Geen Tour de France voor Stijn Devolder

vrijdag 18 juni 2010 om 14:46

Stijn Devolder staat in juli niet aan de start van de Tour de France. De renner van Quick-Step is na een teleurstellende rit in de Ronde van Zwitserland van mening dat hij niet goed genoeg is om deel te nemen aan ‘La Grande Boucle.’ “Ik kom geen poot vooruit”, vertelde hij tegen Sporza.

“Ik heb geen kracht. Ik ben goed, maar niet goed genoeg om de klassementsrenners te volgen,” vertelde de teleurgestelde West-Vlaming. Een deelname aan de Ronde van Frankrijk zit er niet meer in. “Ik heb de Tour uit mijn hoofd gezet. Ik moet eerlijk zijn met het team en met mezelf én ik heb geen zin om weer alle “shit” over mijn kop te krijgen. In het najaar zou ik wel graag de Ronde van Spanje rijden, als voorbereiding op het WK.”

Devolder nam twee maal eerder deel aan de Tour. Bij zijn debuut in 2008 moest hij opgeven. Vorig jaar werd hij 83e in het eindklassement. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen lijkt bezig aan zijn laatste jaar bij de Belgische Quick-Step ploeg. Hij staat in de belangstelling van onder meer RadioShack en Vacansoleil.

Dit artikel delen: