Gedemoraliseerde Nacer Bouhanni: “In koers blokkeert het”

dinsdag 11 juni 2019 om 09:04
Gedemoraliseerde Nacer Bouhanni: “In koers blokkeert het”

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni blijft maar kwakkelen. Nog voor de eerste kans zich aandiende voor de sprinters in het Critérium du Dauphiné moest Nacer Bouhanni er al de brui aan geven. De Fransman was een van de negen renners die moest opgeven in de tweede etappe. Na afloop reageert hij teleurgesteld in gespprek met L’Equipe: “Of ik naar de de Tour ga? Ik weet het niet. Dat is aan Cofidis.”

Ze gingen voluit op de eerste klim van de dag en ik ben er nooit meer in geslaagd om weer terug te keren”, zegt Bouhanni. Samen met land- en ploegenoot Geoffrey Soupe reed hij achteraan in de koers in een groep van acht in de hoop om de etappe nog te kunnen overleven, maar het bleek vechten tegen de bierkaai op het heuvelachtige parcours en in de natte weersomstandigheden.

“Ik wist dat ik de eerste twee dagen door moet komen om te kunnen sprinten”, vervolgt Bouhanni. Maar vandaag zal er in Riom zonder Bouhanni worden gestreden om de zegebloemen. “Het is voorbij. Mijn moraal is niet goed en ik weet niet zo goed wat ik nog meer moet zeggen.”

De Franse sportkrant wist nog wel een gespreksonderwerp. “Of ik naar de de Tour ga? Ik weet het niet. Dat is aan Cofidis”, vertelt Bouhanni, die wel op de longlist stond voor La Grande Boucle. “Ik doe alles wat ik kan. Na de Tour of California ben ik hard blijven trainen, maar in koers blokkeert het.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

vanSpringel 11 juni 2019 om 09:07

Wellicht een beknelde ader in zijn lies of liezen ?

Bazzz 11 juni 2019 om 09:18

Cofidis zal zich wel regelmatig achter de oren hebben gekrabt na het asntrekken van deze renner. Hij rijdt de laatste jaren voor spek en bonen mee, terwijl zijn ploeg regelmatig rondom hem is samengesteld

LutsenkoFan 11 juni 2019 om 13:53

Toch de gevoelige kant van Bouhanni een keer getoond.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair