Geen Hammer Series Limburg in 2020

vrijdag 29 november 2019 om 13:04
Geen Hammer Series Limburg in 2020

foto: Cor Vos (archief)

De Hammer Series Limburg zal komend seizoen niet worden georganiseerd. De wedstrijd is het slachtoffer van de Olympische Spelen in Tokio en de daaropvolgende kalenderwijzigingen. Het evenement verdwijnt echter niet voorgoed van de kalender, aangezien de race zal terugkeren in 2021.

Het meerdaagse wielerevenement werd dit jaar verreden in juni, maar er moest voor komend wielerseizoen naar een alternatieve datum worden gezocht vanwege de concurrentie van de Giro d’Italia en het Critérium du Dauphiné. De verschillende partijen kwamen echter niet tot een goede oplossing, waardoor is besloten om de Hammer Series Limburg volgend jaar niet te organiseren.

“Het is teleurstellend dat we niet in staat zijn om in 2020 de Hammer Series Limburg te organiseren, maar we kijken al uit naar de editie van 2021”, zo vertelt Graham Bartlett, CEO van organisator Velon, in een persbericht. Overigens zal Velon volgend jaar wél een Hammer Youth organiseren in het zuiden van het land. Het idee is om de beste Nederlandse en buitenlandse wielertalenten te laten kennismaken met het concept van de Hammer Series.

De eerste editie van de Hammer Series Limburg werd in 2017 gewonnen door Team Sky, terwijl ook Mitchelton-Scott op de nog korte erelijst staat. Dit jaar ging de zege dan weer naar Deceuninck-Quick-Step. Overigens heeft organisator Velon al enkele teleurstellingen moeten slikken, want de Hammer Hongkong werd dit jaar afgelast wegens aanhoudende politieke onrust. Daarnaast zijn de plannen voor de Hammer Colombia verlegd naar 2021.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 29 november 2019 om 13:51

Goed zo. Artificiële onzin die wielrennen en computerspelletje één poogt te maken, weg ermee. Snap best dat sommigen het leuk vinden, echt hoor, ik niet.

0
ghostwriter 29 november 2019 om 17:11

Dus je vind het goed omdat jij het niet leuk vindt terwijl je weet en snapt dat andere het wel leuk vinden? Wat ben je egoistisch man…

0
ivo001 29 november 2019 om 14:12

Jammer

0
Nelson 29 november 2019 om 14:22

De Hammer Series in hun huidige vorm zijn een doodgeboren kind. De meeste renners voelen deze wedstrijd aan als een verplicht nummer. Ook de supporters vinden er maar weinig aan. Maak er individuele en officiële winnaars bij en je hebt een ander verhaal.

0
HoofdIsVrij 29 november 2019 om 17:13

Heb je een bron van dat de meeste renners het voelen als een verplicht nummer?

0
Polleke 29 november 2019 om 14:44

Dat hele Velon gaat imploderen…het kost de teams alleen maar geld en de tv rechten op de schimmige on-board beelden dekken volgens mij niet eens de kosten van de camera’s…

0
G-WoonM. 30 november 2019 om 09:25

Ik vind het een hartstikke leuk concept. Een beetje baanidee op de weg. Enige is dat je dus geen Arena hebt waar je een kaartje voor kunt kopen.

We weten allemaal dat de gemiddelde leeftijd van de liefhebber hoger dan 50 ligt. Bijna allemaal norse oude mannetjes die vinden dat vroeger alles beter was. Ik snap niet hoe je NIET open kan staan voor zoiets..

Ook belangrijk voor de sport om mee te gaan in de steeds sneller wordende entertainment. Er zitten niet meer miljoenen mensen te kijken op Ned1, France1 of ART1 etc. Om uren lang naar de tv te kijken voor een sprint van een minuutje. Waar je die vervolgens gratis terug kunt kijken op ongeveer elk mogelijk kanaal. Dat werkt niet (meer).

Wees blij dat mensen het initiatief nemen om de sport proberen te stimuleren. Als er andere leuke ideeën zijn dan hoor ik het graag.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone