Gerd de Keijzer keert na twee jaar terug bij Novo Nordisk

donderdag 31 oktober 2019 om 14:53
Gerd de Keijzer keert na twee jaar terug bij Novo Nordisk

De Keijzer reed in het verleden al voor Novo Nordisk - foto: Cor Vos archief)

Novo Nordisk heeft zich voor het komende wielerseizoen versterkt met twee renners. De Nieuw-Zeelander Hamish Beadle is nieuw in de hoofdmacht. Nederlander Gerd de Keijzer keert er weer terug nadat twee jaar geleden zijn contract niet werd verlengd. De Italiaan Fabio Calabria en de Argentijn Emanuel Mini verlaten de ploeg aan het einde van dit jaar.

De Keijzer, die van 2015 tot en met 2017 ook al voor de ProContinentale wielerformatie actief was, komt in de ploeg onder meer landgenoot Brian Kamstra tegen. Hij is vanzelfsprekend in zijn nopjes dat er volgend seizoen weer plaats voor hem is in het team: “Het is moeilijk om een professioneel contract te verdienen in de wielerwereld, dus ik ben hier trots op. In 2019 had ik één doel en dat was om mezelf zowel op als naast de fiets van mijn beste kant te laten zien. Het was een van de beste jaren die ik in het wielrennen heb gehad en ik kan niet wachten om volgend jaar verder te groeien.”

Om een contract te verdienen bij Novo Nordisk moet je niet alleen hard kunnen fietsen. Alle renners hebben namelijk ook Diabetes type 1. In 2020 is het 99 jaar geleden dat insuline werd ontdekt. Ploegbaas Phil Southerland laat in het persbericht weten dat hij hoopt in dat ‘belangrijke jaar voor diabetici’ enkele overwinningen te kunnen boeken met zijn ploeg. “We stonden dit jaar vaker op het podium dan in voorgaande seizoenen, dus dat heeft de hele organisatie een vertrouwensboost gegeven. We hebben dit jaar veel data verzameld en nu kunnen we kleine aanpassingen doen waarmee we het speelveld gelijk kunnen trekken. Deze kleine aanpassingen kunnen volgend jaar echt het verschil maken.”

Selectie Novo Nordisk 2020
flag-nz Hamish Beadle
flag-ch Oliver Behringer
flag-fr Mehdi Benhamouda
flag-gb Sam Brand
flag-ie Stephen Clancy
flag-nl Gerd de Keijzer
flag-fi Joonas Henttala
flag-au Declan Irvine
flag-nl Brian Kamstra
flag-hu Peter Kusztor
flag-es David Lozano
flag-au Sam Munday
flag-it Andrea Peron
flag-fr Charles Planet
flag-it Umberto Poli
flag-uz Ulugbek Saidov

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 31 oktober 2019 om 16:02

Als je ook getallen die in de buurt van een mooi rond jaar liggen als “belangrijk” gaat bestempelen, dan kan je het ieder jaar wel feest maken..
Wat heeft Gertje de afgelopen twee jaar uitgespookt?

0
Scott Sunderland 31 oktober 2019 om 17:02

Tja ik vind het knap van die jongens dat ze op hoog niveau sporten met diabetes. Maar ik vind op zich niet dat ze heel veel te zoeken hebben in het profpeloton. Ik snap de ideële gedachte, maar ik heb niet de indruk dat ze echt op op professioneel niveau koersen.

0
Viktrodriguez 1 november 2019 om 08:17

Ik vind hem wat optimistisch aangaande de resultaten. Hebben sinds 2016 alleen een ritje in Rwanda gewonnen. Daarnaast zit de rest natuurlijk ook niet stil.

0
teegeevee 1 november 2019 om 12:25

Is ploeg compleet met 16 renners?
Waren er vanaf 2020 niet minstens 20 (en max. 30) renners noodzakelijk in de vernieuwde ProTeams klasse?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone