Geen schorsing voor Tom Meeusen
dinsdag 28 april 2015 om 12:27

Geen schorsing voor Tom Meeusen

Tom Meeusen wordt niet bestraft voor het mogelijk gebruik van doping. De procureur van de Belgische wielerbond had twee jaar schorsing geëist tegen de veldrijder. Hij is nu vrijgesproken door de Disciplinaire Commissie van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB). 

De renner van Telenet-Fidea werd er van beschuldigd door de procureur dat hij cortisone en het kindermedicijn Vaminolact zou hebben gebruikt. De Disciplinaire Commissie vond dat er hiervoor onvoldoende bewijs was.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
28 april 2015 15:22
@non-believer
Je begrijpt gewoon niks van dopingproblematiek en juridisch recht. That's all.
28 april 2015 15:29
Wat een prachtig pleonasme: juridisch recht.
28 april 2015 15:34
Er was geen enkele reden (lees bewijs) om hem te schorsen. Zouden jullie het tof vinden om in de gevangenis te vliegen omdat ze "denken" dat je een moord gepleegd hebt ? Zonder bewijzen geen veroordeling, niet in de sport en niet in de rechtbank. Ik lees hier dat men denkt dat men de Belgen niet "wil" pakken... VDB zal daar alvast anders over gedacht hebben, evenals Museeuw, Bruylandts, Leukemans, Keisse,... in belgie hoeven ze maar te denken dat er iets is, en er volgt al een aanklacht. En er worden er inderdaad weinig veroordeeld, maar je bent snel 2 jaar met zo'n zaak bezig, en beter ga je daar echt niet van rijden hoor !
28 april 2015 16:05
@purito

Gelukkig snap jij er bijzonder veel van he? Grapjas :)
28 april 2015 19:42
Dit lijkt de eeuwige spagaat van het wielrennen te gaan worden. Heb je als procureur of wielerbond een verdenking dan wordt die verdenking al naar buiten gebracht in de media. Dat levert al bij voorbaat stemmingmakerij op in het wielerwereldje. Krijg je het bewijs dan toch niet rond dan beschouwen sommige volgers dat als een farce. Dat is in mijn ogen dan wel een beetje kort door de bocht. Schuldig ben je als er bewijs geleverd kan worden en als dat bewijs er niet is of onvoldoende is dan ga je vrijuit, makkelijk zat. Misschien teleurstellend als je er zelf van overtuigd bent dat iemand schuldig is. Dat kun je niet leuk vinden of zelfs misplaatst maar misschien moet je jezelf dan de vraag stellen waarop je je standpunt dat iemand schuldig is eigenlijk baseert. Hoe realistisch zijn je gedachten, denk je echt na over hoe je tot die mening bent gekomen of heb je ooit iets gehoord en ben je op geen enkele wijze meer van die gedachte af te brengen? Wil je graag dat iemand veroordeeld wordt omdat je hem niet mag? Heb je graag gelijk? Wat zit er dan achter die denkwijze vraag ik me af.

Hoe dan ook, het recht moet zijn beloop hebben net als in de gewone maatschappij en daar mogen we ook blij om zijn. Te makkelijke veroordelingen op basis van halve waarheden, aannames en onderbuik gevoelens zijn niet wenselijk omdat je daar zelf ook een keer slachtoffer kan worden.
28 april 2015 23:08
Voor de supporters van deze renner, volgens Sporza kan hij nog niet op een oor slapen. Hij heeft zichzelf ingespoten en dat mag dus niet.

Reacties zijn gesloten.