Geëmotioneerde Julius van den Berg over NK-titel en profcontract: “Dit is heel bizar”

zaterdag 30 juni 2018 om 22:30

Julius van den Berg kroonde zich zaterdagavond tot Nederlands kampioen bij de beloften. Het was voor de 21-jarige Noord-Hollander zijn laatste wedstrijd in het shirt van SEG Racing Academy, want tijdens de koers werd bekend dat hij vanaf morgen prof is bij EF Education First-Drapac. “Ik blijf een jaar lang lachen”, vertelt een emotionele Van den Berg voor de camera van WielerFlits.

“De afgelopen twee tijdritten kwamen verschrikkelijk slecht bij me binnen”, legt hij uit. “Twijfelen doe ik niet zo snel, maar nu vroeg ik mezelf toch af wat er met me aan de hand was. Ik ben niet snel gespannen, maar voor de start was ik toch behoorlijk zenuwachtig. Dan is het zó mooi dat het lukt. Het is écht heel bizar. Ik ben ook blij dat het goed uitpakte, want ik deed soms iets te veel onderweg. Uiteindelijk pakt het goed uit en daar ben ik echt heel blij mee.”

Prof bij EF Education First-Drapac: “Ik kan hun klassiekerploeg helpen”
Van den Berg leverde met goud en het rood-wit-blauw een prachtig afscheidscadeau aan SEG Racing Academy. Vanaf morgen is hij prof bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg EF Education First-Drapac. Als hij zijn avond samenvat, laat hij zijn tranen de vrije loop. “Peter Lenderink gaat stoppen. En dat is precies de andere kant op. Ik krijg daar tranen van in mijn ogen. Zo kan het ook gaan. Voor mij is het idioot. Hoe dat gelopen is, echt niet normaal!”

De jongeling maakt per direct de overstap, omdat Jonathan Vaughters hem wil laten debuteren in de Binck Bank Tour. “Deze ploeg sluit echt heel goed bij me aan. Het is een heel mooi team. Ik denk dat ik hun klassiekerploeg op dit moment kan helpen. Ik zit daar denk ik echt op mijn plek. Op beloftenniveau en in het continentale circuit heb ik laten zien dat ik goed ben. In een paar profkoersen heb ik ook getoond dat ik het aankan. Om dan nu al de stap te maken, is niet gek.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

thijssss 30 juni 2018 om 23:27

Mooi om te zien alle emotie, hij heeft zichzelf dus ontzettend veel druk opgelegd.

SteelHorseCowboy 30 juni 2018 om 23:59

Betekent dit dat hij deze kampioenstrui nooit in de koers zal dragen? Dat heeft ook wel wat triests.

HTN02 1 juli 2018 om 02:33

Hij zal deze trui inderdaad nooit in een koers mogen dragen. Vanaf nu rijdt hij niet meer in de klasse waar hij die trui in gehaald heeft.

Tenzij hij morgen de stunt herhaald natuurlijk. Dat zou technisch mogen :-P

Jorik112 1 juli 2018 om 07:17

@redactie maak er even ritten van. De afgelopen twee tijdrijden kwamen verschrikkelijk slecht bij me binnen”,

Headlines

Materiaalzone

Populair