Gevallen Tom Pidcock hoopvol voor WK: “Voel me al beter”

maandag 26 augustus 2019 om 10:11
Gevallen Tom Pidcock hoopvol voor WK: “Voel me al beter”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock verwacht eind september te kunnen deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Yorkshire ondanks zijn valpartij in de Tour de l’Avenir. De Brit ging vorige weke dinsdag hard tegen de vlakte, bereikte weliswaar nog wel de finish, maar moest de rittenkoers vroegtijdig beëindigen.

Op de slotdag van de Tour de l’Avenir, terwijl voor zijn collega’s de slotetappe op het programma stond, sprak Pidcock met Cycling Weekly. “Het is moeilijk in de wetenschap dat ik de koers vandaag had kunnen uitrijden, en in mijn dromen in de gele trui. In plaats daarvan ben ik aan huis gebonden met een hersenschudding, verzwakt en met minder tanden dan voorheen.”

In de zesde etappe naar Privas maakte de Brit deel uit van een kopgroep van veertien renners. De rappe Brit zat net voor de eindsprint nog ideaal geplaatst, maar ging vervolgens hard onderuit. Hij wist nog wel de finish te bereiken, maar werd niet veel later afgevoerd naar het ziekenhuis. Via social media liet hij nog dezelfde dag van zich horen, terwijl zijn gezicht zwaargehavend was.

Toch heeft hij vertrouwen dat hij over een maand aan het vertrek staat van de mondiale titelstrijd in zijn thuisland, vertelde hij aan Cycling Weekly. “Ik voel me oké en zou aan de start in Yorkshire moeten kunnen staan. Ik begin me beter te voelen en zou tegen het einde van volgende week weer op de fiets moeten zitten als alles goed gaat.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Polleke 26 augustus 2019 om 11:40

Britse humor… heerlijk…

Greg4ever 26 augustus 2019 om 11:45

Wel knap als ie nog op tijd fit gaat zijn voor t WK. Hij ging best hard onderuit..

Nb ‘ideaal geplaatst’ was overigens met zn neus op t voorwiel in een natte afdaling op 1km voor de finish…

https://twitter.com/Tompid/status/1165537872520368128?s=19

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair