Giro 2016: LottoNL-Jumbo start met Kruijswijk en Hofland
Foto: Sirotti
maandag 2 mei 2016 om 16:19

Giro 2016: LottoNL-Jumbo start met Kruijswijk en Hofland

LottoNL-Jumbo heeft bekendgemaakt welke negen renners naar Apeldoorn gaan voor de start van de Ronde van Italië. Steven Kruijswijk is de kopman binnen de ploeg. Hij gaat voor een top tien-notering in het klassement. De Nederlandse formatie mikt daarnaast op etappezeges met Moreno Hofland, Primoz Roglic en Enrico Battaglin.

De ploeg wordt aangevuld door Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Jos van Emden, Twan Castelijns en Martijn Keizer. Castelijns maakt zijn debuut in een grote ronde, terwijl Tjallingii zijn laatste rijdt.

Klassement
“Het klassement is het hoofddoel voor ons”, zegt ploegleider Addy Engels op ploegsite. “We willen vrijuit koersen om daar zo’n goed mogelijk resultaat in te halen. Dat wil niet zeggen dat we elke dag lukraak in de aanval gaan, maar op dagen dat we denken dat de aanval naar de finish kan rijden, gaan we het proberen. Dat moet Steven Kruijswijk zelf ook op sommige momenten gaan doen.”

Kruijswijk kijkt uit naar de ronde. “Als ik mijn niveau van vorig seizoen kan evenaren, kan het mooi worden. Mijn voorbereiding is nagenoeg identiek geweest aan die van een jaar geleden en ik ben uit de problemen gebleven. Wat mij betreft kan de Giro beginnen. Mijn sterkste punt is de laatste week en daar kun je ook de meeste winst boeken. Ik ga me de eerste twee weken op mijn concurrenten richten en wil in de laatste week toeslaan.”

Dagsucces
Jos van Emden en Martijn Keizer hopen op de eerste dag al toe te slaan. Zij gaan voor een goed resultaat in de tijdrit. “De tijdritten in de Ronde van Romandië hebben me een positief gevoel gegeven”, stelt Keizer. “Ik wil in de proloog van de Giro in de top vijf eindigen.”

Hofland, Roglic en Battaglin hopen eveneens op dagsucces. “Battaglin kan het vanuit een ontspanning of in een groepssprint van een uitgedund peloton”, meent Engels. “Dat heeft hij ook al laten zien in de Giro d’Italia. Hofland is onze snelste man, met hem hebben we een kans in de massasprint. Ook Roglic kan een ritoverwinning pakken. In de Volta a Catalunya was hij daar al dichtbij.”

Victor Campenaerts ontbreekt in de selectie. De Giro stond wel in zijn planning, maar een zware valpartij in de proloog van de Ronde van Romandië gooide roet in het eten. Het lijkt erop dat Hofland zijn vervanger is. Hij stond als enige niet op de voorlopige deelnemerslijst.

RIDE Magazine
79 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2016 07:47
Dat is dus het verschil dan. Ik zou wel degelijk deze renner meenemen voor 1 week met de focus op die eerste 2 ritten in lijn ja. Vervolgens naar huis sturen om het moment dat het te lastig wordt en daarna in de vuelta opstellen. Ik zou er zonder knipogen een renner voor opofferen als ploegleider, dan maar 1 minder voor Kruijswijk, c'est la vie.
3 mei 2016 08:36
Hofland was mee op hoogtestage met Kruijswijk en co, dus mag je aannemen dat hij hier naartoe heeft gewerkt. Groenewegen zou het, zelfs met een laat telefoontje na Yorkshire, waarschijnlijk beter doen in de sprints. Hetzelfde lijkt me echter op te gaan voor de Tour en de Vuelta. Overdreven opportunistisch om een week voor de start van de Giro van sprinter te wisselen, omdat Groenewegen nu in zo'n goede vorm zou zijn (op basis van twee sterke sprints die niet duidelijk uitsteken boven de rest van zijn seizoen en mede te danken waren aan een rits mannen die er in de Giro niet bij waren; kans op herhalen daarvan lijkt me in andere koersen echt niet kleiner).
3 mei 2016 15:59
Er gaan veel snelle mannen mee, een top3 in een etappe van Hofland die het hele seizoen nog niet veel heeft laten zien zou heel netjes zijn.

Heel benieuwd naar Kruissie, en heel blij dat het team dat dit jaar mee gaat veeeel sterker is dan vorig jaar; vorig jaar was alleen Bennett mee, maar die moest al heel snel naar huis. Nu zijn er tenminste twee andere renners mee die je kunt verwachten mee te zijn bij de laatste 70 als het bergop gaat.
3 mei 2016 17:53
Waarom zon gezever dat hofland geen etappe kan winnen. Was vorig jaar ook 2e in een etappe doordat hij te vroeg op kop kwam. Kan dus makkelijk een keer!

Reacties zijn gesloten.