Giro 2017: Sunweb maakt acht ploeggenoten Tom Dumoulin bekend

Giro 2017: Sunweb maakt acht ploeggenoten Tom Dumoulin bekend
donderdag 27 april 2017 om 13:25

Sunweb heeft bekendgemaakt met wie Tom Dumoulin naar de Giro d’Italia gaat. De Nederlandse kopman kan onder meer rekenen op de Nederlanders Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Tom Stamsnijder.

Dumoulin heeft zich specifiek voorbereid op de Giro. De Limburger zal voor het eerst starten met uitgesproken klassementsambities. Ter ondersteuning heeft de ploeg een team rond hem gebouwd. In het hooggebergte moeten met name Kelderman en Ten Dam hem bijstaan.

Voor de sprintetappes lijk de jonge Duitser Phil Bauhaus (22) de aangewezen persoon. In de selectie is hij de rapste renner.

[poll id=”490″]

Selectie Sunweb voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-de Phil Bauhaus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-nl Wilco Kelderman
flag-no Sindre Skjøstad Lunke
flag-at Georg Preidler
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Laurens ten Dam

Dit artikel delen:

61 Reacties

Geraint 27 april 2017 om 19:24

@schipperaar,

Alejandro heeft van de tig aantal grote rondes die hij heeft gereden slechts één gewonnen. Misschien moet hij juist anders gaan trainen. Ik betwijfel echter dat bij de absolute top de trainingswijze het verschil maakt. Bovendien is de manier van trainen voor iedereen anders. Goed mogelijk dat een jonge renner als Oomen bijvoorbeeld compleet kapot zou gaan moest hij de volumes van Valverde trainen (al heb ik geen zicht op de schema's).

Want een profpeloton werkt met 200 en masse een drieweekse ronde af?

@Wielrennertje,
Dus iedereen kan een grote ronde winnen als hij maar hard genoeg traint?

assen 27 april 2017 om 19:25

Stomme stelling. Tuurlijk is dit niet de sterkste opstelling. Wie ‘eens’ heeft ingedrukt heeft de stelling niet begrepen, en heeft geantwoord op de vraag of dit een goede ploeg is om Tom te ondersteunen.

Ik vind Ten Dam ook redelijk goed. Of ie er nog aanhangt bij de laatste 20 denk ik niet, maar ik hoop het wel.

Lennimator 27 april 2017 om 19:35

Prima selectie, veel beter dan verwacht.

vanuit de kantlijn 27 april 2017 om 19:37

Hopelijk hangen de snottebellen erbij Ten Dam nog aan de laatste 20 km…..

ronddraaien 27 april 2017 om 19:46

@schipperaar
Als je renners als Van Garderen, Rui Costa of Spilak niet goed kent, denk ik niet dat je een echte autoriteit bent die kan stellen dan Oomen een ronde van drie weken aankan. Wat weet je dan eigenlijk van wielrennen? Van Garderen 2 keer top vijf in de Tour, twee jaar geleden opgegeven door ziekte in de 17e rit toen hij derde stond na Froome en Quintana, maar voor Valverde, Contador, Nibali, Mollema et al. Dan kan je drie weken goed zijn denk ik.

Dat je op je loutere buikgevoel en door je aanbidding voor Oomen zegt dat hij dit aankan, goed. Dat je het niet eens bent met anderen… Welke 21 jarige renner reed een sterke laatste week in zijn eerste grote ronde? Toen Quintana 21 was, reed hij nog de Tour de l’Avenir; toen Contador 21 was reed hij amper 3 weken op het hele seizoen; toen Nibali/Froome/Porte 21 waren, reden ze nog geen grote ronde; toen Aru 21 was, reed hij de Giro nog bij de beloften, dat is een wedstrijd van negen dagen; toen DE Valverde 21 was, was hij nog geen prof. Enkel Andy Schleck slaagde erin om enkele maanden voor zijn 22e verjaardag een grote ronde tot een goed einde te brengen, en zelfs als tweede te eindigen (in een top 12 met 9 Italianen). Kijk maar hoe Carthy, “de toekomstige rondewinnar” volgens menig kenners het er van afbracht in zijn eerste grote ronde vorig jaar: 3 keer top 110 in 20 ritten, met een 39e plek als uitschieter, en een 125e plek GC op meer dan 4 uur van Quintana als eindresultaat… Een grote ronde kun je met niets, niets, niets (= nul dingen) vergelijken.
Je kunt je goed voelen bij een toptalent, maar hou die buitenproportionele verwachtingen even voor jezelf.

schipperaar 27 april 2017 om 20:23

@geraint
Ooit was er een Lemond, geen uitgesproken talent maar bezeten a la Eric Heijden dus ja hard(intensief) trainen werpt zijn vruchten af en volumes trainen kan iedereen tot aan zijn eigen limiet die ie steeds verlegt..
Na drie weken(gratis) zeulen door de Alpen reden we terug alleen nog op de 53/13 zelfs een flink hellende brug op en het werd elke dag leuker, dus nogmaals niet alleen hard maar met het koppie en intensief trainen, al waren wij verre van normaal.
Iemand opbranden? omdat ie “pas” 22 is terwijl de groten hem wonnen op hun 20 jarige leeftijd, ze worden er niet sterker op als we ze blijven pamperen tot 25.
By the way 2 jaar terug werd ik ook weggehoond toen ik vertelde dat tijdrijder Dumoulin een Vuelta best aankon, zelf had ie nog zijn twijfels dus trek ze over de streep, hoe eerder hoe beter, heeft niks met verwachtingen maar hoop te maken.

Wielrennertje 27 april 2017 om 20:38

@ronddraaien Hoe lang heb je over dit lange betoog gedaan zeg? pff. :)

ronddraaien 27 april 2017 om 21:41

@wielrennertje
nog geen 10 minuutjes, maar noem het geen tijdsverspilling, want ik was best wel benieuwd naar wat ik zou vinden.

alarmstrong 27 april 2017 om 21:45

@schip

Oomen toprenner, ik denk dat je gelijk kan hebben, maar laten we wachten tot zijn eerste 3 wekelijkse ronde. Kelderman is momenteel erg goed, wel eens wat ‘soft’ gebleken op bepaalde sleutelmomenten de laatste jaren. Vind Oomen meer pit hebben inderdaad. Voor de rest hoeft niet iedereen tegen schippie te zijn.

ddjong67 27 april 2017 om 22:33

Just off the top of my head: we need van Gaal to do the light out bcz the best helmsmen stand on shore i.e. ‘bachelors wives and maid’s children are well taught … ‘

kleomantre 28 april 2017 om 12:15

@Geraint: Of Alejandro goed of slecht traint geen idee, afgaande op zijn prestaties zou ik zeggen dat hij het zeker niet slecht doet. Maar om dan in de discussie met schipperaar aan te zwengelen dat hij misschien niet goed traint omdat hij maar 1 grote ronde heeft gewonnen is natuurlijk ook maar wat loos geroep.

Alejandro had denk ik nog wel ergens een ronde kunnen winnen, maar zijn 'sparende' karakter zit hem in de weg. Als je enkel op 1,5 a 2 km van de meet aanzet, of nog vaker wacht op een geniepige demarage/sprint in de laatste meters dan zul je altijd aanlopen tegen iemand die wel heeft aangevallen of iemand die een betere tijdrit rijdt in die drie weken.

On-topic: Ik denk een aardige selectie om eens een eerste ronde als kanshebber/outsider aan te vangen. Mogelijk weet Tom zelf ook nog niet hoe het uit gaat pakken. Ik vermoed dat Sunweb graag Matthews achter de hand houdt voor heel ander werk, Oomen liever spaart voor een makkelijkere ontdekkingstocht naar zijn potentieel en dat ze er nog niet vanuit gaan dat Tom de winst kan pakken. Als blijkt dat Tom dicht tegen de toppers aanzit en vierde tot zesde wordt dan zal men waarschijnlijk meer gaan investeren in het rondewerk en het team gaan versterken rondom hem. Als ze nu al alles uit de kast gaan trekken voor hem (dus de sterkste mannen allemaal pieken in Giro) voor een dergelijke klassering of een pak lager (als-ie het toch niet trekt verderop in de ronde) dan ben je als team wel kwestbaar voor de rest van het seizoen. Kortom ik denk dat ze bij Sunweb verstandig genoeg hun kansen spreiden en meer denken aan toekomstige mogelijkheden (en opbouw daar naartoe) dan alles meteen op 1 man af te stemmen die zelf nog op ontdekkingstocht is.

Headlines

Materiaalzone

Populair