Gerben Kuypers tekent meerjarig contract bij Intermarché-Circus-Wanty

Gerben Kuypers tekent meerjarig contract bij Intermarché-Circus-Wanty

foto: Cor Vos

Door Zeger Schaeken
woensdag 1 februari 2023 om 19:33

Gerben Kuypers gaat een profcontract tekenen bij Intermarché-Circus-Wanty. De West-Vlaamse veldrijder, die op 1 februari zijn 23ste verjaardag viert, wordt zo voor het eerst prof en zal bij het team in principe een verbintenis voor drie jaar tekenen. Het nieuws is door verschillende bronnen bevestigd aan WielerFlits.

Lees ook:
Eindelijk: Gerben Kuypers heeft profcontract te pakken

Afgelopen week bracht WielerFlits naar buiten dat Kuypers eindelijk zijn profcontract beet heeft. De 22-jarige renner kon dat niet krijgen bij zijn huidige ploeg, Proximus-AlphaMotorhomes-Doltcini. Door zijn imponerende resultaten van dit seizoen gingen er echter een aantal deuren open. Kuypers zal zich na het veldritseizoen voegen bij de selectie van Intermarché-Circus-Wanty en daar ook een wegprogramma afwerken.

Voordat Kuypers naar zijn nieuwe ploeg kan trekken, moet hij onder meer nog het WK afwerken. Aanstaande zondag zal hij samen met de Belgische selectie proberen Wout van Aert wereldkampioen te maken. “Je weet nooit wat er gebeurt. Stel dat hij een slechte start heeft en we op een bepaald punt samen rondrijden, op de startstrook bijvoorbeeld, zal ik hem zeker helpen. Ik zou dat zonder twijfel en met alle plezier doen”, vertelde Kuypers.

In november sprak WielerFlits nog met de Belg naar aanleiding van de nieuwe serie ‘Vrijdag, de dertiende‘ vanwege zijn dertiende plaats in de Beekse Bergen. Nadien ging het alleen maar beter met Kuypers, in de resterende crossen reed hij quasi altijd top-10.

Lees ook:
Amateur Gerben Kuypers wil Wout van Aert helpen op WK veldrijden
Dit artikel delen:

13 Reacties

Lalsacien 1 februari 2023 om 22:39

Dat zou een mooie beloning voor hem zijn.

2
Mystery Rider 2 februari 2023 om 09:16

Helemaal akkoord mee !

Ondertussen nummer 24 op de UCI ranking

0
Cochise 1 februari 2023 om 20:36

Zouden ze Pozzovivo nu wijsmaken dat ze deze jongen met monopoly-geld betalen?

0
evanderwel 1 februari 2023 om 21:23

Volgens mij wilde Pozzovivo niet voor een minimum contract rijden (en terecht met zijn staat van dienst). Goede kans dat Kuypers wel voor dat bedrag heeft getekend.

0
Maillot à Pois 1 februari 2023 om 21:30

Ik veronderstel ook dat hij in het development team terecht komt en niet in het WorldTour team. Daar ligt het minimumcontract nog lager.

0
Cochise 1 februari 2023 om 21:38

Juist. Ik dacht echt de naam van het WT-team gelezen te hebben.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 1 februari 2023 om 21:46

Klinkt alsof hij de nummer dertig van de ploeg wordt en de deur voor Pozzovivo inderdaad definitief is gesloten bij Wanty.

0
Maillot à Pois 1 februari 2023 om 22:21

Kan dat jullie gelijk hebben. Ik interpreteerde het als een profcontract binnen de (nieuwe) structuur van Intermarché. En dan zou ik het Devo Team logischer vinden.

0
Mystery Rider 2 februari 2023 om 09:15

@Maillot a pois – volgens mij tekenen ze bij het development team enkel en alleen contracten voor 1 jaar, dus ik denk dat hij tekent bij het Worldtour team voor 3 jaar.

@Zeger, kan je dit even uitpluizen – Worldtour contract of niet?

Kan me echt niet voorstellen dat ze nog met een contract voor Pozzovivo in hun hoofd zitten, zeker niet na deze kanonstart voor het team in 2023!

0
Dark Noise 2 februari 2023 om 10:58

@rider, bij het development team zitten ook meerjarige contracten, ze gaan deze jongen met bijzonder weinig referenties op de weg volgens mij zeker niet onderbrengen in het WT team. Ook de andere crossers zitten trouwens in het development team.

0
Limal 3 februari 2023 om 18:59

Over Kuypers staat nu het volgende op Sporza: “Tijdens het crossseizoen zal hij rijden voor Intermarché-Circus-Wanty, op de weg wordt dat Circus-ReUz-Technord.”

Pozzovivo heeft dus nog een kans…

0
Cochise 3 februari 2023 om 19:25

Ik snap dat kluwen aan ploegen soms echt niet. Ik dacht dat Tormans het CX-team was van Intermarché en deze jongens in de zomer bij hun development team Circus reden? Of bedoelen ze dat gewoon op sporza?

0
Maillot à Pois 3 februari 2023 om 21:01

@Cochise
Nu wel, maar volgend seizoen stopt Tormans de samenwerking.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone