooit.

Laatste tien winnaars jongerenklassement Giro d’Italia
2018: flag-co Miguel Ángel López
2017: flag-lu Bob Jungels
2016: flag-lu Bob Jungels
2015: flag-it Fabio Aru
2014: flag-co Nairo Quintana
2013: flag-co Carlos Betancur
2012: flag-co Rigoberto Urán
2011: flag-cz Roman Kreuziger
2010: flag-au Richie Porte
2009: flag-be Kevin Seeldraeyers


Vorig jaar

Carapaz was een van de revelaties in het wit vorig jaar – foto: Cor Vos

De strijd om de witte trui was vorig jaar eentje waarin, zoals de laatste jaren wel vaker het geval was, de Zuid-Amerikanen de te kloppen mannen waren. Waar Maximilian Schachmann na de tijdrit in Jeruzalem een aantal dagen van de aandacht die de maglia bianca genereert mocht genieten, was het de verrassend goed presterende Richard Carapaz die de witte trui veroverde op de flanken van de Etna. Uiteindelijk zou Miguel Ángel López pas op de Monte Zoncolan toeslaan en de leiding in dit klassement niet meer afgeven.

Giro d’Italia 2018 – Jongerenklassement
1. flag-co Miguel Ángel López (Astana) in 89u07m36s
2. flag-ec Richard Carapaz (Movistar) + 47s
3. flag-nl Sam Oomen (Team Sunweb) + 9m21s
4. flag-it Valerio Conti (UAE Emirates) + 1u18m07s
5. flag-it Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) +1u21m16s
Volledige uitslag


Regels

De regels die gelden voor het jongerenklassement in de Giro d’Italia zijn sinds de herinvoering in 2007 hetzelfde als voor de witte trui in de Tour de France. Iedere renner die aan het begin van het jaar jonger is dan 25 jaar, strijdt mee om de maglia bianca. Voor de witte trui van dit seizoen doen dus alle renners mee die na 1 januari 1994 zijn geboren. De 25-jarige Koen Bouwman (van 2 december 1993) dingt dus bijvoorbeeld niet meer mee, terwijl titelverdediger López (van 4 februari 1994) nog wel in aanmerking komt.


Favorieten

Net als vorig jaar en eigenlijk steeds de laatste seizoenen, is het opnieuw een Colombiaan die de grote favoriet is voor het jongerenklassement. Dat is niet Egan Arley Bernal, die normaal gesproken de topfavoriet in dit veld was geweest. De 22-jarige ronderenner staat te boek als een van de allergrootste talenten van de laatste jaren. Het is niet voor niets dat Team Ineos de jongeling als kopman had aangesteld. Had, want Bernal brak afgelopen zaterdag tijdens een van zijn laatste trainingen zijn sleutelbeen. Kruis over de Giro.

Miguel Ángel López – foto: Cor Vos

Desalniettemin komt de nieuwe topfavoriet óók uit Colombia. Bernal wist dan wel Parijs-Nice te winnen, maar in de andere twee rittenkoersen die hij reed moest hij het afleggen tegen Miguel Ángel López. De 25-jarige kopman van Astana wist dit seizoen de Tour Colombia 2.1 en de Ronde van Catalonië winnen. Hij geldt als een van de favorieten voor de eindzege in deze Giro. De gevleugelde pocketklimmer wist vorig jaar al als derde te eindigen en het jongerenklassement te winnen. Een nieuwe maglia bianca maakt hem mede-recordhouder.

Tao Geoghegan Hart – foto: Cor Vos

De Sky Train – of beter nu: Ineos Train – zullen we niet zo significant in beeld zien zoals we dat altijd in de Tour de France hebben gedaan. Maar als er al hiërarchie was, is die door het wegvallen van Bernal helemaal verdwenen. Daardoor krijgt het Britse rondetalent Tao Geoghegan Hart (24) een juweel van een mogelijkheid om zich te laten zien; eentje waar Michał Kwiatkowski en Wout Poels bijvoorbeeld al jaren op wachten. De youngster heeft een goede tijdrit in de benen en won in de jongste Tour of the Alps twee bergetappes. In die laatste liet hij nog Vincenzo Nibali en Rafał Majka achter zich, wellicht een teken aan de wand.

Ben O’Connor – foto: Cor Vos

Ook bij Dimension Data rekenen ze op een jong team. Zo vertrouwen ze in de sprints op Ryan Gibbons, maar hebben ze met Scott Davies en vooral Ben O’Connor twee jonge rondetalenten opgenomen. De 23-jarige Australiër was vorig jaar nog een van de revelaties. Lange tijd stond hij voor Sam Oomen in het jongerenklassement en normaal gezien was dat ook zo gebleven, ware het niet dat hij in de negentiende rit ten val kwam en met een gebroken sleutelbeen moest opgeven. Hij zint op wraak, maar achter zijn vorm staan vraagtekens.

Hugh Carthy – foto: Cor Vos

EF Education First gaat met een vrijbuitersploeg naar Italië. Voor het algemeen klassement krijgt Tanel Kangert een kans, in de sprints richten ze hun pijlen op Sacha Modolo en Moreno Hofland. Voor het wit komt Hugh Carthy in aanmerking. De 24-jarige Brit staat al jaren te boek als een klimtalent, maar tijdens de grote rondes is het voor hem o zo lastig gebleken die belofte in te lossen. Zijn vorm lijkt goed in orde getuige zijn prestaties in Romandië, maar een 77ste plek in de Giro van vorig jaar is zijn beste resultaat ooit in een grote ronde.

Sam Oomen – foto: Cor Vos

Normaal gesproken had Sam Oomen in deze voorbeschouwing altijd drie sterren gekregen. Het 23-jarige talent van Team Sunweb zou op het eerste oog de Giro eigenlijk helemaal niet rijden, maar hij is aangewezen als vervanger van de geblesseerd geraakte Wilco Kelderman. Oomen zal volledig in dienst rijden van kopman Tom Dumoulin en gezien zijn niet zo optimale voorbereiding, lijkt een negende plek in het algemeen klassement zoals vorig jaar een lastige opgave. Onmogelijk is die opdracht voor de Nederlander echter niet.

Pavel Sivakov – foto: Cor Vos

Het wegvallen van Bernal opent voor meerdere Team Ineos-coureurs deuren. Van Hart, Jhonatan Narvaez en Pavel Sivakov werd waarschijnlijk een meer ondersteunende rol verwacht. De 21-jarige Rus kan door de afwezigheid van de Colombiaan er nu wellicht wat meer invliegen en gezien zijn huidige conditie, kan dat best een aantal mooie resultaten opleveren. Hij won recent een rit en pakte de eindzege in de Tour of the Alps. Na een lastig debuutjaar bij de profs, kan het rondetalent nu weleens voorgoed vertrokken zijn. Volgens La Gazzetta dello Sport is hij nu zelfs de kopman. Maar is het grote talent daar niet wat jong voor?

foto: Team INEOS

Bij Team Ineos gaan ze – meer dan al de bedoeling was – frank en vrij koersen met een heel jonge ploeg. De voornaamste pion om bij de Britse formatie naar uit te kijken, is nu Gianni Moscon. De 25-jarige Italiaan viel – naar eigen zeggen door de gevolgen van een val in de UAE Tour – flink tegen in de klassiekers, maar stiekem keek hij zelf al uit naar de Giro. De thuisrijder wil zich testen als klassementsrenner en krijgt door het wegvallen van Bernal plots een geheel vrije rol. Het talent druipt van Il Trattore af en als zijn vorm in orde is, kan hij López uitdagen voor wit. Als hij start tenminste, wat Italiaanse media vragen zich dat af.

Update dinsdag 6 mei 12.00 uur: Moscon ontbreekt – zoals de geruchten deden vermoeden – in de selectie van Ineos

Giulio Ciccone – foto: Cor Vos

Bauke Mollema moet als kopman van Trek-Segafredo het mooie weer maken, maar de Amerikaanse ploeg heeft meer troeven achter de hand. Zo krijgt de 24-jarige rasklimmer Giulio Ciccone zijn laatste kans om de maglia bianca te veroveren: volgend jaar is hij daarvoor namelijk te oud. Vorig seizoen eindigde de Italiaan in het shirt van Bardiani-CSF als tweede in het bergklassement. Tijdens zijn eerste Giro in 2016 won hij ook al een rit en in de jaren erna ging het steeds beter. In een vrije rol zou hij zich dit jaar weleens op het wit kunnen storten.

Laurens De Plus – foto: Cor Vos

Bij Jumbo-Visma staat de komende Ronde van Italië alles in het teken van Primož Roglič. Alles moet wijken voor eindwinst. Het lijkt dan ook niet heel aannemelijk dat de ploeg een doel maakt van de witte trui, maar Laurens De Plus komt daar zeker voor in aanmerking. De 23-jarige Belg maakte in het geel-zwart vooral indruk in de UAE Tour. Op de meest recente hoogtestage zou hij indrukwekkende prestaties hebben genoteerd, waardoor hij Roglič heel lang zou kunnen bijstaan. Dan komt de maglia bianca toch voorzichtig om de hoek kijken.

foto: Cor Vos

Er werd wat vreemd opgekeken toen Deceuninck-Quick-Step zich eind 2017 versterkte met de jonge James Knox. Ja, de inmiddels 23-jarige Brit stond te boek als een rondetalent. Maar de match met het klassieke karakter van de ploeg van Patrick Lefevere was opvallend. Desondanks lieten Bob Jungels en Enric Mas de laatste jaren zien dat de blauwhemden ook in de rondes kunnen scoren. Knox zal ongetwijfeld in die voetsporen willen treden, maar heeft daarvoor nog iets langer nodig. Anderzijds liet hij dit seizoen al enkele mooie resultaten optekenen, waardoor hij weleens kan uitgroeien tot een van de revelaties.

Update 6 mei 12.00 uur: door het wegvallen van Moscon, is Knox toegevoegd aan de voorbeschouwing.

foto: Cor Vos

Net als Sivakov, hoort ook Mitchelton-Scott-talent Lucas Hamilton bij de ‘klas van 2018’. De 23-jarige Australiër werd vorig seizoen prof en kende eveneens een lastig jaar, maar inmiddels is de ster van Hamilton rijzende. Zo pakte hij zijn eerste profzege in de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali, waar hij na de slotrit ook de eindoverwinning op zijn naam schreef. In de Ronde van het Baskenland werd hij dan vijftiende. Met zijn klimmersbenen en goede tijdrit, is de knecht van Simon Yates een kandidaat voor het wit.

In theorie, althans. Want praktisch gezien komt door het wegvallen van Bernal eigenlijk alleen López in aanmerking voor de eindzege in het jongerenklassement. Toch is het leuk om nog wat jong grut te volgen. Denk maar eens aan renners als Sepp Kuss, Antwan Tolhoek (beiden Jumbo-Visma), Jai Hindley, Robert Power (beiden Team Sunweb), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Giovanni Carboni, Luca Covili (beiden Bardiani-CSF) en Alejandro Osorio (Nippo Vini Fantini-Faizanè). En wat te denken van Iván Ramiro Sosa van Team Ineos? De gevleugelde klimmer gaat als vervanger mee naar de Giro, maar kan zeker voor vuurwerk zorgen in de bergen. De tijdritten spreken alleen niet in zijn voordeel.

Osorio droeg in de Giro d’Italia U23 al eens het roze – foto: IsolaPress

Tijdrijders Tom Bohli (UAE Emirates), Miles Scotson (Groupama-FDJ) en Scott Davies (Dimension Data) lijken – bij afwezigheid van Bernal – de grootste kanshebbers op de eerste witte trui. Met Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Caleb Ewan (Lotto Soudal), Fernando Gaviria (UAE Emirates) en misschien ook wel Ryan Gibbons (Dimension Data), komen ook enkele jonge sprinters onder de 25 in aanmerking om in de eerste week de maglia bianca aan te trekken. Reden genoeg om het te volgen!

Favorieten volgens WielerFlits
**** Miguel Ángel López
***  Tao Geoghegan HartBen O’Connor
** Hugh Carthy, Sam OomenPavel Sivakov
Gianni Moscon, Giulio Ciccone, Laurens De Plus, James Knox, Lucas Hamilton

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2019 07:08
Moscon? Gaat hij dan toch mee?
    7 mei 2019 09:52
    De selectie van Ineos is nog niet geopenbaard. Vooralsnog stond Moscon op de startlijst én zou hij rijden. La Gazzetta bracht eerder deze week dat hij zijn programma overslaat, maar vanuit de ploeg is nog niets gecommuniceerd. Tot die tijd blijft hij sowieso in de voorbeschouwing staan. Mogelijk daarna een aanpassing.
7 mei 2019 07:13
Nee, Moscon gaat niet mee.
Ook benieuwd waar ze vandaan hebben dat DD voor Gibbons gaat en niet voor Nizzolo?

Maar over deze trui: het moet gek lopen als Lopez hem niet wint na het wegvallen van Bernal.
    7 mei 2019 07:29
    Het lijkt mij ook onwaarschijnlijk dat Nizzolo mee gaat om de sprint aan te trekken voor Gibbons :/. Het zal eerder zo zijn dat ze de kaart Gibbons trekken op de wat moeilijkere finishes, en Nizzolo zich tijdens die etappes spaart voor de meer vlakke kansen.
    7 mei 2019 09:57
    Leg mij eens uit waar in de tekst staat dat Dimension Data niet voor Nizzolo gaat? Dit is een voorbeschouwing op het jongerenklassement en in dat kader rekent de ploeg op de jonge sprinter Gibbons. Er staat nergens (!) dat hij voor Nizzolo gaat...
    7 mei 2019 11:13
    Nou nou, ik moest ook 2x lezen Youri. "Zo vertrouwen ze in de sprints op Ryan Gibbons" vind ik dat zeker wel suggereren.
    7 mei 2019 12:16
    @oilsmoke
    Sorry hoor, maar ze vertrouwen in de sprints op hem. Of dat nu als afmaker of als aantrekker is, hij moet zijn rol spelen in de spurts. Het suggereert niets, het is zoals het er staat.
    7 mei 2019 16:07
    Eens. Ik las het ook niet zo.
    7 mei 2019 16:46
    @Youri Als zoveel mensen de tekst verkeerd interpreteren, vind ik toch wel wat mis met de tekst, ook al zou hij technisch gezien in orde zijn

    Ajax reist af naar Rotterdam met de spits Huntelaar. 'Ho even, nooit gezegd dat hij ook in de basis staat!'
    8 mei 2019 10:26
    Je mag dat vinden, maar je zegt het zelf: taaltechnisch is er niets mis mee. In jouw voorbeeld zou ik nooit aannemen dat Huntelaar speelt.
    8 mei 2019 11:45
    Taaltechnisch is alleen nogal een breed begrip. Zoals jij het bedoelt is er taaltechnisch op zich niets mis mee, maar het is wel degelijk een hobbeltje in het leesgemak. En dat is toch ook een behoorlijke prioriteit bij tekst schrijven, niet?

    Quote:
    @Youri Als zoveel mensen de tekst verkeerd interpreteren, vind ik toch wel wat mis met de tekst, ook al zou hij technisch gezien in orde zijn


    En zo simpel is het. Want jij schrijft in functie van het leesgemak.

    Het lijkt vaak mierenneukerij IJnsen, maar de kleinste nuanceverschillen kunnen voor de grootste misverstanden zorgen. Dit is een prima voorbeeld.
    Verder geen ramp. Maar op dit soort momenten ga jij je keuze meestal met hand en tand verdedigen. En daar krijg je mensen die kennelijk net wat hogere taalvaardigheid hebben over je heen.
    Het is allemaal niet persoonlijk IJnsen, het zijn gewoon terechte aanmerkingen op kleine verbeterpunten. Doe dan gewoon niet zo stronteigenwijs altijd.
    8 mei 2019 18:40
    @kielablokki
    Ben ik niet met je eens. Nogmaals: nergens staat dat DD Gibbons als sprintkopman uitspeelt en de naam van Giacomo Nizzolo staat niet in de tekst. En ik verbeter me graag, meer dan eens heb ik - net als nu - opengestaan voor kritiek. Hier is alleen niets mis mee. Hoe zou ik het anders moeten neerpennen?
7 mei 2019 07:30
Als Lopez niets overkomt, zal de strijd om het wit dit jaar niet echt spannend worden. Die steekt er toch wel een stuk bovenuit in dit veld.
7 mei 2019 07:36
Mocht Sosa starten -en daar staat wat onduidelijkheid over volgens mij- ook een kanshebber. Al is MA Lopez uiteraard de grootste kanshebber.
7 mei 2019 08:06
Makkelijkst te voorspellen trui: MAL. Basta.
7 mei 2019 08:10
Sosa!! die zou toch starten? Volgens mij zou Moscon ook niet starten of heeft Wielerflits andere berichten gehoord?
    7 mei 2019 10:00
    Waar Moscon op de voorlopige startlijst stond, staat Sosa daar niet op. Mocht hij al alsnog opgeroepen als vervanger voor Bernal dan wel Moscon, dan zal hij er uiteraard in komen te staan.
7 mei 2019 08:36
Quote:
In 2009 vierde Kevin Seeldraeyers er zijn grootste succes door met een tiende plek (na het schrappen van Danilo Di Luca, Franco Pellizotti, Tadej Valjavec en Lance Armstrong) in het eindklassement het witte kleinood te veroveren.


Ik wist dat Valjavec en Pellizotti in 2010 zijn geschorst vanwege schommelingen in het bloedpaspoort, maar nooit geweten dat hun resultaten in de Giro van 2009 ook waren geschrapt.
    8 mei 2019 09:55
    Volgens PCS zijn hun resultaten uit de Giro geschrapt.
    Maar Pellizotti zou wel nog de bollen in de tour gewonnen hebben, ook vreemd
    8 mei 2019 17:36
    Pellizotti werd geschrapt als winnaar van de bolletjestrui in 2009, officieel heeft Egoi Martinez die gewonnen.
    Op PCS staan nogal wat fouten, nooit blindelings vertrouwen.
7 mei 2019 09:21
MAL derde in Giro and Vuelta in 2018, zal al iets grondig moeten mislopen indien hij hier niet het jongerenklassement wint!
7 mei 2019 10:12
Onderschat de Ineos boys hier niet. Ik denk dat MAL het nog lastig gaat krijgen met Sivakov en Hart.
7 mei 2019 19:49
Sosa
7 mei 2019 22:06
Knox toegevoegd voor DQS omdat er bij Ineos iemand afvalt voelt toch gek.

Snap dat er in het format een ster over bleef, maar toch
7 mei 2019 23:39
Dat Moscon niet start, was zondag al bekend. Om hem dan twee dagen later in een voorbeschouwing op te nemen, is vrij vreemd. En dan ook nog niet willen toegeven dat je er naast zit, hmm.

Verder is het wel leuk om te lezen trouwens.
    8 mei 2019 02:08
    Je ken je er maar druk om maken
    8 mei 2019 10:31
    @Covadonga
    Ik moet een voorbeschouwing schrijven op basis van feiten. Dat Moscon niet zou starten, was een gerucht dat in de wereld is gebracht door La Gazzetta. Voor de beeldvorming: deze voorbeschouwing was ingepland voor maandag. Door de verschuivingen bij INEOS hebben we dat omgegooid, om geen modderfiguur te slaan. Een dag later was de definitieve selectie nog altijd niet gecommuniceerd. Vandaar ook dat in het blokje over Moscon was opgenomen dat Italiaanse media in twijfel trokken dat hij niet zou rijden. Toen dat uiteindelijk ook zo bleek te zijn, is meteen Knox toegevoegd - die stond al klaar.

    Dus teksten als 'vrij vreemd' en 'niet willen toegeven' kunnen de prullenbak in :-)
    8 mei 2019 16:58
    @Youri,

    Jullie baseren nagenoeg alles blind op pcs.
    Moscon is daar zondag al afgevoerd ...

    @Gilberto

    Weez gerust, ik maak me er niet bepaald druk om. Dat doe ik nog eerder om verschrikkelijke schrijffouten.
    8 mei 2019 18:34
    @Covadonga
    Moscon stond al sinds het begin van het seizoen voor de Giro ingepland. Zolang Ineos daar niet over communiceert, wie ben ik dan om hem niet mee te nemen? Verder, zie de uitleg hierboven :-)
    9 mei 2019 12:48
    Serieus, vraag anders een sec. opinion aan je collega's. Want ik snap dat je van mij niks meer aanneemt.

    Maar goed, een ander voorbeeld he Youri:
    Je hebt het in je Scorito-filmpje meerdere keren over 'deze renner is maar 500k waard'. Maar eigenlijk bedoel je deze speler heeft maar een waarde van 500k. Jij zult misschien zeggen dat is hetzelfde, maar dat is het dus niet. Het zijn toegekende waarden, maar wat hij evt. waard is blijkt pas achteraf. <-Even simpel gesteld natuurlijk om het verschil te duiden.
    Het zijn maar nuanceverschillen, het lijkt gezeik. Maar neem nou van mij aan dat jij echt heel vaak dat soort dingetjes net ff iets te onhandig formuleert. En dat is geen ramp, maar wel als je er eigenwijs over gaat zitten doen. Dan krijg je wel echte weerstand van lezers.

    Overigens vind ik het prima dat je jezelf verdedigt hoor. Misschien niet vaak iets dat gedaan wordt door een journalist, maar goed dit is WF en nauw contact met de community.. dus prima.

    Het steekje over anoniem reageren is natuurlijk onzin, als het over mij gaat, want mijn volledige naam en gegevens zijn bekend bij de redactie. Ik wil het alleen niet bij mijn profiel er bij zetten, iets dat in het verleden wel zo was. Sterker nog, ik heb bij P-R nog even bij de TLJ-bus staan te wachten om eens de hand te schudden met jou en Maxim. Maar na een uur na de finish vond ik het wel best.

    Joh, als je professioneel schrijft worden je teksten gelezen en de (stijl)fouten eruit gevist. Het lot van je beroep. Niet altijd leuk, dat snap ik. No hard feelings.
    13 mei 2019 12:11
    Natuurlijk neem ik ook zaken van jou aan. Dat zou wel erg bekrompen en kort door de bocht zijn. Ik sta voor alle kritiek open.

    Wat betreft waarde, heb je gelijk. Dat had ik anders moeten zeggen. Al was-ie op dat moment simpelweg wel €500.000 waard.

    Het zijn verschillen en het is geen gezeik. Ik probeer ervan te leren en dat zal ik ook nu doen. Dus blijf vooral verbeteren en onderbouwen. Ik ben niet een eigenwijs type, maar ik ben ook geen ja-knikker. Alles maar klakkeloos aannemen vind ik te ver gaan. En nogmaals: als iets écht fout is of niet klopt, ben ik de eerste die dat zal toegeven.

    Het punt over anoniem reageren was niet persoonlijk. Dat is schering en inslag. Jouw volledig naam of gegevens zijn niet bij me bekend, maar sinds afgelopen weekend weet ik wel wat je vorige gebruikersnaam is. Lijkt me wel eens leuk je in levende lijve te ontmoeten. Mocht je dat eens van plan zijn bij een koers, stuur even een privé berichtje via hier. Hoef je misschien niet voor niets te wachten de volgende keer. P-R is wat dat betreft sowieso niet de meest handige koers.

    Verder: even goede vrienden, hoor. Ik vind het nu eenmaal leuk om discussies te voeren. Daar probeer ik altijd lering uit te trekken, net zoals nu (Y) :-)
8 mei 2019 00:53
Superman Lopez pakt deze normaal gesproken en top 3 AK kan zomaar weer gebeuren
8 mei 2019 03:14
"Tijdrijders Tom Bohli (UAE Emirates), Miles Scotson (Groupama-FDJ), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Apecin) en Scott Davies (Dimension Data) lijken – bij afwezigheid van Bernal – de grootste kanshebbers op de eerste witte trui."

LOL. Voortaan even de tijd nemen het parcours van de proloog te bekijken :).
    8 mei 2019 10:34
    Denk je dat ik dat niet had gedaan? Guess again. Ja, de klim naar San Luca is steil. Maar deze is ook slechts twee kilometer lang. Bovendien is de totale lengte slechts 8,2 kilometer. Goede tijdrijders zoals de mannen hierboven, kunnen hun kracht verdelen - ook op de klim.

    Voortaan even de tijd nemen om te kijken of je over een proloog of individuele tijdrit moet spreken ;-)
    8 mei 2019 10:45
    Slechts 2 kilometer is in dit geval echter qua tijd wel bijna de helft van de proloog. Het is sowieso het stuk waar de verschillen gemaakt kunnen worden. Ik verwacht daarom ook een renner als MAL, Oomen of De Plus voor de eerste witte trui.
    8 mei 2019 13:39
    Vooral blijven denken dat zaterdag het wit naar Bohli, Scotson, Wurtz Schmidt (rijdt niet eens) of Davies gaat. Dan kan ik lachen wanneer het wit 'gewoon' naar Lopez, Sivakov, De Plus, Hart of een andere jonge klimmer gaat.

    2 KM aan ruim 9%, hoe kom je erbij Bohli, Scotson en Wurtz Schmidt te noemen?. De voorbeschouwingen zijn echt zeer ondermaats deze Giro, lachwekkend zelfs.
    8 mei 2019 18:48
    Wat betreft Würtz Schmidt: op alle vlakke gelijk. Die hadden we eruit moeten halen. Slordig.

    We gaan het zien zaterdag. Dat laatste mag je vinden. Wel triest dat je meteen met zo’n reactie komt als iemand tegengas geeft. Aan de andere kant, met zo’n nickname kan dat ook niet anders ;-)
    8 mei 2019 19:20
    Ha! Mooie nickname toch? Al zo'n 10 jaar héél trots om deze fantastische nickname te mogen hebben op Wierflits! We kunnen niet allemaal Youri Ijnsen heten natuurlijk :).

    Wel groots van je dat je gewoon je ongelijk toegeeft. Is een eigenschap waar je trots op mag zijn!

    We gaan het zien zaterdag in de tijdrit, geen proloog heb ik me laten vertellen.
    8 mei 2019 19:43
    For the record: die knipoog is wel gemeend :-)

    Flesje bier (ofwel fris, mocht je niet drinken) voor de ‘winnaar’ zaterdag? ;-)
    11 mei 2019 17:27
    Superrrrrman Lopez!
    13 mei 2019 12:00
    Ik heb je een privé berichtje gestuurd ;-)
8 mei 2019 16:57
Leuke voorbeschouwing. Wat mij betreft zit het (op wat schoonheidsfoutjes) goed in elkaar en wordt er een duidelijk en correct beeld geschetst.

Wat ik wel opvallend vind is dat de schrijver van de tekst helemaal losgaat op de reacties van lezers. Naar mijn mening is dit erg onprofessioneel en zou je er als redacteur (ver) boven moeten staan en je niet moeten laten verleiden tot het geven van (zeer felle) reacties.
    8 mei 2019 18:57
    Dank voor het compliment.

    Ik probeer altijd inhoudelijk te reageren als de mogelijkheid zich toelaat. Als iemand anoniem ongefundeerd kritiek geeft, prima. Waarom zou ik me dan niet mogen verdedigen?:-)
    9 mei 2019 09:41
    Hi Youri,

    Het is zeker leuk en persoonlijk dat je reageert, maar er zijn altijd individuen op het internet die anoniem anderen afkraken. Mijn gevoel zegt dat je hierboven moet staan als schrijver van een tekst. Maar goed, ik begrijp je beweegreden (en irritatie).

Reacties zijn gesloten.