‘Gilbert riskeert celstraf door gebruik verboden spray’

dinsdag 12 april 2016 om 11:00
‘Gilbert riskeert celstraf door gebruik verboden spray’

Foto: Marcel Koch

De aanvaring met een automobilist, waarbij Philippe Gilbert vorige week zijn middelvinger brak, krijgt voor de BMC-renner mogelijk een vervelend staartje. Het parket van Verviers, dat het voorval onderzoekt, verdenkt Gilbert van het gebruik van een in België verboden spray. Hij zou daardoor de wapenwet hebben overtreden en riskeert een gevangenisstraf van één maand tot vijf jaar of een forse geldboete.

De officiële lezing van Gilbert en zijn ploegmaat Loïc Vliegen blijkt sowieso niet helemaal te kloppen. De wielrenners beweerden dat de bestuurder en de inzittende van de auto dronken waren, maar daarvan is volgens het parket geen sprake. De automobilist deed eerder uitgebreid zijn verhaal bij Belga en diende zelf een klacht in bij de politie.

Gilbert had de spray vermoedelijk op zak omdat hij zich niet altijd op zijn gemak voelt. Hij zou het goedje hebben aangeschaft in Frankrijk, waar het niet verboden is. De oud-wereldkampioen is woonachtig in Monaco.

Het incident heeft voor Gilbert ook in sportief opzicht vervelende gevolgen. Zo mist hij na de operatie aan zijn vinger in ieder geval morgen de Brabantse Pijl. Over zijn deelname zondag aan de Amstel Gold Race is nog geen beslissing genomen.

Dit artikel delen:

77 Reacties

LyndaLid 12 april 2016 om 15:54

Haha het is gewoon leuk om dit allemaal te lezen!

Ik heb al gelezen dat Gilbert zijn vinger verbogen zou zijn door "2 opgepompte ego’s" (quote van Coldeportes).

In andere woorden waren het "Patjepeeërs" (quote van Coldeportes, tot 3 keer toe)

Verder weten we op basis van de foto van de twee heren "dat het geen lieverdjes zijn" (quote van Coldeportes).

…..Om vervolgens zelf te komen met "Je post zit vol vooroordelen." naar een ander :D

Verder lees ik dat dit gebeurd is: "Je auto voor renners zetten en vaart minderen/op de rem gaan is ook illegaal (auto is ook een moordwapen)". (quote van Coldeportes)

Of is het zó gegaan? "het gezicht van een voertuigbestuurder te verbouwen nadat hij mij, als ik op een racefiets zit, met zijn claxon heeft gemaand wat meer opzij te gaan zodat hij wat makkelijker kan passeren?" (quote van jacco)

Wie weet is dít wel gebeurd: "Misschien brak Gilbert zijn vinger wel tijdens het pakken van de spray of het indrukken daarvan" (quote van nickdt)

En ik heb geleerd dat Gilbert "een notoire belastingontduiker" is (quote van zoetepap) – waar volgens mij het verschil tussen belastingontduiking- en ontwijking niet gesnapt wordt.

……………..

Beetje gekscherend natuurlijk, maar dit topic is een groot vermaak vol met aannames, vooroordelen en totáál belachelijke argumentatie. We weten toch gewoon niets, behalve dat één van de twee kanten (of misschien allebei) liegt.

Verder +20 voor nasibal.

0
Sephiroth 12 april 2016 om 16:09

Stomme vraag trouwens: wat zijn Patjepeeers ?

en ja LL, tis wel Lache, sinds P-R is het een WF Soap week geworden op dit forum, vol speculaties aannames en wat nog meer :)

0
klootje kriekeljon 12 april 2016 om 16:13

Mooi woord he :) Zeg maar iemand die schaamteloos pronkt met rijkdom, hoge stand oid.

0
Purito 12 april 2016 om 16:14
Quote:
Beetje gekscherend natuurlijk, maar dit topic is een groot vermaak vol met aannames, vooroordelen en totáál belachelijke argumentatie.

Tja, dat is een gevolg van de misvatting dat je overal verstand van denkt te hebben.

0
LyndaLid 12 april 2016 om 16:16

@ sephiroth

Quote:
1. Een protserig persoon, iemand die zich op zijn -vaak nieuwverworven- welstand doet voorstaan

En concluderend daaruit kan je wel zeggen dat Gilbert niets fout heeft gedaan en die gasten zijn duim verbogen hebben, nadat ze keihard op rem gingen staan en hun auto als moordwapen wilden gebruiken. ;)

Wat voor auto rijdt Gilbert trouwens? Want dat doet in deze hele discussie wel behoorlijk veel terzake!

0
jan jansen 12 april 2016 om 16:25

Een titel die de waarheid waarschijnlijk dichter benaderd;

Dolle Gilbert valt automobilisten aan

0
moa 12 april 2016 om 16:37

@jan jansen

…want je was er bij en je hebt het onderzoek van nabij gevolgd?

Schuld van beiden denk ik. Zowel de jongens als het stilzwijgen maken op mij geen zuivere indruk in deze.

Hun argumentatie is wel hilarisch. Het kon wel zijn volgens hun huisarts dat Gilbert middelen had genomen…

Lekker objectief en onderbouwd van iemand die niet betrokken was …

0
Romāns Vainšteins 12 april 2016 om 17:14

‘de spray was voor de hond’ > is natuurlijk wel een mooie.

Tussen Stoumont en Aywaille ligt trouwens een leuk cafe alwaar ze vorig jaar iig nog het regionaal gebrouwen ‘La liene’ schonken, waarom niet halverwege treffen, er zo eentje doen en met de taxi naar huis ?

0
Jacco van Stierop 12 april 2016 om 17:28

@RV

Brasserie de la Lienne bedoel je in Rèharmont. Meer tussen Stoumont en Lierneux, richting die mooie klim van de Mont-de-Fosse.

Ja, puik idee.

0
VDB44 12 april 2016 om 18:00

snap niet waarom die gasten in de wagen kwaad werden, half het forum zou wel eens een kwartiertje in het wiel van Gilbert naar boven willen rijden

0
Romāns Vainšteins 12 april 2016 om 19:01

Yesss, die bedoel ik precies !

0
xistnc 12 april 2016 om 19:20

Gezien de inmiddels bekende feiten (dus géén assumpties) zou het heel goed kunnen, dat de waarheid wat minder in het midden ligt dan verondersteld. En dan bedoel ik, dat van het oorspronkelijke verhaal van Phil’s Angels wel eens heel weinig zou kunnen overblijven.

Uiteraard, de autoboys zullen allicht wat roekeloos langs de breed uitgewaaierde fietsers zijn gepasseerd. Zoals schering en inslag is op dijken en op landwegen, wanneer zowel groepen fietsers als (groepen) gemotoriseerden menen dat de wereld van hen is. Maar laat het dan gerust bij die ene claxon of die ene middelvinger, laat de testosteron wat zakken en doe alsof het niet gebeurd is.

0
Greg4ever 12 april 2016 om 19:59

LOL!

Onze Flip is trouwens best wel wat gewend met dronken landgenoten. Vooral zijn fans zijn tegen t einde vd koers nogal in de lorem van de jajum … hmmm ik zal ze komende zondag op de Cauwberg alvast niet missen !!

0
Skedel 12 april 2016 om 20:11

Tsja.. wielrenners in het verkeer krijgen van mij sowieso niet het voordeel van de twijfel.

0
Thijs E 12 april 2016 om 20:21

Gilbert heeft met zijn eerste inzet zwaar gepokerd, maar zijn hand overspeeld. En nu heeft hij een jaar lang de onzekerheid van een rechtzaak aan de koersbroek hangen.

0
robing 12 april 2016 om 20:21

@Skedel

Gilbert in de media voortaan van mij ook niet meer ;)

0
albertooo 12 april 2016 om 20:33

Gilbert kan goed zelf de hoofdschuldige zijn, maar het lijkt me niet zonder reden dat hij zo vlug naar die spray grijpt. Hij zal vaker soortgelijke zaken hebben meegemaakt.

Oorlog tussen automobilisten en cyclisten is vrij hevig. ik heb het zwaar te doen met renners die in landen als Colombia hun trainingen onbeschermd moeten uitoefenen, met wat zich daar op en naast de weg bevindt. Of in België/nederland automobilisten die tijdens niet-aangegeven/ afgezette toertochten hun weg door een groep ongetrainde fietsers moet banen.(zondag bij Rozendaal/Posbank was een ware hel zelfs als eenzame fietser)

0
moa 12 april 2016 om 21:06

Lees nu es het verhaal van Phil en Loïc op http://www.nieuwsblad.be . Als dit klopt, en er zijn dus getuigen zoals de andere wagen, is het wel duidelijk. Spijtig voor de haters hier. Nu, die kunnen misschien iets verzinnen over Boonen.

0
Greg4ever 12 april 2016 om 21:24

Haha haters (en nee ik stotter niet) … waarom zouden we? Ik heb bij t lezen van WF zelden zo gelachen als vanmiddag, dus deze soap mag nog wel even doorgaan. Met dank aan Flip en Loïc voor een nieuwe episode…

0
xistnc 12 april 2016 om 21:30

Ik heb te doen met Vliegen. Die wilde alleen maar even stoer doen in aanwezigheid van de grote Phil en nu wordt hij opeens meegesleurd in een leugenachtig verhaal.

0
Jacco van Stierop 12 april 2016 om 21:32

@albertooo

Samen met @Netraam heb ik die toertocht afgelopen zondag ook gedaan. Inderdaad was het op de Posbank wat chaotisch (we hebben daardoor dat klimtijdritje gemist) maar ik vond het in het algemeen heel goed gaan tussen auto’s en fietsers en heb weinig fietsers gezien die rare fratsen uithaalden. Maar die zullen er ongetwijfeld wel zijn geweest.

0
Romāns Vainšteins 12 april 2016 om 21:35

De aanvulling zoals het artikel beschrijft is eigenlijk van het type 'zoiets verzin je niet', een beetje 'Snatch'-achtig zelfs,… Als die gast dat echt geflikt heeft weet ik wel wie er harder gaat brommen want dat is dus spelen met iemands leven … Klinkt ook eerder als lijm snuiven dan dronken zijn, zulke types nodig ik dus niet uit in 'La Lienne',…

0
Romāns Vainšteins 12 april 2016 om 21:37

@ redactie > de door moa gegeven update > andere kant van het verhaal is nu verplicht in een nieuw topic te plaatsen he, nu jullie besloten hebben de soap volledig uit te zenden,..

0
wakkie 12 april 2016 om 22:18

Als hun verklaring die zonet verschenen is klopt, en er dus getuigen zijn, hebben we we hier te maken met een typisch stel agressieve gekken.

0
Jacco van Stierop 12 april 2016 om 22:48

Het is wachten op verklaringen van a) de wielertoerist en b) de tegemoet rijdende bestuurder die volop in de remmen moest.

Zoals Gilbert terecht opmerkt zijn er getuigen van de gebeurtenis in Theux (o.a. een inwoner die vanuit zijn raam op de tweede verdieping de bagarre mocht aanschouwen) maar die zijn nou niet bepaald ten faveure van hem voor zover ik het weet.

We wachten het allemaal af.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone