Geen individuele prijzen voor Van Vleuten, Lavreysen en Kimmann op Sportgala

donderdag 23 december 2021 om 08:54
Geen individuele prijzen voor Van Vleuten, Lavreysen en Kimmann op Sportgala

Annemiek van Vleuten - foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten, Harrie Lavreysen en Niek Kimmann hebben op het Sportgala naast de individuele prijzen gegrepen. De wielrenster, de baanwielrenner en de BMX’er waren vanwege hun olympische titels genomineerd in de categorieën Sportvrouw en Sportman van het Jaar, maar hadden ook flinke concurrentie.

De titel Sportvrouw van het Jaar ging naar atlete Sifan Hassan. Zij won op de Olympische Spelen goud op de 5.000 en de 10.000 meter, en brons op de 1.500 meter. Het leverde haar op het Sportgala de meeste stemmen op. Van Vleuten, die vanwege een trainingskamp in Colombia niet aanwezig was, en shorttrackster Suzanne Schulting bleven daardoor met lege handen achter.

Vooraf lieten Lavreysen en Kimmann al weten dat ze waarschijnlijk alleen voor de gezelligheid naar het Sportgala gingen, omdat hun tegenstander in de categorie Sportman van het Jaar Max Verstappen was. De Formule 1-coureur behaalde eerder deze maand de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport en bracht daarmee een groot deel van Nederland in vervoering. Op het Sportgala werd die F1-titel van Verstappen bekroond met de titel Sportman van het Jaar.

Overigens bleef Harrie Lavreysen niet helemaal zonder lege handen. Met de teamsprinters werd hij uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar 2020/2021. Eerder deze week werd de baansprinter ook al verkozen tot Wielrenner van het Jaar in Nederland; Annemiek van Vleuten werd Wielrenster van het Jaar.

Dit artikel delen:

5 Reacties

jp.vanoosterhout 23 december 2021 om 12:24

waarschijnlijk is er nog nooit iemand met zoveel titels EK,WK,olympische titels geen sportman van het jaar geworden[ lavreijsen]!alle waardering en respect voor verstappen met zijn wereldtitel maar ik sla de prestatie van lavreijsen toch hoger aan !

0
WernerFranke 23 december 2021 om 14:29

Tja, voor Verstappen is het nu eenmaal onmogelijk om Olympisch of Europees kampioen te worden.

0
Romerike 23 december 2021 om 14:41

En Nederland heeft eerder groye kampioenen op de baan gehad, in de F1 niet. Of dat mee zou moeten spelen, daar valt over te discusieren. Maar dat doet het wel denk ik.

0
5211 23 december 2021 om 16:02

F1 is niet olympisch dus moeilijk vergelijken i.d.o.
Prestatie Lavreysen is MEGA maar de indruk die F1 wereldwijd maakt doet dit richting Max kantelen. Mede omdat het verhaal in heel het land bekend is. Hoe Jos gebouwd heeft aan de coureur en sportman Max. ca 18 jaar investeren en vele jaren daarvan alleen maar sleutelen, tunen, reizen, trainen, wedstrijden, organiseren etc. In een sport waar een enkeling slechts slaagt ook vanwege de poen.

Echter Max heeft zich nooit in hoeven kopen wat in 98% wel het geval is.
Daarbij is voor insiders echt duidelijk dat hij de meest uitzonderlijke kwaliteiten heeft van het veld. En het land dat nooit echt succes had in deze sport. Sterker een Nederlander kampioen, dat zou een droom blijven.

Ook Harrie en anderen hebben jaren gebouwd en alles gegeven voor hun carriëre alleen het verhaal wat zoveel in vele TV programma’s is gebracht over Jos en max en de allure, de enorme spannende laatste races met een absolute hoogtepunt de laatste ronde op Yas Marina en meer dan 4,5 kijkers dat alles is van een andere dimensie.

0
5211 23 december 2021 om 16:05

Alle emoties en dergelijke verwijderd dan kan ik goed begrijpen dat velen de prestaties, overal bijna winnen op meerdere onderdelen, van Lavreysen hoger waarderen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone