Gianni Meersman nieuwe ploegleider Marlux-Napoleon Games

vrijdag 6 oktober 2017 om 11:31
Gianni Meersman nieuwe ploegleider Marlux-Napoleon Games

Gianni Meersman is op weg naar Marlux-Napoleon Games om daar ploegleider te worden. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Veldritkrant.be wordt Meersman de opvolger van Danny De Bie, die vorige week werd ontslagen.

De Bie werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten en vanuit de wens om te verjongen. Angelo De Clercq, de zoon van drievoudig wereldkampioen Mario De Clerq, werd na het vertrek van De Bie ad interim aangesteld. Meersman zou het ploegleiderschap samen met hem gaan combineren.

De 31-jarige Meersman moest vorig jaar zijn profcarrière op de weg abrupt beëindigen vanwege hartritmestoornissen. De afgelopen maanden behaalde hij zijn diploma om aan de slag te kunnen gaan als ploegleider. Inmiddels lijkt hij ook een ploeg te hebben gevonden. Niet op de weg maar in het veld. Het gerucht is door Marlux-Napoleon Games nog niet bevestigd.

Dit artikel delen:

12 Reacties

HoofdIsVrij 6 oktober 2017 om 12:31

Op Sporza wordt aangegeven dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat er nog gesproken wordt met naast Meersman Verstraeten en Groenendaal.

0
Kosmonaut 6 oktober 2017 om 12:31

Ik blijf het vreemd vinden, zelfs stuitend, zo een wielerploeg met een naamgevende sponsor vernoemd naar zo een volslagen idioot als Napoleon…. Beetje hetzelfde dat er over 100 jaar een ploeg zou bestaan met sponsor vernoemd naar die idioot uit Duitsland…. Kan je je toch niet voorstellen….

Wel opmerkelijk, een ex-wegrenner als ploegleider voor een veldploeg.

0
F e r o x 6 oktober 2017 om 12:50

Een wegrenner zonder enige ervaring als ploegleider, dat komt daar zeker goed bij Mettepenningen.

0
williams 6 oktober 2017 om 13:40

@kosmonaut, een volslagen idioot ? ik denk als je moest weten hoeveel van de dagelijkse structuur in ons leven we te danken hebben aan Napoleon je raar zou opkijken…

0
GreenDay 6 oktober 2017 om 13:50

@Kosmonaut: Probeer eens een tiental iconische figuren uit de moderne geschiedenis te vinden zonder een bedenkelijke staat van dienst? Er zijn geen volstrekt goede koningen en veroveraars. Zelfs door ons opgehemelde figuren zoals Nelson Mandela hebben vaak wel het één en ander op hun kerfstok staan. Of Moeder Theresa, da’s pas een goed voorbeeld. Natuurlijk was Napoleon een megalomane massamoordenaar, maar hij was ook een groot staatsman en geschiedkundig een zeer belangrijk figuur. Onze hele rechtsstaat, de basis van de sociale democratie en de vrede die al decennia kenmerkend is voor Europa, is gebaseerd op Napoleontische principes.

0
platteprijs 6 oktober 2017 om 13:57

@GreenDay in een zin iemand een megalomane massamoordenaar en een groot staatsman noemen … ! Napoleon is overigens beide niet.
Maar we dwalen te ver af: ik vind Meersman een vreemde keuze. Hij heeft volgens mij wel gecrosst maar is toch vooral een wegrenner. Net zo vreemd als dat Johan Lammers Nederlands bondscoach van de veldrijders is.

0
Veloburto 6 oktober 2017 om 14:41

@kosmonaut, je hebt meerdere Napoleons he :) Net zoals er meerdere Adolfs zijn

0
ParijsTours2004 6 oktober 2017 om 15:45

Maakt toch niet zoveel uit in het veldrijden? Op de wereldbeker na starten toch al je renners in alle belangrijke wedstrijden? En voor die wereldbeker hoeft de ploegleider niet te selecteren, dat doet de bondscoach. En tactiek is er ook al nauwelijks in het veldrijden.

0
polke 6 oktober 2017 om 16:13

ik had Klaas vantorhout gevaagd

0
oscarito1908 6 oktober 2017 om 16:56

Decennia vrede in Europa? Haha wat een onzin.

0
Thijs E 6 oktober 2017 om 19:45

Tsja, ik zie de logica nog even niet van een wegrenner als coach van veldrijders. Maar ik neem aan dat andere mensen de schema’s maken en de techniektrainingen doen.

0
Mwielerfan 6 oktober 2017 om 20:42

Dus een ploegleider doet eigenlijk niks?

Napoleon zn bestuur heeft hier oa bevolkingsregister en kadaster ingevoerd en diverse onderdelen van rechtspraak. Zoiets simpels als een kadaster waar op onafhankelijke wijze grondbezit wordt vastgelegd merk je pas hoe belangrijk dat is totdat je op plekken komt waar dat niet bestaat en iedereen dus jouw grond kan bemachtigen met gefraudeerde documenten

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone