Giant-Alpecin komt met medische update

Giant-Alpecin komt met medische update

Chad Haga - foto: Sirotti

zondag 24 januari 2016 om 08:15

Laat op de avond na het zware trainingsongeluk heeft Giant-Alpecin de schade opgemeten. De Duitse ploeg met Nederlandse roots heeft de blessures van de zes betrokken renners op een rijtje gezet.

Chad Haga is van de zes gewonden er het ergst aan toe. De Amerikaan werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hier heeft hij een succesvolle operatie ondergaan aan zijn nek en zijn kin. Zijn toestand is stabiel. Later zal hij nog eens onder het mes moeten voor zogenaamde ‘fracturen van de baan‘, de botstructuur rond het oog. Familie van Haga heeft bevestigd dat hij geen hersentrauma of -letsel heeft opgelopen.

Warren Barguil heeft zijn scafoid gebroken. Dit handwortelbeentje ligt in het verlengde van de duim. Voor de jonge Fransman is het nog niet bekend of een operatie nodig is. Dat wordt later bekeken.

John Degenkolb had zelf al naar buiten gebracht hoe hij er aan toe was. De klassiekerkopman is succesvol geopereerd aan een snee zijn bovenbeen, waarna hij naar Valencia werd gebracht voor de behandeling van zijn hand (linker wijsvinger) en een breuk in zijn onderarm.

De jonge Duitse sprinter Max Walscheid heeft zijn hand en zijn scheenbeen gebroken. Hij is nog niet geopereerd, maar dat ligt wel in de lijn der verwachting.

Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson hebben vooral schrammen en blauwe plekken.

Ploegmanager Iwan Spekenbrink reageert aangeslagen. “Het was een hele zware dag voor de ploeg en de renners hebben tijd nodig om te herstellen. Het team voelt als een groep met broers en zussen. Samen, door elkaar bij te staan, zal de ploeg hier sterker uitkomen dan ooit.”

Dit artikel delen:

42 Reacties

mus van de maasstad 24 januari 2016 om 08:22

Jeetje. Het klinkt een beetje als een aflevering van M.A.S.H..

Hopelijk verloopt het herstel voorspoedig en keert iedereen op niveau terug. Maar het blijft een geluk bij een ongeluk dat er geen doden zijn gevallen als ik erover nadenk wat er gebeurd is.

0
theking 24 januari 2016 om 08:23

Hopen dat ze er allen weer snel bovenop komen. Beterschap

0
Guushovd 24 januari 2016 om 08:34

Sterkte, ondanks het slagveld lijkt het gelukkig dat ze allemaal zullen herstellen.

0
DeLuiaardVanLimburg 24 januari 2016 om 08:54

Allereerst… Heel erg natuurlijk.

Edit redactie: Dit is niet nodig

0
mus van de maasstad 24 januari 2016 om 08:58

Edit redactie: Reactie is aangepast

0
sooike 24 januari 2016 om 09:35

Edit redactie: Reactie is aangepast

0
r525 24 januari 2016 om 09:45

Is er al iets meer bekend wat er met die Engelse idioot gaat gebeuren?

0
Lalsacien 24 januari 2016 om 10:04

@r525 want?

0
Romāns Vainšteins 24 januari 2016 om 10:09

De ‘Engelse idioot’ zal berecht worden op basis van de door de politie vastgestelde situatie, ik kan me zo voorstellen dat de impact in een (blinde) bocht geweest is en het rijden op de de verkeerde weghelft kan dan even goed uit een schrik/uitwijk – reactie ontstaan zijn. Ook kan bellen/appen oid de reden zijn geweets, een beroerte, mechanisch defect etcetc

Het aantal mensen dat een pelotonnetje aan ziet komen en denk ‘he, leuk, bowlen !’ is bijzonder klein lijkt me, dit doet niemand voor de lol.

0
woutersluis 24 januari 2016 om 10:17

Jeetje, heftig hoor! Hoop voor haga dat dit niet einde carriere is

Ps: fracturen van de baan, zo heb ik dat nog nooit iemand horen noemen en die bron waar dan naar gelinkt wordt is ook een beetje apart. Een gebroken oogkas voldoet lijkt me

0
debier 24 januari 2016 om 10:18

Bizar ongeluk, ken deze weg goed. Zeer rustige weg enkele auto’s per uur ook grotendeels goed overzichtelijk hier foto van 112. Deze bestuurder moet goed van zijn padje zijn.

https://pbs.twimg.com/media/CZav4J2WcAMxyIm.jpg

0
Turtlehead 24 januari 2016 om 10:25

@debier: dank voor de foto. Die piloot van zo’n heli moet ook prettig gestoord zijn om daar te kunnen landen. Als je hier 80 km/u rijdt in een auto lijkt t me toch nog aardig lastig als je t niet gewend bent.

Verwondingen vallen zeker niet mee , verschillende renners zijn de komende weken,sommige maanden, wel onder de pannen.
Om van wat er in hun hoofd omgaat nog maar te zwijgen.

0
Vastaranta 24 januari 2016 om 10:27

Romāns Vainšteins, mag ik jou danken voor deze relativerende woorden. Voor er uitsluitsel is wat er nu daadwerkelijk gebeurd is hoeft het hier geen hetze te worden tegenover betrokkenen wiens schuld nog niet bewezen is.

