Genomineerden verkiezing Wielrenners van het Jaar

Genomineerden verkiezing Wielrenners van het Jaar

Foto: Stichting Organisatie Wielergala

donderdag 10 november 2016 om 18:00

Twaalf renners maken kans op de titel Wielrenner van het Jaar. Aanstaande vrijdag 11 november wordt op het Wielergala de Gerrit Schulte Trofee uitgereikt aan de beste renner van 2016. Ook de beste wielrenster (Keetie van Oosten-Hage Trofee) en beste belofte (Gerrie Knetemann Trofee) worden die avond gehuldigd.

Naast de weg- en baanwielrenners die kans maken op de trofeeën, worden ook drie paralympisch kampioenen in het zonnetje gezet: Timo Fransen, Vincent ter Schure en Daniël Abraham. Vorig jaar vielen Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Elis Ligtlee in de prijzen.

Robert Gesink, Pieter Weening en Niki Terpstra zijn later toegevoegd aan de poll.

De genomineerden

Stem in de poll op jouw favoriet!

[poll id=”349″]


[poll id=”350″]


[poll id=”351″]

Dit artikel delen:

53 Reacties

horner fan 9 november 2016 om 20:43

Nee hoor Kruijswijk helaas niet voor mij. Als hij het in de Giro had afgemaakt wel natuurlijk. Maar hij stond na drie weken toch met lege handen. Natuurlijk was hij erg goed maar het kater gevoel overheerst bij mij. En behalve in de Giro weinig laten zien vind ik. Veel minder in ieder geval dan Dumoulin of Poels.

nederbelg 9 november 2016 om 21:40

Vreemd hoe de Flandrien verkiezing hier tijd geleden werd afgedaan als onzinnig, maar hierover geen enkele tegenstem klinkt. Of was dat dan weer allemaal op het conto van GVA haat te schrijven. Hoe dan ook: Poels was haast op een diefje in LBL, Dumoulin echt wel consistent. Niettemin ging mijn dwarse stem naar Jelle -huh? – Van Gorkom…

Bobby Solo 9 november 2016 om 22:40

Pff, had zo graag Kruiswijk gestemd. Word er weer ziek van als ik aan dat moment terugdenk. Dus Poel krijgt mijn stem, LBL is het grootste monument wat er imo te winnen valt. Sowieso al resultaten geboekt in het voorjaar en stond wederom klaar voor Froome toen het erop aan kwam.

Covadonga 9 november 2016 om 22:44

Kruijswijk gestemd. Had girowinst op zak totdat.

Puffin87 9 november 2016 om 22:52

@nederbelg
Het punt was denk ik meer dat het om beste Flandrien ging, en niet om beste Belg. Als er een verkiezing komt over beste Noord-Hollandse wielrenner van het jaar bijv. zullen velen dat ook onzinnig vinden.

Silent Hill 9 november 2016 om 23:36

Het is vast de bedoeling niet, maar een foto van Poels bij dit artikel zetten, beïnvloedt zeer zeker het stemgedrag. Het onbewuste van de mens is enorm beïnvloedbaar. Zo werken ook mentalisten.

Zet er een foto van Kruijswijk en 100% zeker dat die op 2 staat (misschien zelfs op 1), en Poels op 3.

nederbelg 10 november 2016 om 04:00

@Puffin
Flandrien is een geuzennaam en in deze context zelfs een eretitel. Zie niet in wat een geografische denominatie daarmee te maken heeft…

schipperaar 10 november 2016 om 05:08

En nen echte Geuze drink je warm gek genoeg in La Mort Subite.

Koersmaniak 10 november 2016 om 08:04

Het verbaast mij dat Nederlanders zo weinig belang hechten aan het winnen van een topklassieker. Het is niet dat er elk jaar een Nederlander een klassieker wint, maar toch wordt het winnen van ritten in een grote ronde hoger ingeschat.

Tuubke 10 november 2016 om 08:49

Moeilijk hoor. Ik heb net als iedereen genoten van Kruijswijk, maar om wielrenner van het jaar te worden moet iemand toch ook wel iets winnen. Anders krijgt zo’n onderscheiding toch iets van een troostprijs. Was hij nou maar in één etappe als overwinnaar over de streep gekomen….
Voor Dumoulin pleit dat hij behalve tijdritten ook een heerlijke bergetappe heeft gewonnen. Hij heeft eens te meer laten zien dat hij geen ‘one trick pony’ is. Maar ja, daar is hij ook vorig jaar al voor beloond – en ik verwacht dat hij nog wel vaker topkandidaat gaat zijn.
Dus al met al kies ik toch voor de man met de allermooiste overwinning van het jaar: Poels. En laten we niet vergeten dat hij naast LBL ook enkele andere zeges heeft geboekt: niet de minste ritten in de rondes van Valencia, Catalonië en Groot-Brittannië. Jammer is alleen dat hij zich elk jaar in de Tour zo laat uitknijpen om Froome aan de overwinning te helpen.

Wheely 10 november 2016 om 09:35

Ik mis Tom Leezer bij de genomineerden, die was toch bijna wereldkampioen geworden.

Romāns Vainšteins 10 november 2016 om 11:14

Goed om te zien dat Poels met rasse schreden op het wiel van Dumoulin nadert maar dat collectief van opperrechters zal knuffelknul Tommeke wel weer kiezen.

lnnrt 10 november 2016 om 12:16

@ Tuubke: dat hij zich ieder jaar tot de laatste druppel uitknijpt om met zijn team de grootste wedstrijd van het jaar te winnen, is voor mij júíst een extra reden om hem renner van het jaar te maken. De rol van (meester)knecht wordt rijkelijk onderschat.

schipperaar 10 november 2016 om 12:51

Lbl was een sprintje, niet te vergelijken met de pyreneeen. Poels zijn kruistocht in de Alpen met een gehavende Froome op sleeptouw is ook wel een knuffelpluim waard natuurlijk, opoffering vaak meer waard dan een overwinning.

Romāns Vainšteins 10 november 2016 om 13:27

Die bergrit was een ontsnapping, niet te vergelijken met de beste ronderenner in het wiel omhoogslepen. Voor mij is Poels’ berewerk in de tour de doorslaggevende factor en minder zijn verrassende LBL-zege, ik zou het doodsneu vinden als hij niet wint want wat moet hij nog meer doen dan ?

Djoop 10 november 2016 om 14:45

Moeilijke keuze, maar vanwege LBL gekozen voor Poels. Denk niet dat Kruijswijk herinnerd wil worden aan de Giro, maar als die wedstrijd enigzins normaal was verlopen en hij was 1e of 2e geworden dan had ik voor hem gekozen.
Dumoulin was goed, maar niet zo goed als in 2015 ondanks 2 tour etappes. Dus het mooi dat er meer Nederlanders top prestaties neergezet hebben (Gesink, Mollema), dat er wat te kiezen valt, anders zou hij het risico lopen de Tom Boonen van NL worden.

schipperaar 10 november 2016 om 16:00

Die ontsnapping was uit een groep redelijke klimmers maar zijn voorsprong op de favorieten s,
slonk niet of nauwelijks, daarnaast regende het stijpepelen wat het best wel heroisch maakte.
Hij zal de laatste zijn om hem niet aan Wout te gunnen dus vooruit maar.

marehoek 10 november 2016 om 18:29

Laten we eerlijk zijn we hebben toch meer genoten van Dumoulin en Kruiswijk
dan alleen de overwinning van Poels in l-b-l.

Romāns Vainšteins 10 november 2016 om 18:52

Volgens mij gaat het niet om genieten maar wie de beste NL-wielrenner was afgelopen jaar, ik baalde er bij tijd en wijlen zelfs van hoe sterk Wout was want ben verre van Froomefan en zie graag spannender rondes maar dat neemt niet weg dat hij een niveau behaalde zoals Porte dat eerder voor spaghetti-arms deed, tel er een mooie steal in de guurste LBL sinds hele vele jaren bij op en de winnaar is bekend.

Jibi 10 november 2016 om 19:42

Ik zie Lars Boom niet bij de genomineerden staan. Michel Wuyts van de VRT heeft vaak gezegd:” Wat Boom in zijn kop zet,dat haalt hij binnen”.

Daan° 10 november 2016 om 20:30

Waar is Peter Koning? Is iedereen zijn supersolo al vergeten in de Tour de Hawai ofikweetnietwat? :p

Orakel 10 november 2016 om 20:40

Wat vooral opvalt is dat er 4 renners tussen 2000 en 2010 met afstand hadden gewonnen.

Poels – LBL
Mollema – San Sebastián
Kruijswijk – op een haar na de Giro winnen
Dumoulin – de optelsom

Mollema scoort bijna podium in de Tour en wint de Classica. Wordt hier amper tot niet genoemd…

Romāns Vainšteins 10 november 2016 om 21:06

Mollema gewoon hetzelfde als Kruijswijk, op zijne muil gegaan, desalniettemin plaats ik ze op 5 en 3 de beste jongens. En Kruijswijk had met giro – winst deze competitie hands down en helemaal terecht gewonnen,.. Wat is dat, tezamen met Dumoulin's vuelta, toch ontzettend jammer geweest zeg ..

HoofdIsVrij 10 november 2016 om 22:36

Iedereen vergeet hier even dat Mollema San Sebastian heeft gewonnen en dan nog staat hij onder Gesink, Groenewegen en Kruijswijk. Vaag.

Gesink4President 10 november 2016 om 23:01

Mollema had ik ook wel hoger ingeschat; maar ik stem toch op Kruijswijk. Geweldige giro gereden. Die doet volgend jaar gewoon mee voor de winst.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair