Gert Dockx ondergaat succesvolle operatie aan sleutelbeen

donderdag 11 juni 2015 om 16:26
Gert Dockx ondergaat succesvolle operatie aan sleutelbeen

foto: Sirotti

De Belg Gert Dockx is gisteren met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen. De renner van Lotto Soudal moet nu zes tot acht weken revalideren en richt zich dus volledig op het najaar: “Dit is het derde jaar op rij dat ik iets breek. Mentaal is dit zwaar, maar ik heb in het verleden ook steeds kunnen terug knokken. Hopelijk kan ik in het najaar nog iets van mijn seizoen maken”, zegt Dockx tegenover Sporza.

De 26-jarige coureur heeft afgelopen jaren voortdurend te maken met blessures en tegenslagen. Ook dit jaar bleef hij daarvan niet bespaard en had hij de dubieuze eer om de allereerste uitvaller te zijn in de Dauphiné: “Na anderhalve kilometer ging een renner naast mij op de trappers staan, maar zijn ketting schoot los, hij viel en sleurde mijn fiets mee.” Dockx tuimelde over zijn stuur en had snel door hoe laat het was. “Ik voelde de pijn aan mijn sleutelbeen en ellenboog.”

De operatie mag dan succesvol verlopen zijn, de ellende is nog voorbij: “”Ik heb nog veel pijn, meer dan bij mijn sleutelbeenbreuk vorig jaar. Ik zal dag per dag moeten kijken hoe het evolueert. Ik moet wachten tot ik mijn elleboog weer kan strekken om opnieuw te fietsen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair