Geen schorsing voor Yuri Trofimov na positieve test op meldonium

Door , vrijdag 2 december 2016 om 19:13
Geen schorsing voor Yuri Trofimov na positieve test op meldonium

Foto: Sirotti

Yuri Trofimov wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn positieve test op meldonium. De 32-jarige renner testte positief eind februari. Dat heeft de UCI besloten.

Meldonium staat sinds 1 januari 2016 op de WADA-lijst van verboden middelen. Maar de Rus van Tinkoff krijgt geen schorsing omdat het WADA een nieuwe termijn ingesteld had voor sporters die positief testen op meldonium. Er is namelijk onvoldoende bewijs dat het middel na gebruik snel uit het lichaam verdwijnt. Wie voor 1 oktober 2016 werd betrapt op het middel, krijgt geen onmiddellijke schorsing. Trofimov rijdt volgend seizoen bij Caja Rural – Seguros RGA.

Ook de Rus Sergey Shilov (Lokosphinx) ontsnapt zo aan een schorsing na zijn positieve test op meldonium. De 28-jarige sprinter werd betrapt na de Vuelta Ciclista a La Rioja waarin hij als tweede eindigde.

Dit artikel delen:

11 Reacties

JohanP 2 december 2016 om 19:47

Russen en doping. Tja..

Polleke 2 december 2016 om 20:10

Waarom foefelen in de marge als je bij de UCI gewoon een aanvraag kan indienen voor Kenacort (!)…

horner fan 2 december 2016 om 20:20

Benieuwd of we er ooit nog achterkomen hoe die Rus Foliforov van Rusvelo in hemelsnaam die klimtijdrit in de Giro kon winnen en Kruijswijk helaas tweede werd. Zeker als je zijn overige uitslagen bekijkt, of liever gezegd, het gebrek eraan. Dat is voor mij de meest ongeloofwaardige en onwaarschijnlijke overwinning van 2016…

Romāns Vainšteins 2 december 2016 om 21:00

In plaats van daar maar treurig over te blijven doen kijk ik liever uit naar een giro waar Kruijswijk een dikke bergetappe wint een mee gaat doen voor het roze wederom.

Orakel 2 december 2016 om 21:42

@ Horner
Renners met één uitschieter, zouden toch niet verdachter hoeven te zijn dan renners die dagelijks goed zijn (alsof dat menselijk is).

Rondo 2 december 2016 om 22:49

Maar deze jongens waren dus binnen de gestelde termijn. En daarmee ook geen veroordeling. Logisch, kzie de nieuws waarde er niet van.
O, ja Foliforov, benieuwd of we die nog terug gaan zien.

Leukefans 3 december 2016 om 03:05

Hij heeft dus binnen de lijntjes gekleurd tot het tegendeel bewezen is. Tja, dat soort gedrag is echt niet enkel binnen Rusland gemeengoed hoor, denk niet dat we ons daar illusies over moeten maken.
Hij gebruikte een middel dat toen nog legaal was , maar wellicht een meerwaarde opleverde, denk dat er weinig renners zijn die dat niet doen. Absoluut voordeel van de twijfel dus voor mij, grootste nieuwsfeit van dit bericht is voor mij dus de transfer die me tot nu toe ontgaan was.
Leuke renner, moet bij Caja Rural nog wel enkele goede uitslagen kunnen rijden!

achtpuntzes 3 december 2016 om 08:37

ongezond volk die Russen, zijn allemaal hartpatient.

jan jansen 3 december 2016 om 14:27

De datum 1 januari was lang van tevoren al bekend. En waarom gebruiken ineens zoveel Russische sporters dat middel? Het stinkt en is weer een nederlaag voor de geloofwaardigheid van de wielersport.

Noekoe 3 december 2016 om 22:44

Wielersport of sport..?

robing 28 december 2016 om 14:36

@jan jansen,

Dit heeft inderdaad weinig met de wielersport an sich te maken.
Het is een nederlaag voor de geloofwaardigheid van Russische topsporters.

Headlines

Materiaalzone

Populair