Genomineerden verkiezing Wielrenners van het Jaar
Foto: Stichting Organisatie Wielergala
donderdag 10 november 2016 om 18:00

Genomineerden verkiezing Wielrenners van het Jaar

Twaalf renners maken kans op de titel Wielrenner van het Jaar. Aanstaande vrijdag 11 november wordt op het Wielergala de Gerrit Schulte Trofee uitgereikt aan de beste renner van 2016. Ook de beste wielrenster (Keetie van Oosten-Hage Trofee) en beste belofte (Gerrie Knetemann Trofee) worden die avond gehuldigd.

Naast de weg- en baanwielrenners die kans maken op de trofeeën, worden ook drie paralympisch kampioenen in het zonnetje gezet: Timo Fransen, Vincent ter Schure en Daniël Abraham. Vorig jaar vielen Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Elis Ligtlee in de prijzen.

Robert Gesink, Pieter Weening en Niki Terpstra zijn later toegevoegd aan de poll.

De genomineerden

Stem in de poll op jouw favoriet!

[poll id=”349″]


[poll id=”350″]


[poll id=”351″]

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
9 november 2016 08:51
Edit redactie: Bedankt! We hebben het aangepast
9 november 2016 09:36
Lieuwe Westra?! Oke, 3-daagse de Panne-Koksheide gewonnen, maar verder geen schim meer van zichzelf.
9 november 2016 10:12
@storm-biker: Ik dacht eerst hetzelfde, maar wat voor alternatieven zijn er? Kimmann lijkt mij de enige renner die meer aanspraak maakt, maar die is al genomineerd voor de gerrie knetemann trofee. Overigens vind ik niet dat weening veel meer gepresteerd heeft dan westra.
9 november 2016 10:30
Waarom 12 genomineerden? 5 is toch meer dan voldoende? Nu hadden ze net zo goed het hele Nederlandse peloton kunnen nomineren.
Maar goed, mijn stem gaat naar Dumoulin. Heeft onder aan de streep toch het meeste gewonnen. Ook al heb ik drie weken genoten van Kruijswijk en was de overwinning van Poels ook schitterend.
Edit: en die van Gesink ook.... Goh wat zijn we toch verwend dit jaar!
9 november 2016 10:35
Hahaha Westra. Ik zou de lijst dan maar korter maken want om er renners op te zetten puur als opvulling omdat je niemand anders kan verzinnen, is belachelijk.

Overigens rijdt Westra gewoon voor Astana in 2017. Of hij weet op de een of andere manier de knop om te draaien en gaat weer wielrenner worden, of als het niet gaat zoals gewenst dan parkeren ze hem gewoon bij Astana en laat Vino hem alleen een paar kut koersjes rijden. Benieuwd of hij dan volgend seizoen afmaakt.
9 november 2016 11:40
Poels gestemd, vond ik toch echt het hoogste niveau tonen als Meesterknecht van de tourwinnaar en verrassende winnaar in LBL. Twijfel wel mbt Dumoulin maar ik vind dat deze een perfect jaar heeft gedraaid doch niet tot het einde van zijn mogelijkheden is gegaan.

O ja, als Kruijswijk niet 'door het ijs' was gegaan had ik hem gekozen.
9 november 2016 13:43
Bij het zien van het lijstje was ook het eerste wat ik me afvroeg, waarom zoveel genomineerden? Bij de vrouwen zijn er ook maar 5 genomineerden, dat was bij de mannen ook voldoende geweest.
Groenwegen, Gesink, Weening, Westra en Terpstra hebben mooie overwinningen gehaald maar echt geen renner van het jaar.
9 november 2016 15:21
Poels, maar ook Dumoulin. Vanwege de klassieker LBL en 2 touretappes plus 1 giro-etappe plus zilver olympische tijdrit en roze trui is toch ook niet mis..
9 november 2016 17:14
Hoe zou het zijn met Lieuwe overigens, de draad al opgepakt?
9 november 2016 17:16
Kruijswijk Poels en Dumoulin maken alledrie aanspraak, maar uiteindelijk tellen de resultaten, en dan kan het alleen maar Poels zijn wat mij betreft.
9 november 2016 17:23
Ze kunnen niet om Dumoulin heen.
9 november 2016 17:39
Voor mij Kruijswijk, zijn Giro was zonder meer de grootste prestatie, maar ja... die valpartij. Tussen Dumoulin en Poels weet ik niet wie er gaat winnen, allebei populair bij de krasse knarren van dat wielerclubje.
9 november 2016 17:40
Dumoulin wegens de verscheidenheid aan resultaten:
Giro tijdrit, Giro leiderstrui, 2 x tour, OS zilver.
Poels heeft een prachtige LBL en een paar kleine overwinningen, maar als we consequent zijn: Terpstra kreeg de trofee ook niet met Parijs-Roubaix winst.
Poels kan gelijkwaardige resultaten behalen als Dumoulin, maar moet dan voor zichzelf gaan rijden.
Kruiswijk: So close and yet so far. hopelijk komt komt hij ooit in de gelegenheid om die ongelukkige fout te herstellen.
9 november 2016 17:47
Wat mij betreft:
Kruijswijk/Büchli, Van den Breggen, Thalita de Jong
9 november 2016 18:13
Poels gestemd. LBL gewonnen en weer enorm belangrijk voor Froome.
9 november 2016 18:25
Ik vond Kruijswijk's de indrukwekkendste NL prestatie in een grote ronde sinds.... eh.... Dumoulin vorig jaar?
9 november 2016 18:33
Kruijswijk de grootste prestatie; het was als Nederlandse wielerliefhebber uniek om mee te maken dat een landgenoot op die manier wist te presteren in een grote ronde. Poels echter het grootste resultaat en Dumoulin misschien wel de mooiste optelsom.
9 november 2016 18:34
Kruijswijk heeft inderdaad de beste prestatie geleverd, maar dit zou meer een troostprijs zijn voor de pech die hij is tegengekomen. Dumoulin en Poels zijn meer gepaste kandidaten.
9 november 2016 18:37
Terpstra kreeg de trofee ook niet met Parijs-Roubaix winst.

En dat sloeg ook nergens op want terpstra was dat jaar gewoon de beste
9 november 2016 18:54
Tom zit er echt niet op te wachten maar voor Steven zou het een leuke troost en aanmoedigingsprijs zijn, zie nog zijn radeloosheid in de achtervolging op Nibali na zijn slippertje.
9 november 2016 19:05
Het winnen van een monument door Poels gaf voor mij ook de doorslag!!
9 november 2016 19:08
Ik ben groot fan van Tom, maar heb Wout gestemd. Tour- en Giro-etappes winnen sla ik veeeel lager aan dan het winnen van LBL (en komt ook veel vaker voor), en Wout heeft daarnaast ook veel anders moois laten zien.
Kruissie heeft niets gewonnen, en afgezien van de Giro niks laten zien, en valt daarmee voor mij sowieso af.
9 november 2016 19:44
Met niemand op het eindpodium van een grote ronde, moet het winnen van een monument de doorslag geven: Poels dus. Zijn aandeel in de Tourwinst van Froome mag dan ook best meespelen.

Beide argumenten leg ik overigens naast me neer. Drie weken genieten van Kruijswijk in de Giro krijgt mijn stem.
9 november 2016 19:58
Renner van het jaar: Sagan natuurlijk.

Nederlands wielrenner van het jaar dan.
Er zijn 3 momenten die mij het meest zijn bijgebleven van de Nederlanders.
1. Winst van Poels in Luik.
2. Val van Kruijswijk in de giro.
3. etappe overwinning Dumoulin in de Tour.

Dumoulin heeft het meest gewonnen, door Kruijswijk heb ik heel lang op het puntje van mijn stoel gezeten en dat was genieten, maar de overwinning van Poels mag van mij beloont worden met de trofee.
Het argument dat Terpstra hem niet won in het jaar dat hij won in Roubaix doet mij weinig aangezien ik hem dat jaar gewoon aan Niki had gegeven
9 november 2016 20:03
Verging mij ook zo. Niet een of enkele dagen genoten van de sportprestatie van de een of ander, maar zeker twee weken. In mijn tijd nooit vertoont dat een Nederlander in een grote ronde zo de toon zette. En ook nog eens met een matige ondersteuning op de momenten dat het er echt om ging. Weet nog goed hoe geraakt velen waren toen het net mis ging. Kruijswijk you got my vote.

Reacties zijn gesloten.