Gestopte Santambrogio voor drie jaar geschorst

dinsdag 27 oktober 2015 om 12:21
Gestopte Santambrogio voor drie jaar geschorst

Foto: Sirotti

Mauro Santambrogio heeft opnieuw een lange dopingschorsing gekregen. De 31-jarige Italiaan werd vorig jaar betrapt op het gebruik van testosteron en is daardoor voor drie jaar uitgesloten. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in en loopt af op 21 oktober 2017. Dat staat op een bijgewerkte lijst van dopingzondaars op de site van de UCI.

Veel invloed zal de schorsing overigens niet hebben. Santambrogio liet deze zomer al weten een terugkeer in het professionele wielrennen niet meer te ambiëren. Hij is een wielerschool begonnen in Toscane.

Santambrogio liep eind vorig jaar tegen de lamp tijdens een controle out of competition. Deze test werd uitgevoerd toen de Italiaan op het punt stond om zijn rentree te maken na een schorsing wegens het gebruik van EPO. Volgens de renner kwam de testosteron in zijn lichaam omdat hij een medicijn gebruikte tegen erectiestoornissen.

De laatste koers van Santambrogio was de Giro d’Italia in 2013. In dienst van Vini Fantini won hij daar een etappe en werd negende in het eindklassement. Na positief te zijn getest op EPO werden die uitslagen echter geschrapt.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Coldeportes 28 oktober 2015 om 01:54

@schipperaar
Sorry ik kan even geen touw aan het antwoord vastknopen? Je maakt een grap neem ik aan maar vergat de ;) ?

Zjoske 28 oktober 2015 om 13:24

Onterechte schorsing omdat zijn ouders voorbeeldig waren en bij jou in het dorp woonden?
Wat een onzin kraam jij uit man…

schipperaar 28 oktober 2015 om 14:19

@zjoske
Als je goed leest, de druk om te nemen zal zelden of nooit vd ouders komen, wel van malafide dokters en ploegleiders die vertellen dat het geen enkel kwaad kan, totdat er een hartoperatie nodig is.

Zjoske 28 oktober 2015 om 22:27

Dat maakt een schorsing toch niet onterecht?
De renner is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn daden, dan moet je ook op de blaren zitten als je gepakt wordt…

Romāns Vainšteins 28 oktober 2015 om 22:49

Volgens mij zat zijn pa ook keihard aan de dope, zo krijg je je krant nog eens op tijd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair