Giro 2017: Sunweb maakt acht ploeggenoten Tom Dumoulin bekend

Giro 2017: Sunweb maakt acht ploeggenoten Tom Dumoulin bekend

Sunweb heeft bekendgemaakt met wie Tom Dumoulin naar de Giro d’Italia gaat. De Nederlandse kopman kan onder meer rekenen op de Nederlanders Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Tom Stamsnijder.

Dumoulin heeft zich specifiek voorbereid op de Giro. De Limburger zal voor het eerst starten met uitgesproken klassementsambities. Ter ondersteuning heeft de ploeg een team rond hem gebouwd. In het hooggebergte moeten met name Kelderman en Ten Dam hem bijstaan.

Voor de sprintetappes lijk de jonge Duitser Phil Bauhaus (22) de aangewezen persoon. In de selectie is hij de rapste renner.

[poll id=”490″]

Selectie Sunweb voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-de Phil Bauhaus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-nl Wilco Kelderman
flag-no Sindre Skjøstad Lunke
flag-at Georg Preidler
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Laurens ten Dam

Dit artikel delen:

61 Reacties

Sephiroth 27 april 2017 om 14:20

Pirazzi geen idee, maar Preidler heeft al meermaals laten zien een best stukje te kunnen klimmen op WT niveau.

Wat betreft de stelling: Sunweb kan een nog sterker team sturen, echter is dit wel een voldoende sterk team om Dumoulin te ondersteunen. Het fijne is ook dat Geschke en Preidler regelmatig in vluchten hebben gezeten dus goed als vooruitgeschoven pionnen kunnen functioneren mocht het nodig zijn.

edit: @schipperaar echter heeft Sam nog nooit een 3 weekse gereden en weet je dus niet hoe hij dat gaat verteren. Als je serieus voor het klassement gaat heb je liever een bever die misschien de bocht uitvliegt, maar voor de rest al meerdere degelijke rondes heeft gereden, dan een knul die zn luiers achter zich heeft gelaten en nog nooit 3 weken aan een stuk heeft moeten presteren.

Wielrennertje 27 april 2017 om 14:21

@pirazzi Dat is één voorbeeld en nog een vrij onbekende koers ook. Daardoor kan je niet beoordelen wie er nou beter is, dus weet niet waar je nu op doelt. Heeft Oomen al top 25 in de Giro gereden? Nee, Preidler wel.

koos1 27 april 2017 om 14:27

De meest sterke ploeg die ze kunnen opstellen (zonder de tourgangers Barguil en Matthews).
Dumoulin kan rekenen op Ten Dam en Kelderman die allebei goed in vorm zijn.
De enige opvallende afwezige is Fröhlinger die had ik wel verwacht met zijn ervaring. Het meenemen van twee renners die hun eerste grote ronden rijden is toch een gokje als je alles op een klassement zet.

dark-knight 27 april 2017 om 14:30

Je kan toch moeilijk zeggen dat dit de sterkst mogelijke selectie is? Sorry hoor, maar dan heb je gewoon Oomen, Barguil en Matthews mee als knechten.
Overigens meer dan logisch dat dat niet het geval is, maar dan kun je niet spreken van de sterkst mogelijke selectie. Wel een hele degelijke en stabiele selectie, met Kelderman toch wel als luxeknecht.
Ik ben benieuwd en heb er in ieder geval zin in!

LyndaLid 27 april 2017 om 14:38

Oomen wordt, hoewel het een supertalent is, toch nu alweer heel erg overhypet zeg.

Niks toont aan dat hij in een drieweekse koers al van meer waarde zou zijn dan Geschke, Preidler, Ten Dam en zeker Kelderman. Hij rijdt echt aardig dit jaar, maar laten we nou niet doen alsof dit opeens in dit deelnemersveld DE man is die Dumoulin zal missen..

Frits des Jeux 27 april 2017 om 14:44

Goede ploeg. De stelling is natuurlijk vragen en het antwoord zelf al weten. Natuurlijk is er een sterke ploeg opgesteld, maar als er nog renners als Barguil en ook Matthews in de ploeg zitten is sterker altijd mogelijk.

schipperaar 27 april 2017 om 14:47

@ll
Een of drie weken voor iemand goed in vorm, en dat is ie, maakt geen bal verschil of zou een 22 jarige eerder leeglopen dan een 25 jarige?
Niks overhyped het is een bijter die we lang gemist hebben en iemand die net als vdp ontzettend plezier aan het fietsen lijkt te beleven. Plus dat ie ook nog kan rekenen.

fietsvriend 27 april 2017 om 14:47

Leuke ploeg, ben ook wel echt benieuwd naar rol Kelderman. Gaat ie zich 100% binnenste buiten keren voor Dumoulin of mag hij met een schuin oog ook naar AK kijken?

Striga 27 april 2017 om 14:48

Benieuwd wat Sunweb doet wanneer blijkt dat Keldermannetje sterker is dan Dumoulin. Zou mooi zijn als Wilco probeert kort te blijven mocht z’n kopman erdoor zakken.

Ab Normaal 27 april 2017 om 14:53

De stelling is natuurlijk flauwekul.
Geldt net zo voor Sky, Movistar, BMC etc.

LyndaLid 27 april 2017 om 14:55
Quote:
Een of drie weken voor iemand goed in vorm, en dat is ie, maakt geen bal verschil

Hmm… Vertel dat eens aan jongens als Spilak, Izagirre, Rui Costa en Van Garderen. Die zullen het net niet met al jouw uit ervaring opgedane wielerkennis eens zijn.

Quote:
of zou een 22 jarige eerder leeglopen dan een 25 jarige?

Eehh.. Wacht die weet ik! “Ja.”

En zeker een 22-jarige die zijn eerste grote ronde rijdt tegenover een 25-jarige die er al wat ervaring in heeft.

schipperaar 27 april 2017 om 15:15

@ll
Sommigen rijden na tien jaar ervaring nog altijd geen deuk in een pakkie boter, zoals jij Sagan veradoreert, ik ook trouwens, is het mn goed recht om in Oomen een topper te zien, ophemelen werkt nu eenmaal beter dan afbreken/zeiken. Daarnaast hoef ik het ook niet eens te zijn met Spilak en consorten, hebben waarschijnlijk nooit gewichtig getraind zoals een Valverde.
Meesten houden van tradities, Alejandro heeft er lak aan en terecht, acht maanden in vorm gewoon door wedstrijdritme en tussendoor lekker rust.

GeorgPhilippTelevisiemann 27 april 2017 om 15:43

Oomen is trouwens maar 21.

wielrenner 27 april 2017 om 16:02

Tykkethor, 420 watt trein??

Sephiroth 27 april 2017 om 16:20

joh Schipperaar verheerlijken en adoreren is prima, maar net zoals jij LL van tegenargumenten voorziet omtrent Sagan mag dat toch ook bij jou over Oomen worden gedaan?

1 of 3 weken maakt volgens mij zeker uit. Laten we Kruijswijk maar gelijk als voorbeeld nemen in 3 weken komt hij bovendrijven omdat hij beter hersteld dan de rest. De vraag is dus hoe dat bij Oomen zal uitpakken. Is hij een Spilak/Costa of een Kruijswijk?

schipperaar 27 april 2017 om 16:34

@sepi
Als je in een ronde van een week iedere dag beter wordt, houdt dat niet op nadien. Coureurs als Contador herstellen in feite tijdens de koers omdat ze veel meer overschot hebben dan de gemiddelde waterdrager die de volgende morgen nog trillend uit zijn bed stapt en Oomen lijkt me ook zo iemand, al kan ik het net als Linda ook mis hebben natuurlijk.

dark-knight 27 april 2017 om 16:48

Oomen hoeft ook niet 3 weken lang iedere dag zich helemaal uit elkaar te trekken, volgens mij vergeten degenen die Oomen niet mee willen dat even.
Je hebt niets aan Oomen in de tijdritten en vlakke etappes, daar kan hij dus ook gewoon sparen om in de bergen er te staan voor Dumoulin en ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat kan.

En dat zeg ik niet omdat hij een Nederlander is, nee, ik denk precies hetzelfde over Gaudu.

DeLuiaardVanLimburg 27 april 2017 om 17:07

Ik vind dan ook wel dat linda hier op een wat kinderachtige toon de discussie opent naar schipie, maar dat terzijde: mooie opstelling, ben heel benieuwd wat het gaat brengen! Verwacht kelderman boven dumoulin, maar dat is nur onderbuikgevoel.

Wat betreft oomen, ik vind het wat jammer dat de vuelta altijd maar tot debuutronde moet zijn. Ik denk net als schipperaar dat knechten in deze prachtige 100e giro juist een mooie ervaring zou kunnen zijn. Ik heb echter niet de pretentie het beter te weten dan de ploegleiding, vreemde kronkel in de kop van veel leden hier.

Matthews en barguil hadden overigens altijd eigen kansen in hun hoofd gehouden, dus dit is de sterkst mogelijke opstelling.

Geraint 27 april 2017 om 17:19

Als je niet inziet dat drie weken iets anders is dan een rondje van één week wordt het moeilijk discussie voeren natuurlijk.

En alsof “die hebben verkeerd getraind” geen belachelijk argument is. Je mag dan nog willen trainen als Valverde, je moet het nog kunnen ook.

schipperaar 27 april 2017 om 17:43

@geraint
Genoeg mensen hier die elkaar belachelijk willen maken, waarschijnlijk heb jezelf nog nooit drie weken intensief gefietst dus hou je er liever buiten dan.

Rondo 27 april 2017 om 18:29

3 weken fietsen, dan moeten ze wel betalen anders doe ik dat niet.
Maar on topic.
Ben blij dat Preidler mee gaat, die blijft bij Tom, en bijna dezelfde maat fiets. Die Preidler moeten ze blijven coachen naar kopman, daar zit meer in dan in Kelderman.

Geraint 27 april 2017 om 18:40

@schipperaar,

Wat een dooddoener. Je kent me van haar noch pluimen dus wat zou jij weten hoeveel ik fiets of gefietst heb. Ik heb op een racer voldoende bewezen voor mezelf en dat is voldoende. Inhoudelijk is je reactie nul komma nul. Tenzij je zelf een grote ronde in het profpeloton hebt betwist, weet je er evenveel van als ik. Intensief fietsen is nog iets anders dan competitie.

Als jij stelt dat een Costa/Spilak/Van Garderen geen ronde van drie weken kunnen winnen omdat ze verkeerd getraind hebben, dan mag ik dat belachelijk vinden. En dat is dan je stelling en niet je persoon die ik belachelijk vind. Ik ken jou namelijk helemaal niet.

Spruch 27 april 2017 om 19:04

Jammer dat ze Barguil niet meenemen. Gemiste kans volgens mij.

schipperaar 27 april 2017 om 19:14

@geraint
Linda bracht die vier ten tonele niet ik(die na een week uitgeteld zijn volgens hem), ken ze amper. Stel alleen dat Alejandro misschien de juiste trainingswijze heeft gevonden, is echt geen superman.
Wat betreft competitie, een profpeleton wat en masse met 200 man binnenkomt heeft natuurlijk niks met competitie van doen dus maak het niet heroischer dan het is.

Wielrennertje 27 april 2017 om 19:20

@Geraint Jouw reacties zijn net zo goed nul komma nul.. Als je jouw reacties samenvat zeg je alleen dat Schipperaar belachelijk doet, dat is pas belachelijk. Misschien trainen ze inderdaad niet goed en hebben ze niet de uithoudingsvermogen/koershardheid waarmee ze in een grote ronde na een tijd erdoor heen zakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair