Gert Steegmans stopt met koersen

donderdag 16 juli 2015 om 13:48
Gert Steegmans stopt met koersen

foto: Sirotti

De Belg Gert Steegmans zet per direct een punt achter zijn carrière, zo meldt zijn ploeg Trek Factory Racing vandaag. De 34-jarige renner heeft dit seizoen te maken gehad met diverse blessures: “Ik speelde al met de gedachten om te stoppen met wielrennen na mijn val in de Driedaagse van de Panne dit voorjaar. Ik heb de ploeg gevraagd mijn contract per direct te ontbinden”, aldus Steegmans.

Steegmans kwam ook tijdens de beruchte editie van Gent-Wevelgem dit jaar hard ten val. De coureur kreeg daarmee een tweede terugslag in zijn toch al moeizame voorjaar te verwerken. De gedachte om te stoppen leefde echter ook vorig seizoen al bij de Belg: “Een jaar geleden speelde ik ook al met het idee om er de brui aan te geven. Toen kwam Trek Factory Racing die mij de kans gaven om door te gaan met wielrennen. Ik had ook honger naar de koers dus was Luca Guercilena zeer dankbaar voor deze kans.

Sinds zijn komst naar Trek moest Steegmans zich van blessure naar blessure slepen. “Het begon met een gebroken teen in Mallorca. In de Ronde van Qatar ging het opnieuw mis, ik had daar nooit moeten starten maar wilde zelf te graag. Vanaf dat moment ging het van kwetsuur naar kwetsuur. Er kwam geen einde aan.”

Na dertien jaar als prof actief te zijn geweest komt er dus wel een einde aan zijn wielerloopbaan. “De sport heeft mij veel gegeven en ben dankbaar voor alle mooie (levens)ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn carrière. Ik voel me een bevoorrecht man.”

Steegmans was een hard rijder pur sang, maar geen veel winnaar. De grootste overwinning van hem is ongetwijfeld zijn verrassende winst in de slotetappe van de Tour de France in 2008. Steegmans verraste daar het sprintersgilde en mocht zichzelf op de Champs Elysees laten huldigen als etappewinnaar.

Dit artikel delen:

11 Reacties

nickdt 16 juli 2015 om 13:56

Krijgen we nu pas dat bericht. Hij was drie jaar geleden toch al gestopt (Dat was de laatste keer dat ie echt nog eens in beeld reed).

Tiim 16 juli 2015 om 13:59

Fietste die nog ja?

Nou ja, in ieder geval geen slechte carrière gehad

Baka 16 juli 2015 om 14:05

@nickdt: vorig jaar een sabbatjaar genomen met koers kijken ofzo?

Thoin 16 juli 2015 om 14:12

Nickdt… Aiaiaiiaiai elke lead-out van Cavendish dan gemist? Zowel in de giro als in de tour( het jaar dat Renshaw nog voor Belkin reed) was Steegmans steeds laatste man, bv in de waaierrit in 2013 een van de sterke mannen..
Dan was er vorig jaar nog het BK waar hij door Lefevere en co geflikt werd…

Edit redactie: Geen namen verbasteren

MooieMario 16 juli 2015 om 14:59

Beetje een ondergewaarde renner. Altijd sterke lead outs verzorgd voor kopmannen en vooral die etappe in de tour die hij won toen hij zo hard ging dat hij onbewust Boonen klopte. Veel pech gehad maar gewoon een hele goede coureur.

SoloSlim 16 juli 2015 om 16:01

Had altijd de stempel even goed als Boonen te worden, vandaar dat mensen denken dat er meer uit zijn carrière viel te halen. Maar inderdaad enkele mooie overwinningen gehaald!
Spijtig genoeg vergeten de mensen, voor een of de nadere reden, vrij snel wat hij allemaal bij elkaar gereden heeft.

Rhohan 16 juli 2015 om 17:08

Sterke renner, kon zeer hard fietsen, maar die had z’n koersverstand in zijn achterste zitten.

hnac 16 juli 2015 om 17:50

Behalve successen op de weg, had/heeft (weet het niet) is hij ook bekend vanwege zijn mooie vriendin. Laura heet ze

Ivanoviclover 16 juli 2015 om 18:37

Was de betere van Tommeke bij de jeugd. Maar het hoofd en het karakter, dat miste hij toch denk ik.

Bertvd 17 juli 2015 om 01:25

@ hnac: Gallopin steekt hem toch echt naar de kroon

Kobe 17 juli 2015 om 11:31

Ik herinner me nog sprints die Steegmans aantrok met McEwen in z’n wiel.
Wat een duo was me dat.

Een uitstekend renner die zichzelf wat verloren is geraakt bij quick-step in de schaduw van Boonen.

Headlines

Materiaalzone

Populair