Iljo Keisse excuseert zich voor seksuele pose op foto
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 19:40

Iljo Keisse excuseert zich voor seksuele pose op foto

Een vrouw heeft een klacht ingediend tegen Deceuninck-Quick Step-renner Iljo Keisse. De Gentenaar ging in Argentinië in een wel heel opmerkelijke houding met de bezoekster op de foto. “Ik hoop dat hij gestraft wordt”, gaf de vrouw aan bij het Argentijnse Telesol.

De toeschouwer, die op dat moment aan het werk was in een café in het centrum, wilde voorafgaand aan de tweede etappe met de Vlaamse ploeg op de foto. Daarbij ook de 36-jarige Keisse, die een grapje wilde uithalen. De vrouw waardeerde dat niet. “Ik dacht dat het om een grap ging, maar daarna had ik pas door wat er gebeurd was. Ik was erg boos en ik ben naar de politie gegaan om een klacht in te dienen.”

In het interview reageert de vrouw furieus. “Ik vroeg om een ​​foto en ze respecteerden me niet. Ze moeten niet denken dat ze naar een ander land kunnen komen om vrouwen als dingen te behandelen, als iets onbelangrijks en waardeloos. Ik heb al met mijn advocaten gesproken om te zien wat we doen. Mijn partner heeft de situatie gezien en hij is een getuige.” De politie boog zich over de foto en besloot niets te doen. Keisse zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Keisse heeft zich inmiddels op Twitter geëxcuseerd voor zijn gedrag. “Ik wil aan iedereen mijn verontschuldigingen aanbieden voor het gebaar dat ik maakte deze week. Het was niet mijn bedoeling om iemand te beledigen, en ik heb er ontzettend veel spijt van. Ik weet dat ik een fout heb gemaakt, maar ik ben geen oneerbiedig persoon”, aldus de Belg.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2019 12:48
Het gaat om die 2 vingers boven het hoofd, toch? Zijn die vingers trouwens van Keisse?
Mag het in het tijdperk van #me too niet bagataliseren, Keisse staat "keurig" recht, zijn handen ver weg....terwijl de vrouw "posseert" in een bepaalde pose.
Slechte humor, de vraag is waar en wie bepaald de grens....soms is het echt iets zoeken...zo serieus...zo kleinzerig.
29 januari 2019 13:07
Wat doet zij buiten de keuken....?
29 januari 2019 13:28
Het schijnt dat Gaviria een beruchte voeten-op-stoel-legger is en dat Alaphillipe nooit een nieuw rolletje ophangt op de WC. Morgen meer!
29 januari 2019 13:41
Wellicht een wat flauw grapje van Keisse, maar het was voor de vrouw in kwestie zelf kennelijk ook te moeilijk om een normale pose aan te nemen?
    29 januari 2019 19:34
    Euhm, ik denk dat ze bukt ... omdat al die grote jongens zulke kleine mannetjes zijn en ze anders niet had kunnen terugzien met wie ze nou zojuist op de foto is gegaan. Denk ik
29 januari 2019 15:16
Ik zou er geen advocaat voor in de arm nemen, maar het is wel een puberachtige en ook domme actie van Keisse. Je fungeert toch als visitekaartje van je ploeg en de sponsors, en die zullen daar waarschijnlijk niet echt blij mee zijn.
29 januari 2019 15:18
Nee dan Alaphilippe, op en top een prof, staat er tenminste normaal op.
29 januari 2019 15:34
Respectloos van Keisse, die met het naar buiten komen van deze foto waarschijnlijk een proportionele hoeveelheid gezeur krijgt.

Teken van de tijd dat mevrouw meent een of meerdere advocaten te moeten inschakelen (en de media lijkt op te zoeken). Droevig.
29 januari 2019 16:44
eigenlijk, eigenlijk staat ie daar toch gewoon wat aan zn kop te krabbe? kan ie aan zn vrouw zegge
29 januari 2019 17:52
Ik zie het nu pas. Wat een geweldige grap! Jammer dat dit voor veel mensen niet (meer) mag. Ik kan er wel om lachen en zie het graag als iets onschuldigs.
29 januari 2019 18:49
Als ze bij DSQ een dame in de entourage hebben, moet die haar verantwoordelijkheid maar nemen en deze schavuit een flinke draai om zijn oren verkopen en daarmee basta. Veel meer dan kwajongensgedrag is dit toch niet? Die dame wordt hooguit een beetje in de maling genomen.
29 januari 2019 19:26
Lachen toch zo'n foto. En nog leuker hoe zo'n moralist als West hierop reageert.

