Floris Gerts: “Uit reflex heb ik zelf mijn pink terug in de kom gezet”
foto: Marcel Koch
zondag 28 februari 2016 om 12:47

Floris Gerts: “Uit reflex heb ik zelf mijn pink terug in de kom gezet”

Een valpartij in Omloop Het Nieuwsblad betekende einde wedstrijd voor Floris Gerts. De jonge Nederlander van BMC werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle, waar zijn gebroken pink gestabiliseerd is. Hierdoor kan de neoprof wel starten in Kuurne-Brussel-Kuurne, zegt de ploegdokter.

Ook Philippe Gilbert en Jempy Drucker waren betrokken bij de crash op de Haaghoek gisteren. De Belg heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan de val en is naar huis gegaan. Hij zou KBK al niet rijden. De Luxemburger Drucker hield een snee in zijn hand over, maar kan wel verschijnen aan het vertrek. De doktoren houden de situatie van Gerts en Drucker tijdens de wedstrijd wel in de gaten.

Rick Zabel kan op zijn beurt niet starten. De rappe Duitser is geveld door een virus en slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over. Hij zal zich klaarstomen voor Le Samyn van woensdag.

UPDATE 12:35 uur:

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2016 10:56
Goed nieuws. Voor hetzelfde geld was hij uitgeschakeld voor langere tijd na die val. Hij kan de ervaring van dit soort koersen goed gebruiken voor zijn ontwikkeling.
28 februari 2016 12:53
Volgens mij heeft Gerts een medische opleiding gevolgd, dus hij zal er allicht meer van weten dan een willekeurige leek.
28 februari 2016 13:09
@xistnc
Een betere combinatie kan je volgens mij niet hebben qua opleiding, dit is heel relevant voor een wielrenner.
28 februari 2016 13:20
@xistnc
En zelfs zoon van een arts! Gerts is dorpsgenoot van mij.
28 februari 2016 14:46
@xistnc klopt hij heeft een bachelor geneeskunde geloof ik

Reacties zijn gesloten.