Buiten dit alles natuurlijk een traumatische ervaring voor de heren en ik hoop dat ze snel weer de oude zijn.

0
Hakkie2 24 januari 2016 om 10:40

Naast dat het verschrikkelijk is voor de renners en ik natuurlijk hoop dat ze er allemaal weer zo snel mogelijk bovenop komen, is dit natuurlijk ook gewoon verschrikkelijk voor de persoon die de auto bestuurde. Die heeft ook de rest van zijn/haar leven een trauma.

Ik hoop dat de betrokken renners zo snel mogelijk weer in koers te bewonderen zijn. Al klinkt de blessure van Walscheid wel ernstig in een heel belangrijk jaar van zijn ontwikkeling. Naast de verschrikkelijke blessure van Haga, natuurlijk.

0
mus van de maasstad 24 januari 2016 om 10:56

Zit nu te denken. Dit is natuurlijk een drama voor giant maar dit kan ook voor duitsland eeg vervelend zijn.

2 topfavorieten voor goud bij het wk. Maar nu degenkolb voorlopig weg is gevallen (en ik betwijfel of hij op tijd in topvorm geraakt voor zijn wedstrijden), wie moet dan de punten gaan halen voor duitsland?

0
tendam 24 januari 2016 om 10:59

Gewoon een nachtmerrie voor alle betrokkenen. Gezien de foto die ik gisteren zag valt het me eigenlijk nog mee, al is het erg genoeg.

0
martini151 24 januari 2016 om 11:22

Het vervelendste om te lezen vind ik dat Chad Haga volgens familie geopereerd is am een wond “involving chest, neck, chin and lip”. Ik weet niet hoe jullie dat interpreteren, maar het klinkt alsof hij door de voorruit is gegaan en een smerige snee heeft opgelopen

0
IljoKeisseFan 24 januari 2016 om 11:25

Pff flinke valpartij. Van dat laatste zinnetje van Spekenbrink moet ik, net als van de foto, bijna kotsen. Je kunt ook te ver doorslaan in het zogenaamde teamgevoel.

0
mk187 24 januari 2016 om 11:38

Wat een malloot! Hoop dat ie flinke straf krijgt voor zijn ‘onoplettendheid’. Expres zal het niet geweest zijn idd.
Maar daar hebben de slachtoffers nu ook niks aan.

0
TotSinas 24 januari 2016 om 12:12

Verschrikkelijk drama dit. Hopelijk is Haga niet voor leven getekend. Degenkolb z’n wijsvinger kan zeer vervelend worden. Sinkeldam schijnt 25 hechtingen in kin en knie te hebben.

0
assen 24 januari 2016 om 12:38

Verschrikkelijk voor die kerels, voor het team (kost ze veel wt punten denk ik), voor het Duitse wielrennen, en voor de wielerfans.
:(

0
nasibal 24 januari 2016 om 12:55

mk187,

Ik begrijp dat dit nieuws je raakt natuurlijk en er zelf mogelijk wat geëmotioneerd door bent op dit moment. Laten we eerst eens wachten op de resultaten van een onderzoek. Zoals Hakkie terecht al opmerkt denk ik dat de betreffende bestuurder op dit moment al met een ‘enorme straf’ zit voor zijn of haar onoplettendheid. Als blijkt dat er drankt/drugs/medicijnen/bellen of andere onverantwoordelijke zaken in het spel zijn moet hier ook zeker nog naar gekeken worden. Daarnaast is het rijden aan de verkeerde kant van de weg inderdaad een verkeersovertreding en is duidelijk wie hier ‘schuld’ aan heeft, ook al was het niet expres. Maar hoe graag ik het in sommige gevallen ook anders zou zien, voor enkel domheid of verwarring is nog nooit iemand (extra) gestraft.

0
ikbenprocycling 24 januari 2016 om 13:23

Uiteraard gaan we als rationele mensen met z'n allen de details van het ongeluk afwachten, maar ondertussen denk ik wel aan allerlei fietsslachtoffers en mijn eigen vele close calls met allerhande gemotoriseerde idioten, zoals bochtensnijders op allerlei (vaak speciaal vervelend op de pittoreskere) wegen en zonder waarschuwing rakelings passerende brommers/scooters op fietspaden. Dat gezegd hebbend, gisteren werd ik tijdens solotraining op een smalle maat (doch 2 richtingen) fietspad bijna van mijn bike gereden door een tegemoetrijdend clubpelotonnetje waarvan de achterste helft gezellig keuvelend doodleuk de volle fietspadbreedte nam en pas 1 seconde voor impact opschoof.

0
nasibal 24 januari 2016 om 13:50

@Ikbenprocycling

Ik denk dat je hier op hele mooie wijze weergeeft dat niet-wielrenners en wielrenners even grote aso’s zijn in het verkeer. En ondertussen maar zeiken op elkaar ;)

0
Romāns Vainšteins 24 januari 2016 om 14:46

Naar mijn mening is er weinig zo veilig in het verkeer als de solo-wielrenner maar wanneer er het wat meer worden groeit kwadratisch de onbezonnenheid en asocialiteit met ze mee.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone