Geen Tirreno voor Robert Gesink
donderdag 5 maart 2015 om 10:32

Geen Tirreno voor Robert Gesink

Robert Gesink zal definitief niet starten in de Tirreno-Adriatico. Gesink verliet eerder dit seizoen de Ronde van Algarve vanwege prive-omstandigheden. Vanwege diezelfde reden kiest hij er nu voor om de Tirreno links te laten liggen: “Afgelopen tijd stond volledig in het teken van mijn familie. Mijn zoontje Bram heeft vandaag het ziekenhuis verlaten, dus nu hoef ik mij minder zorgen te maken en ga ik mij weer volledig focussen op het fietsen.” Voor LottoNL-Jumbo betekent dit dat ze de Italiaanse rittenkoers zullen ingaan zonder klassementsambities.

Gesink richt zich nu op de Ronde van het Baskenland. LottoNL-Jumbo gaat door het afhaken van Gesink zonder uitgesproken kopman van start in de Tirreno. “Sep Vanmarcke moet fit blijven en zich zo goed mogelijk voorbereiden op de klassiekers. Voor Laurens ten Dam en Kevin De Weert is het belangrijk dat zij de laatste dag beter zijn dan de eerste. Rick Flens, Tom Leezer en Robert Wagner kunnen Tom helpen in de sprint. Voor Paul Martens zijn er een paar aankomsten waar hij zijn eigen plan kan trekken”, aldus ploegleider Erik Dekker.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tirreno-Adriatico
flag-nl Laurens ten Dam
flag-be Kevin De Weert
flag-nl Rick Flens
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner

RIDE Magazine
86 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2015 20:24
Ook een 'afwijkende visie' kan ul-tra-slap gelul zijn natuurlijk.

Op zich hoeft een visie niet ver af te wijken of door allerlei bochten gewrongen te worden om vast te stellen dat Gesink een nogal onzeker type is dat zich kritiek behoorlijk aantrekt, moeite met druk heeft en daardoor niet de stoere nietsontziende kopman die hij 'zou moeten zijn'. Dit staat echter volledig los van de wet van Murphy voor je kiezen krijgen met allerlei gezondheidskwesties afwisselend bij je jezelf en je naasten.

Ikzelf zie Gesink liever een verdienstelijke tour rijden in dienst van Kelderman c.q. als aanvaller (voor de bollen/ritzege) dan wederom met de druk worstelen.
5 maart 2015 20:49
Ik weet niet of Gesink moeite heeft met druk of onzeker is. In de koersen waar geen externe factoren of pech meespeelden heeft hij gewoon op een zeer hoog niveau gepresteerd. Dat hij wat vaker dan anderen door prive omstandigheden niet kan starten doet daar niks aan af. In koersen zelf lijden zijn prestaties er eigenlijk nauwelijks onder, zo lijkt het ten minste.
5 maart 2015 21:04
Houdt het dan nooit op, hopelijk kom je dubbel zo sterk terug Robert!
5 maart 2015 21:06
Ontzettend jammer dat hij Tirreno moet missen. Dat is op papier dit jaar een enorm veel belovende koers met de toppers. Maar goed gezondheidsproblemen in de familie daar kun je weinig aan doen. Je kunt die problemen proberen te negeren en gewoon koersen, maar ik denk dat er niet veel ijskonijnen zijn die dat zo maar kunnen. Dat Gesink ervoor kiest om bij zijn familie te zijn is voor mij logisch. Hopen dat het nu goed gaat thuis en dan wellicht Catalonië en / of Baskenland als eerstvolgende koers.
6 maart 2015 02:03
Hij gaat in ieder geval Baskenland rijden. Maar hij wil een kasseien klassieker doen, wellicht is het beter om dan ook Catalunya te rijden Richting de klassiekers.

2 opties : MSR-Dwars door Vlaanderen-Baskenland

Of Catalunya - Baskenland

Ff afwachten dus
6 maart 2015 09:38
Ben het wel eens met degene die hier vraagtekens bij Gesink durven stellen. Dat hij uit Algarve stapt vanwege omstandigheden is volkomen begrijpelijk maar waarom je over 1 week niet mee zou kunnen doen aan Tirreno begrijp ik dan weer niet. Het is niet zo dat zn kind nog steeds in levensgevaar verkeerd, anders zou het niet uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Als (betaalde) topsporter mag er best wat van je verwacht worden en van pamperen is nog nooit iemand beter geworden. In Tirreno ligt juist de uitgelezen kans voor Gesink om zich alvast te meten aan de rest van de wereldtop.
6 maart 2015 09:38
Bloedlink dat Gesink dweept met kasseien. Zul je ook zien dat het net dondert en bliksemt die dag.
6 maart 2015 09:50
Wat ik jammer vind is dat mensen kennelijk moeite hebben met lezen. Gesink geeft aan dat hij in de Tirreno niet het gewenste niveau kan halen. Daarom is, ik neem aan in goed overleg met de ploeg en trainer, besloten om zich via andere koersen voor te bereiden de klassiekers en de tour. Lijkt mij, met enige kennis van trainingsleer, geen hele gekke keuze. Bovendien heeft Gesink in de afgelopen dagen ook alweer flink kilometers gemaakt.
Dat geneuzel over zijn keuzes/weerbaarheid of wat dan ook van mensen die niet gehinderd worden door enige inhoudelijke kennis over training zijn dan wat mij betreft ook compleet fact-free en een tikkeltje kleinzielig
6 maart 2015 10:37
Quote:
Lijkt mij, met enige kennis van trainingsleer, geen hele gekke keuze.


Want waarom is dit volgens jouw kennis van trainingsleer dan blijkbaar een betere keuze. Naar mijn kennis van trainingsleer is dit slechts uitstel van executie en het missen van wedstrijdritme. Het stond niet voor niets op het initiële programma neem ik aan. Het niet mee doen vanwege het niet halen van het gewenste niveau zou nobel zijn als er andere ploeggenoten zijn plek konden vervullen wat volgens het bericht niet zo is. Als dit bericht een kopman van een andere ploeg betrof, hadden er misschien wat WF'ers deze terugtrekking omschreven als laf.
6 maart 2015 11:03
In zijn initiële programma was de Tirreno een van de doelen. In je trainigsopbouw werk je naar doelen toe door periodes van intensivering van trainingsintensiteit te laten volgen door rust, welke tot supercompensatie leidt: vormpieken dus. Wanneer er in die opbouw iets anders loopt kan het zo zijn dat je in een andere fase van trainingsopbouw zit: een week voluit gaan kan dan minder nuttig zijn dan de doelen verleggen.
Volgens mij rijdt Ten Dam de Tirreno nu ipv Gesink, dus er is wel degelijk vervanging. Bovendien is een leuke vrijbuitersploeg nu ook voor de ploeg misschien wel beter dan rijden voor een klassementsman die zelf al aangeeft het niveau niet te bezitten. Ik zie het probleem dus niet zo.
Mocht het een andere ploeg betreffen had denk ik heel WF zijn schouders opgehaald
6 maart 2015 12:40
Dat het niet altijd zo loopt zoals je van te voren hebt gepland, hoort ook wel een beetje bij topsport en er zullen maar weinig sporters zijn die hun trainingsschema precies kunnen uitvoeren als het van te voren gepland was. Ik blijf het een slecht idee vinden om doelen maar te verleggen omdat je bang bent niet fit genoeg te zijn voor je initiële doel. Het getuigd van mentale zwakheid en dat lijkt me juist iets waar zowel Gesink als zijn ploeg en trainer zich tegen zouden moeten verzetten. Tijd zal het leren of dit een verstandige keuze was.

Reacties zijn gesloten.