Geen Midden-Brabant Poort Omloop in 2021
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 23 februari 2021 om 12:49

Geen Midden-Brabant Poort Omloop in 2021

De Midden-Brabant Poort Omloop (UCI 1.2), een wedstrijd die deel uitmaakt van de Holland Cup, gaat dit jaar niet door. “De onzekerheid is organisatorisch en financieel te groot”, zo laat de organisatie weten aan WielerFlits.

De Midden-Brabant Poort Omloop moest eigenlijk de vijfde en voorlaatste manche worden van de Holland Cup, een regelmatigheidsklassement van zes Nederlandse wedstrijden van UCI 1.2-niveau. De wedstrijd stond op de kalender voor zondag 6 juni. “We zetten nu in op een mooie tiende editie in 2022”, zo klinkt het.

De organisatie hoopt op 18 en 19 september nog wel het Wielerweekend Gilze te organiseren, waarvan de Midden-Brabant Poort Omloop onderdeel is. “Helaas dan zonder de Midden-Brabant Poort Omloop”, aldus de organisatie. In 2019 werd de voorlopig laatste editie van de wedstrijd gewonnen door Arvid de Kleijn.

Eerder werd de Ster van Zwolle al verplaatst naar het najaar. De Ster van Zwolle zou eigenlijk als openingsmanche van de Holland Cup fungeren, maar zal nu worden gehouden op 16 oktober en is daarmee het sluitstuk van de wedstrijdreeks. Ook de Dorpenomloop Rucphen zoekt naar een nieuwe plek op de kalender.