Geen Tirreno voor Robert Gesink

donderdag 5 maart 2015 om 10:32

Robert Gesink zal definitief niet starten in de Tirreno-Adriatico. Gesink verliet eerder dit seizoen de Ronde van Algarve vanwege prive-omstandigheden. Vanwege diezelfde reden kiest hij er nu voor om de Tirreno links te laten liggen: “Afgelopen tijd stond volledig in het teken van mijn familie. Mijn zoontje Bram heeft vandaag het ziekenhuis verlaten, dus nu hoef ik mij minder zorgen te maken en ga ik mij weer volledig focussen op het fietsen.” Voor LottoNL-Jumbo betekent dit dat ze de Italiaanse rittenkoers zullen ingaan zonder klassementsambities.

Gesink richt zich nu op de Ronde van het Baskenland. LottoNL-Jumbo gaat door het afhaken van Gesink zonder uitgesproken kopman van start in de Tirreno. “Sep Vanmarcke moet fit blijven en zich zo goed mogelijk voorbereiden op de klassiekers. Voor Laurens ten Dam en Kevin De Weert is het belangrijk dat zij de laatste dag beter zijn dan de eerste. Rick Flens, Tom Leezer en Robert Wagner kunnen Tom helpen in de sprint. Voor Paul Martens zijn er een paar aankomsten waar hij zijn eigen plan kan trekken”, aldus ploegleider Erik Dekker.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tirreno-Adriatico
flag-nl Laurens ten Dam
flag-be Kevin De Weert
flag-nl Rick Flens
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner

Dit artikel delen:

87 Reacties

Pingdo 5 maart 2015 om 10:34

En hopen dat alles goed blijft! Lekker concentreren op de Tour

nietram 5 maart 2015 om 10:35

Balen, maar begrijpelijk. Als je zoontje in het ziekenhuis ligt/lag wil je thuis zijn.

TaDo 5 maart 2015 om 10:37

Een vrijbuiters team, voor het moment geen enkele klassementsambities met deze mannen. Fijn om te horen dat er positief nieuws vanuit het Gesink-kamp komt, misschien dat hij nog in de tussentijd de Volta Catalunya kan rijden voor de extra wedstrijd kilometers. Zonde dat hij voor de ploeg geen WT punten kan verzamelen, maar met zulke privé omstandigheden wordt zijn 'baan' logischerwijs secundair.

Edit: Hopelijk blijft alles stabiel in huize Gesink. Ik ben benieuwd wat zijn programma dan wordt, er staat mij immers iets bij dat hij in voorbereiding op de Tour van dit jaar minimaal één kasseienwedstrijd zou willen rijden. Want de Volta Catalunya valt samen met Dwars door Vlaanderen, E3 en Gent-Wevelgem. Ik voorzie in die combinatie alleen de 3 Daagse de Panne als mogelijkheid, maar dat wordt misschien teveel van het goede.

rahimns 5 maart 2015 om 10:40

In ieder geval nu duidelijkheid waarom hij naar huis is gegaan en meer dan begrijpelijk. Nu hopelijk kan hij zich weer concentreren op het wielrennen, maar er gaat niets boven je priveleven en de gezondheid van je kinderen.

wolfje 5 maart 2015 om 10:42

was te verwachten. Jammer, maar begrijpelijk.

Echte resultaten verwacht ik niet van dit team, maar wel dat ze nu lekker een paar keer in de aanval gaan. Dan heb je in ieder geval kans op een voltreffer

sharpshooter85 5 maart 2015 om 10:45

Uiteraard is de gezondheid van je kind belangrijker dan de je werk.

Maar hoeveel geld en wedstrijden heeft Gesink zijn huidige en voorgaande ploegen niet gekost door privé omstandigheden, ziektes en blessures?

En dan wint de beste man ook nog eens zelden…

TaDo 5 maart 2015 om 10:49

@sharshooter85 Ik denk dat je toch iets teveel met scherp schiet, want buiten het jaar 2014 heeft Gesink een zeer aardig palmares opgebouwd. Sterker nog, met dit palmares is hij samen met Nikki Terpstra de best presterende wielrenner van het huidige Nederlandse wielrennersveld. Ik vind je opmerking veel te scherp geformuleerd.
De beste man heeft het team al veel gebracht, dan vind ik de houding van het team niet meer dan op zijn plaats. En ondanks al zijn strubbelingen is hij blijven leven als een echte topsporter, wat dat betreft zou TD daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

Youri IJnsen 5 maart 2015 om 10:50

@Sharpshooter

Gemiddeld wint Gesink één wedstrijd per seizoen en dat is meestal geen kleintje. Daarnaast is Gesink de meest constante Nederlander van de laatste jaren. Niemand reed meer top-tien noteringen in WT-wedstrijden als Gesink.

Als Gesink inderdaad zo veel geld kost, was de ploeg hem allang kwijtgespeeld. De topsport-wereld is daar hard genoeg voor. Ik denk zelfs dat we de beste Gesink ooit nog altijd moeten zien. Ondanks dat dit seizoen ook niet vlekkeloos is begonnen, denk ik nog altijd dat 2015 het jaar van Robert gaat worden.

gees1 5 maart 2015 om 10:59

Hoi youri, volledig mee eens. Is en blijft gewoon een klasbak! ik weet zeker dat er nog wat moois gaat komen voor hem!

krypton 5 maart 2015 om 11:00

Volgens Erik Dekker is nu de ambitie om top 3/4 te halen in de sprints met Van Asbroeck. Dat is nog eens ambitieus…

wolfje 5 maart 2015 om 11:03

@Krypton
Tja, als Cavendish en Kittel meedoen, dan kan je moeilijk meer gaan verwachten. Kwestie van minder kwaliteit hebben

krypton 5 maart 2015 om 11:05

@wolfje
Dat is toch geen ambitie, kom op zeg. Je ambitie moet dan zijn om voor een dagzege te gaan in een ontsnapping of om de topsprinters te verrassen. Je gaat toch als WT-ploeg niet zeggen dat je ambitie is om vierde in een etappe te worden… 'Dat is een mooi streven' zegt Dekker nota bene. Dat is toch niet iets waar je naar streeft of wel dan? Je streeft naar het hoogst haalbare, dat het schip misschien ergens anders strandt en je alsnog tevreden kan zijn ok.

tendam 5 maart 2015 om 11:11

@krypton
Tsja, zegt hij dat de ambitie is om een rit te winnen dan staat het hier weer vol met “ze zijn niet realistisch, want niet goed genoeg”. Rabo en haar opvolgers liggen nu eenmaal onder een vergrootglas, zowel in positieve als in negatieve zin.

Om over Gesink nog maar te zwijgen… elk normaal mens zou denken ‘houdt het dan nooit op’ maar hij blijft maar doorknokken. Zeer bewonderenswaardig.

Wheely 5 maart 2015 om 11:17

Heb echt te doen met Gesink, hoop van harte dat hij vanaf nu bespaard blijft van ellende.

Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen, Tour duurt nog ff en de heuvelklassiekers zijn ook nog goed te doen.

wolfje 5 maart 2015 om 11:18

@krypton
Betreft de dagzege in de ontsnapping: helemaal met je eens. Zie ook mijn eerste post in dit topic. Ik vind dat TLJ echt zou falen als ze niet een keer of drie meezitten in de ontsnapping

Betreft de sprints: als ze zeggen dat ze gaan voor de winst, dan lacht iedereen ze ook (terecht) uit. Het klinkt strijdvaardiger, maar is gewoon nergens op gebaseerd. Ik hou van meer realisme en niet van blinde ambitie.En als je de besten niet kan verslaan, dan moet je voor het hoogst haalbare achter de besten gaan.

Edit: en dan serieuze ontsnappingspogingen met Vanmarcke, De Weert of Martens. Niet door Flens in een bergetappe een keer mee te laten schuiven

Guushovd 5 maart 2015 om 11:32

Ik vind het moeilijk, natuurlijk is ’t privé leven belangrijk. Maar als je zoontje in het ziekenhuis ligt kan je toch wel trainen? Mijn privé leven heeft ook weleens onder mijn werk geleden. Gesink verdient in 4 jaar meer dan ik waarschijnlijk in mijn hele carrière. Ik weet niet of je dit dan kan maken. Dat ligt er ook voor een deel aan wat er met zijn zoontje is, maar dat is wat mij betreft privé. Ik zal het dus nooit weten.

Het creëert ook weer druk voor hem. Minder wedstrijden betekent dat er meer druk op de rest van het seizoen komt te liggen. Als hij de rest van het seizoen schittert is er niks aan de hand anders telt het op.

achtpuntzes 5 maart 2015 om 11:38

@ Guushovd:
vreemde redenatie. iemand die veel meer verdiend dan jij kan het niet maken om zijn werk te laten lijden onder zijn prive leven. weten we dat ook weer. :6

TaDo 5 maart 2015 om 11:38

@Guuushovd Het is niet dat hij er voor kiest om minder wedstrijden te rijden. Overigens vraag ik mij af waar jij leest dat Gesink in de tussentijd helemaal niet getraind heeft? Dat haal ik er niet uit. Daarnaast heeft Gesink in de tijd dat zijn zwangere vrouw in het ziekenhuis ook doorgetraind, zelfs teveel van zijn lichaam gevergd waardoor hij verplicht 2 weken rust moest nemen. Je kunt hem niet verwijten dat hij niet leeft als een topsporter, zoals je min of meer nu probeert te zeggen.

Mark 5 maart 2015 om 11:39

@krypton, wolfje en tendam
Ambities zijn lange termijn doelstellingen, waar je wil zijn binnen een bepaalde termijn, ambities hoeven daarom ook niet erg realistisch te zijn, maar geven meer een richting aan. Als korte termijn doelstelling kan je best zeggen “we hebben als (korte termijn) doelstelling om top 3/4 in de sprints te halen in Tirreno-Adriatico.”, terwijl de echte ambitie is om sprints te winnen.

Guushovd 5 maart 2015 om 11:47

@TaDo
Waar ik hem op beoordeel is dat hij op de startlijst van de Tirreno staat, en af moet zeggen.

Achtpuntzes
Ik had ook kunnen schrijven dat hij in 3 jaar meer verdient dan de gemiddelde wielerflitser in zijn hele carrière. Het is nu eenmaal zo dat tegenover een hoog salaris ook prestaties moeten staan. Overigens ben ik op zich fan van Gesink hoor. Ik vind alleen wel dat ik kritisch mag zijn.

Volgens mij ben ik vrij genuanceerd, ik stel vragen, maar als je goed leest vel ik geen oordeel (!). Dat de teneur van mijn tekst inderdaad kritisch is, daar sta ik helemaal achter.

wvdeijsselstreek 5 maart 2015 om 11:51

Nu merk je toch wel dat de selectie van Lotto-Jumbo ietwat aan de kleine kant is. Met name voor het gebergte. Was mooi geweest als ze er nog iemand erbij hadden voor de bergen. Type Frank ofzo.
Balen voor Gesink maar familie is toch belangrijker..
Zal wel fris beginnen aan de tour met wat minder koersdagen.

MooieMario 5 maart 2015 om 12:01

Er blijft Gesink weinig bespaard. Zowel prive als in zijn wielerbestaan. Ik vind dat we niet moeten oordelen over zijn priveleven. Qua koers is het enorm jammer want de Tirreno is van een ongekend hoog niveau dit jaar en die harde wedstrijdkilometers heb je gewoon nodig om een basis te leggen voor de rest van het seizoen. Ik hoop dat hij Catalonie en Baskenland rijdt want dat zijn mooie zware koersen en dat is ook dichtbij huis voor hem. Ik zie nog altijd de potentie van Gesink. Vorig jaar in de vuelta reed hij ook sterk ondanks zijn verre van ideale voorbereiding.

GROCERY 5 maart 2015 om 12:06

Als je zoon in het ziekenhuis ligt pak je je spullen en ga je naar huis punt.

Orakel 5 maart 2015 om 12:08

Wanneer je met 25 potentiële Tourwinnaars vanaf hun 12e jaar bekijkt hoe het verloopt, blijven er maar 0, 1 of 2 over. De afvallers waren onvoldoende gemotiveerd, geblesseerd, maakten foute keuzes, hadden het geluk niet mee, etc. Gesink heeft veel tegenslag gehad, maar zo zijn er velen (renners en ex renners). Slechts enkelen weten hun potentie tot op 99,9% waar te maken.

De wil en toewijding is er bij Gesink, maar op andere vlakken wordt hij teruggeworpen.

Ambities bijstellen?

Ik blijf hem supporteren, maar denk dat we de beste Gesink al een paar jaar achter ons hebben.

Jan Blokland 5 maart 2015 om 12:13

Wat iedereen ook vindt of schrijft.

STERKTE ROBERT!

Headlines

Materiaalzone

Populair