Baansprinters en Hugo Haak in de prijzen op Sportgala

donderdag 23 december 2021 om 08:25
Baansprinters en Hugo Haak in de prijzen op Sportgala

foto: Cor Vos

De Nederlandse baansprinters zijn op het Nederlandse Sportgala flink in de prijzen gevallen. Niet alleen werden Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar, ook bondscoach Hugo Haak werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Vorig jaar ging vanwege het coronajaar het Sportgala niet door en dus werd woensdagavond stilgestaan bij de prestaties die in 2020 en 2021 geleverd zijn. De Nederlandse teamsprinters waren in die twee jaar onverslaanbaar op het EK, op het WK en afgelopen zomer op de Olympische Spelen.

De baansprinters kregen van de vakjury van sportkoepel NOC*NSF, andere topsporters en sportcoaches de meeste stemmen. De concurrentie bestond uit de Nederlandse hockeyvrouwen en de Nederlandse roeiploeg mannen-dubbelvier. Het is al de tweede keer dat de teamsprinters uitgeroepen worden tot Sportploeg van het Jaar, dat gebeurde in 2018 ook al.

Coach van het Jaar
Hugo Haak werd eveneens in het zonnetje gezet. De bondscoach van de baansprinters ontving in 2019 al de prijs van Coach van het Jaar, en na dit succesvolle jaar weer. Haak kreeg meer stemmen dan Laurent Meuwly (coach van Nederlandse atleten op 400 meter en 4×400 meter) en Eelke van der Wal (bondscoach para-wielrenners). Onlangs kondigde Haak nog aan te stoppen als bondscoach.

Hugo Haak met Harrie Lavreysen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone