Gijs Van Hoecke, Lilian Calmejane en Damien Touzé naar AG2R
© Cor Vos
dinsdag 4 augustus 2020 om 07:57

Gijs Van Hoecke, Lilian Calmejane en Damien Touzé naar AG2R

De Belg Gijs Van Hoecke rijdt volgend jaar voor AG2R La Mondiale (volgend jaar AG2R Citroën Team). Daar zal de 28-jarige Oost-Vlaming kopman Oliver Naesen bijstaan in de klassiekers. AG2R blijft volgens onze bronnen zeer actief op de transfermarkt: ook Lilian Calmejane en Damien Touzé worden aangetrokken.

Van Hoecke en Naesen zijn geen onbekenden van elkaar. Ze maken allebei deel uit van de Parelvissers, het trainingsgroepje met onder meer ook nog Greg Van Avermaet. In 2015 reden de twee ook al een jaartje samen bij Sport Vlaanderen-Baloise, waar ze overigens een gelijkaardig programma afwerkten.

In 2017 zette Van Hoecke een stap hogerop toen hij een contract voor twee jaar bij het toenmalige LottoNL-Jumbo tekende. Vorig jaar verhuisde hij naar Team CCC. Daar vormt hij sindsdien samen met Van Avermaet, Van Keirsbulck en Van Hooydonck een Belgische entente. Maar CCC verkeert nog steeds in zwaar weer en Van Hoecke is einde contract. De voormalige baanrenner is na Stan Dewulf al de tweede extra Belg die volgend jaar Oliver Naesen zal bijstaan in het voorjaar. Hij zal er een contract voor twee jaar tekenen.

Calmejane en Touzé
Ook Greg Van Avermaet zelf werd al genoemd bij het Franse WorldTour-team, maar de Waaslander wacht op een seintje van Jim Ochowicz, die Team CCC alsnog probeert te redden. In tegenstelling tot Van Hoecke heeft de Olympische kampioen nog een contract tot eind 2021 bij de formatie van de Amerikaanse teammanager.

AG2R blijft zich trouwens roeren op de transfermarkt. Met Lilian Calmejane (27), die overkomt van Total Direct Energie, en Damien Touzé (24), die vertrekt bij Cofidis, haalt het volgens onze bronnen nog twee versterkingen in huis. Vooral de overstap van Calmejane mag verrassend genoemd worden, want de winnaar van een Touretappe in 2017 had bij zijn huidige ploeg nog een overeenkomst voor volgend jaar.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2020 08:07
Klinkt een beetje als paniek bij Ag2r om plots Calmejane te willen halen.
    4 augustus 2020 09:09
    Beetje zoals Sunweb, een kopman die weggaat (Dumoulin en Bardet) en dan de andere kopman (Matthews en Naesen) tevreden zien te houden.
    4 augustus 2020 09:28
    Gewoon een wissel latour-calmejane toch? Niet onlogisch want die tweede viel na een veelbelovende start van zijn carrière toch wat stil. Vandaar wellicht de overeenkomst om zijn contract te ontbinden en de wissel te doen. Bardet maakt plaats voor nog een kopman, wordt het Greg of toch iemand anders...!?
    4 augustus 2020 10:39
    @Boomie1: met welke aankoop wordt Matthews dan tevreden gehouden??? Vergelijking met Sunweb die nergens op gebaseerd is.
    4 augustus 2020 14:43
    Qua kwaliteiten van de renners logisch, maar paniek omdat ze een contract moeten afkopen.
4 augustus 2020 08:28
Indrukwekkende ploeg aan het worden.
4 augustus 2020 08:31
Vind dat indrukwekkende ploeg nog wel meevallen hoor. Van Hoecke is nou niet bepaald indrukwekkend te noemen en Van Avermaet komt voorlopig nog niet.
    4 augustus 2020 09:01
    Ik denk dat dit het voorwerk is om hem wel binnen te halen.

    CCC gaat het niet redden, geloof ik nooit
    4 augustus 2020 09:01
    Ik denk dat dit het voorwerk is om hem wel binnen te halen.

    CCC gaat het niet redden, geloof ik nooit
    4 augustus 2020 09:09
    dat denk ik ook hoor, maar dan nog vind ik het geen hele indrukwekkende ploeg
    4 augustus 2020 09:10
    Nee niet indrukwekkend, maar dat is CCC buiten GvA, Zakarin en Trentin ook niet.
4 augustus 2020 09:07
Camlejane begrijpelijk is een goeie aanvallende renner en Frans
ag2r zal toch die kant nu opgaan veel klimmende aanvallers zonder echte kopman dus dan is calmejane een goeie renner om er bij te hebben
Van hoecke tja prima knecht voor naesen denk ik voor de rest ook niet maar zulke renners heb je ook nodig
En touze ja is een Fransman en kan wel redelijk sprinten en kasseien over tja hij mag me verrassen
4 augustus 2020 09:21
op die manier is Van Hoecke al vier jaar prof met dank aan zijn connectie's en niet omwille van zijn kwaliteiten
    4 augustus 2020 09:24
    En hoe weet jij wat hij waard is in de buik van het peloton
4 augustus 2020 10:34
Calmejane is toch een goede versterking. Hij behaalt elk jaar een pak toptienplaatsen in Frankrijk en fietst zich aanvallend in de kijker. Ook internationaal staat hij meer dan zijn mannetje. Misschien is de komst van Gijs wel een voorbode op de komst van Greg van Avermaet.
4 augustus 2020 15:51
Ouch Calmejane doet me toch wel even pijn. Das toch wel echt een stap voor de centen dan, verder heeft AG2R weinig meer te bieden tov Total.
Rare stap ook als hij gewoon nog een contract heeft.
4 augustus 2020 16:23
Tja, Calmejane. Hele leuke renner in 2017 toen hij die Tourrit won, maar sindsdien echt niet beter geworden.

Van Hoecke en Touzé als knechten voor Naesen dan. Kunnen ook hun werk doen in een sprinttrein, maar die snelle man hebben ze (nog) niet bij AG2R.

Reacties zijn gesloten.