Laten we het leven vooral niet te serieus nemen en overal een probleem van maken. Volstrekt onschuldig waar deze mevrouw hoopt een slaatje uit te slaan.
29 januari 2019 19:42
Geen sanctie valt nog te bezien denk ik.
Het wordt inmiddels zo breed uitgemeten dat het mij niet zou verbazen als hij uit de koers genomen wordt.
    29 januari 2019 19:46
    Je kunt natuurlijk geen renner uit koers halen vanwege iets dat buiten de koers gebeurt.
    29 januari 2019 20:04
    Voorafgaand aan de tweede etappe lijkt me tijdens de race.
    Al hebben andere en meer betrouwbare media het over een trainingsrit voorafgaand aan deze ronde. En over een boete die betaald zou zijn.

    Een boete van de Uci lijkt een zekerheidje.
    30 januari 2019 07:04
    Keisse is inderdaad uit koers genomen na de tijdrit.
29 januari 2019 19:51
Nou nou in een land waar ze met speels gemak mensen uit vliegtuigen kwakken lopen zeuren om een fotootje...….
29 januari 2019 19:55
Patrick wilde Iljo op de eerste boot zetten.....maar je zult net zien dat die beide Vissers er mee vandoor zijn
29 januari 2019 20:01
Dat dit een update krijgt lol!

Benieuwd hoe dit afloopt! Ik voorzie vettige koppen op wielerflits als 'Keisse wordt toch vervolgd door hoge #MeTooMediadruk' en 'Keisse schikt voor onbekend bedrag met barista uit Argentinie' die meer hits krijgen dan de topics over Evenepoel die trui nummer zoveel om zijn schouders krijgt gehangen. :p
29 januari 2019 20:13
Domme en onrespectvolle pose van Keisse, maar wellicht in een komisch bedoelde opwelling. Hij heeft zijn excuses aangeboden en wie meer dan die ene foto van Keisse gezien heeft weet dat hij inderdaad absoluut geen onrespectvolle man is, dat heeft hij in interviews en dergelijk al meermaals bewezen.
Case closed en er niet meer van maken dan dat het is, klinkt dat redelijk?
29 januari 2019 20:32
ik ben gevormd in de 80ies en zie het probleem niet echt. Hij doet een American psychootje achter de chick, is dat het ?
29 januari 2019 21:13
Keisse vertegenwoordigt hier natuurlijk ook zijn sponsor en zijn werkgever aangezien hij het sponsorshirt draagt. Dus alles behalve professioneel. Foute grap en niet bij nagedacht. Dom hoor.
29 januari 2019 22:40
Aparte reactie van de vrouw, aangezien in zuid Amerika het volstrekt normaal is om de vrouw als lustobject te zien. Op tv zijn alleen maar vrouwen in net te korte jurkjes en te diep uitgesneden decolleté te zien. Verder neemt zij ook een bepaalde pose aan die als lustopwinded kan worden gezien.

Verder moeten we niet overdrijven. Er wordt een (grappige) pose aangenomen op een foto, meer niet. De smakelijkheid van deze actie kan men in twijfel trekken, maar de daad is niks mis mee. Sterker nog, bij Sagan in de omloop is een poster van een "ergere" actie gemaakt.
29 januari 2019 22:45
Hilarisch zijn sommige reacties hier..

Gewoon doorfietsen mensen...next!
30 januari 2019 07:27
Keisse inmiddels trouwens uit de ronde gezet vanwege dat foto-incident.
30 januari 2019 08:16
Voorspelbaar, er wordt een grapje gemaakt en alle moraal ridders en deugmensjes die zelf noooooit iets uitgehaald hebben, vallen weer over elkaar heen met hun veroordelingen.

Het tragische effect hiervan is dat echte slachtoffers van sexueel geweld dadelijk niet meer geloofd worden. En dat allemaal dankzij verwaande overbetaalde Hollywood actrices en de nuttige idioten die achter hen aanlopen. Misselijkmakend.
    30 januari 2019 10:11
    Of ze worden niet geloofd omdat het allemaal maar een grapje was en mensen die niet tegen een grapje kunnen moeten hun bek houden?
30 januari 2019 11:40
@West, zelfkennis siert de mens. Je hebt weer 1+ punt op WF.
Of bedoel je het anders ?

Reacties zijn gesloten.