‘Gilbert riskeert celstraf door gebruik verboden spray’

dinsdag 12 april 2016 om 11:00
‘Gilbert riskeert celstraf door gebruik verboden spray’

Foto: Marcel Koch

De aanvaring met een automobilist, waarbij Philippe Gilbert vorige week zijn middelvinger brak, krijgt voor de BMC-renner mogelijk een vervelend staartje. Het parket van Verviers, dat het voorval onderzoekt, verdenkt Gilbert van het gebruik van een in België verboden spray. Hij zou daardoor de wapenwet hebben overtreden en riskeert een gevangenisstraf van één maand tot vijf jaar of een forse geldboete.

De officiële lezing van Gilbert en zijn ploegmaat Loïc Vliegen blijkt sowieso niet helemaal te kloppen. De wielrenners beweerden dat de bestuurder en de inzittende van de auto dronken waren, maar daarvan is volgens het parket geen sprake. De automobilist deed eerder uitgebreid zijn verhaal bij Belga en diende zelf een klacht in bij de politie.

Gilbert had de spray vermoedelijk op zak omdat hij zich niet altijd op zijn gemak voelt. Hij zou het goedje hebben aangeschaft in Frankrijk, waar het niet verboden is. De oud-wereldkampioen is woonachtig in Monaco.

Het incident heeft voor Gilbert ook in sportief opzicht vervelende gevolgen. Zo mist hij na de operatie aan zijn vinger in ieder geval morgen de Brabantse Pijl. Over zijn deelname zondag aan de Amstel Gold Race is nog geen beslissing genomen.

Dit artikel delen:

77 Reacties

Janjanssen98765 12 april 2016 om 23:15

Mensen die het woord haters gebruiken verdienen het in mijn ogen om eens flink door onze Phil in hun bakkes te worden gesprayd.
Dat woord staat toch wel zeker in de top 5 van meest kansloze woorden.
Je klinkt dan echt als een of andere kansloze 11 jarige Bieber fan.

Beide schilderen zichzelf af als heilige in hun verklaring en wijzen ondanks gebroken vinger naar de andere partij, waarheid ligt waarschijnlijk in het midden.

“Ik heb het bij me omdat ik al eerder met agressie te maken kreeg op training”, vertelt Gilbert daarover. “Een fietser is absoluut weerloos tegenover anderen. Helaas heb ik al vaker gewelddadige scènes moeten zien.”

Met voorbedachte rade een verboden wapen meenemen lijkt me vrij dom en dat kan hem weleens een fikse straf opleveren.

0
Lalsacien 13 april 2016 om 07:44

Ik denk dat Gilbert zijn middelvinger gebroken heeft omdat hij die opgestoken had tegen de patjepeëers.
De getuigen in het dorp zwijgen omdat ze bang zijn voor represailles. De broers hebben namelijk het hele dorp in hun greep, ze voeren al jaren een schrikbewind naar mensen die hun tegenwerken…. Tot zover de verhaallijn van een nieuw fictief boek over een willekeurig Waals dorp!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone