Gianni Moscon na racisme-schorsing: “Mijn geweten is zuiver”

dinsdag 20 juni 2017 om 10:10

Gianni Moscon maakte afgelopen weekend zijn terugkeer in het peloton tijdens de Route du Sud. De Italiaan van Sky was door zijn ploeg voor zes weken geschorst wegens racistische uitlatingen tegen FDJ-renner Kevin Reza tijdens de Ronde van Romandië.

Moscon bewees zaterdag met een tweede plek in de lastig voorlaatste rit niet stil te hebben gezeten. Wat hem betreft is het incident met Reza definitief afgesloten. “Ik heb niet veel te vertellen. Mijn geweten is zuiver. Ik heb de straf geaccepteerd en een onderbreking genomen”, zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

De 23-jarige renner laat in het midden of hij spijt heeft. “Ik heb niemand vermoord en de beschuldigingen waren niet volledig gefundeerd, maar ik wil er liever niet meer over praten.” Ondanks de slechte publiciteit kan hij nog altijd rekenen op veel steun van mensen uit zijn directe omgeving. “Ik heb altijd veel steun gehad van mijn collega’s. Zij wisten dat het ridicuul was. Veel mensen hebben voor me gejuicht tijdens de wedstrijden. Ik heb niet het idee dat ik mijn reputatie opnieuw moet opbouwen. Veel mensen begrijpen me en hebben me niet aangevallen.”

Moscon richt zich dit weekend op het Italiaanse kampioenschappen. Daarna focust hij zich op de Clásica San Sebastián, de Vuelta a Burgos en de Ronde van Spanje.

Dit artikel delen:

111 Reacties

reusjen 20 juni 2017 om 23:38

@albertoo
Dat ben ik gedeeltelijk met je eens, hij/zij heeft al meerdere keren uitgelegd waar volgens hem/haar de crux zit. En fringale blijft hetzelfde roepen, wat ook naar mijn mening niet van heel veel affiniteit met het onderwerp getuigt. Ik kan er opzich wel inkomen dat je dat op een gegeven moment beu bent en dan even duidelijk maakt hoe je erover denkt. Of het slim en respectvol is, is een tweede.

Noud89 20 juni 2017 om 23:53

@Reusjen

En toch is het opvallend dat jij een dergelijke mening hebt en je gewoon netjes in de discussie mengt evenals Greenday, en dat Lyndalid zijn mening weer kracht bij moet zetten door niet inhoudelijk te discussieren maar door zijn twee troeven in te zetten:

– Iemand als een gruwelijk ongeletterde simpele neerzetten en daarbij iedereen die een mening heeft die net iets anders is als de zijne mee proberen te nemen
– een beetje met scheldwoorden beginnen te smijten

Als het je irriteert meng je dan zoals jij doet gewoon lekker in de discussie die wel inhoudelijk is. Dit is gewoon een beetje lafjes van LL en dat is niet de eerste keer dat ik dit deze stijl zie.

Gautier 21 juni 2017 om 06:11

Eigenaardig dat de naam Reza hier niet valt, want daar begint het probleem. Dat kereltje is een ongelooflijke herrieschopper die al met zowat het halve peloton overhoop ligt. Hij rijdt vaak heel laf en probeert van andermans werk te profiteren, en als men hem dan op zijn plaats zet, begint hij racisme te roepen. Daarin gesteund door z’n ploegleiding waar ook wel wat driftkikkertjes inzitten. En dan heb je een goegemeente die daar nauwelijks tegenin durft te gaan. Dit hebben we nu al meermaals gezien, en ik voorspel dat het gewoon weer zal gebeuren. Identiek scenario.

reusjen 21 juni 2017 om 06:47

@noud89
Eh ja, daar heb je wel gelijk in. ik probeer mensen altijd te begrijpen dat helpt bij mij enorm.

achtpuntzes 21 juni 2017 om 08:05

helemaal eens met de LL kritiek, en de reden dat ik hem totaal negeer. die kan gewoon geen discussie voeren op basis van gelijkwaardigheid.

fringale 21 juni 2017 om 08:50

@ll : werden blanken met een smalle hals ooit als minderwaardig ras behandeld, dan had ik je nu kunnen aanklagen zie. Uiteraard lees ik tussen de beschimpingen door wat je punt is, een punt dat kinderen uit het 2e leerjaar ook kunnen maken, en daar wringt de schoen nu net, dat kinderen aangeleerd worden dat ze niet zomaar om het even wat mogen zeggen tegen een zwarte, in plaats van simpelweg geen onderscheid te maken. Je helpt gelijkheid niet in de hand, als je de ongelijkheid blijft benadrukken. Nu goed, mijn punt dringt duidelijk niet door tot in je ivoren toren. Voor mij stopt hier de discussie die er eigenlijk nooit één geweest is, niet omdat deze vermeende rechtste rakker niet tot dialoog bereid was.

Ps : ik neem aan dat je in je alwetendheid ook weet dat de reden waarom Trump tot president van de vs verkozen werd, ligt in het feit dat links, de kant van het eigen gelijk dus, de verzuchtingen en bezorgdheden vanuit het andere kamp, steeds als “slecht”, “des duivels” en “idioot” afgeschilderd heeft en de mensen monddood maakte, in plaats van hen op een respectvolle manier op andere gedachten te willen brengen. De “idioten” hebben hun stem dan maar in het stemlokaal laten horen.

Zuurmatje 21 juni 2017 om 09:55

Jeetje ik wist wel dat types als greenday en ll bestonden maar ik kom ze nooit tegen. Geloven jullie ook dat er 32 genders zijn?

GreenDay 21 juni 2017 om 11:25

@Zuurmatje: "types", haha. Misschien moet je dan eens de moeite doen om met zo'n type de discussie aan te gaan, wie weet steek je er nog wat van op. Mensen zoeken trouwens vooral gelijken op, waardoor je eigenlijk doorgaans weinig tegenkanting krijgt in je ideeën en denkbeelden. Ik ben ook vooral omringd met types zoals mezelf, arme ik!

Romāns Vainšteins 21 juni 2017 om 12:33

De vredelievende en genuanceerde GreenDay hier met de .. tja hoe noem je zoiets nou ?.. op 1 hoop gooien lijkt me niet echt chique..

Olly 21 juni 2017 om 17:38

GD en LL kunnen (afhankelijk van hun voorkeur) (anti) racisme forums zoals “Krapuul” en “the white arien society (of zoiets)”bezoeken en daarop naar behoefte discussieren met gelijkgestemden.
Op wielerflits wordt er bij voorkeur gesproken over wielrennen. En dat is de reden waarom ik hier graag de onderwerpen volg.
Ik gok vandaag op van de Embden, want volgens mij zit Dumoulin in een hersteldip. Die hij overigens enorm verdiend heeft, want ik ben al heel lang niet meer zo gelukkig geweest als wielerfan als afgelopen paar weken. Het smaakt iig naar meer.

Olly 21 juni 2017 om 19:57

Toch Tom op 1, en Gesink op het podium (derde) CHAPEAU!!

Headlines

Materiaalzone

Populair