Geraint Thomas na tiende plek in tijdrit: “Alles ligt nog open”
Geraint Thomas - foto: Cor Vos
woensdag 2 juni 2021 om 19:05

Geraint Thomas na tiende plek in tijdrit: “Alles ligt nog open”

Geraint Thomas is er vandaag niet in geslaagd om tijdens de individuele tijdrit van het Critérium du Dauphiné goede zaken te doen. De kopman van INEOS Grenadiers had bij de tijdswaarneming na 7,5 kilometer nog de snelste tijd, maar in het restant van de rit tegen de klok zakte hij in. Ondanks dat hij niet het resultaat haalde waar hij op gehoopt had, blijft Thomas optimistisch over het vervolg van de Franse rittenkoers.

Na afloop gaf Thomas toe dat hij te hard van start was gegaan. “Gelukkig heb ik niet al te veel tijd verloten”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Mijn tempo was eigenlijk een beetje te agressief voor wat ik vandaag in me had had”, concludeert hij. “Bij de tijdswaarneming wist ik dat ik al teveel had gegeven. Dit was niet het soort parcours waar je de laatste zeven of acht kilometer door moet harken om te overleven. Daar moet je juist sterk zijn. Maar ik reed daar achteruit.”

Thomas werd uiteindelijk tiende, op 23 tellen van winnaar Lutsenko. Omdat ook klassementsleider Lukas Pöstlberger 23 tellen verloor, blijft de achterstand op het geel hetzelfde. Ploeggenoot Richie Porte schoof wel iets op. De Australiër moest slechts zestien tellen toegeven, waardoor hij in het algemeen klassement nu zevende staat. Porte en Thomas kennen een achterstand van respectievelijk 16 en 24 seconden op leider Pöstlberger. Ondanks zijn mindere prestatie is Thomas optimistisch over het vervolg van de Dauphiné. “Ik sta nog in de buurt. Alles ligt daarom nog open.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2021 19:19
Ben echt benieuwd naar INEOS deze Tour. Waarschijnlijk komen ze aan de start met het allersterkste team aller tijden in een grote ronde. Heb ook wel vertrouwen in Thomas, als hij nu al zou pieken zou het te vroeg zijn. Wijzen ze een reserve kopman aan voor t geval dat Thomas pech krijg. Zo ja wie? Hart? Carapaz? Porte? (beste tijdrit).
    2 juni 2021 19:40
    Ineos gaf begin van het jaar aan dat Thomas en Carapaz de kopmannen zijn. Ze gaven zelfs aan dat Hart ook een kopman zou zijn.

    https://www.wielerflits.nl/nieuws/ineos-grenadiers-met-thomas-carapaz-en-hart-naar-tour-bernal-rijdt-giro/

    Ik zelf ga ervan uit dat Thomas de nummer 1 is, vooral met de tijdritten.



    Ze zullen sowieso het sterkste team hebben, maar dat maakt niet uit zonder de twee beste renners in dit veld: Roglic en Pogacar. In de laatste kilometers zullen Thomas en Carapaz het toch alleen moeten doen tegen de twee Slovenen die sterker zijn dan de renners in het treintje van Ineos.
    2 juni 2021 20:00
    De top-/kopman bepaalt hoe sterk de formatie is.
    Thomas was in een opgaande en serieuze lijn bezig dit jaar, maar heeft nergens nog het verschil kunnen maken. Deze week valt nog niet echt mee, dus ben ik benieuwd of hij de laatste twee dagen vooraan mee kan doen.

    Anders is het een sterke ploeg zonder competitieve kopman.
    2 juni 2021 20:57
    La Vie Claire 1985: Hinault, Lemond, Bauer, Rüttimann, Vigneron, Kim Andersen, Arnaud en nog wat oelewappers. Dat was echt een best ploegje.
2 juni 2021 19:59
Het breekt Thomas hier op dat hij nooit op Wielerflits langskomt, anders had hij het geweten:
Quote:
Wie te snel uit de startblokken is geschoten, komt zichzelf hier ongenadig hard tegen.
    2 juni 2021 21:42
    Hij heeft wel gekeken op wielerflits, maar met Google translate. “Who too fast is from the startingblocks shot, comes himself merciless hard against”. Daar kon de sympathieke Welshman zo snel no chocolat from maken.
2 juni 2021 20:32
Wat mij vooral opviel aan Thomas was die bizar grote versnelling, hij is een baanrenner van origine maar dit was ongekend voor een tijdrit die zo glooiend was. Je kon bijna uittekenen dat hij in het tweede gedeelte cash ging betalen. Als je het parcours hebt verkent kan ik mij niet voorstellen hoe je dan alsnog zo gaat beginnen. Men wil bij INEOS altijd in controle zijn maar daarvoor moet je in deze Tour al in de tijdrit een gaatje kunnen slaan met Pogacar en Roglic en dat zie ik Thomas niet doen.
    2 juni 2021 21:00
    Nou inderdaad. Mijn knieën kraakten alleen van het kijken.
    2 juni 2021 23:50
    Kelderman reed in mijn ogen ook behoorlijk zwaar op het eind, als je de souplesse niet meer hebt moet je wel gaan duwen
3 juni 2021 05:53
Alles ligt nog open, maar niet zijn vel.

Reacties zijn gesloten.