Gazprom-Rusvelo snijdt flink in rennersbestand

Gazprom-Rusvelo snijdt flink in rennersbestand

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 1 december 2017 om 14:29

Gazprom-Rusvelo begint met achttien renners aan het volgende seizoen. Dat maakt de Russische ProContinentale formatie vandaag bekend. Het afgelopen jaar begon de ploeg met 23 renners, vijf meer dan nu het geval is. Bekende namen als Pavel Brutt, Alexey Tsatevich, Anton Vorobyev en Artem Ovechkin vertrekken.

Daartegenover staat de komst van veel jong talent. Evgeny Kobernyak (22), Stepan Kurianov (20) en Alexander Vlasov (21) zijn de laatste renners die aan de selectie zijn toegevoegd. Kobernyak en Kurianov komen over van de opleidingsploeg, Vlasov reed zijn wedstrijden hiervoor in het Italiaanse beloftencircuit. Door deze nieuwe generatie renners een kans te geven, wil Gazprom-Rusvelo de opleidingsplek zijn voor Russisch talent.

De ploeg boekte vorig seizoen twee profoverwinningen. Ivan Savitsky was de beste in een rit in de Ronde van Slowakije en Alexander Porsev kroonde zich nationaal kampioen op de weg. Savitsky zien we niet meer terug in de selectie van 2018, evenals de eerder genoemden Brutt, Tsatevich, Vorobyev en Ovechkin. Ook Andrei Solomennikov, Kirill Sveshnikov, Sergey Nikolaev en Artur Ershov moeten op zoek naar een nieuwe ploeg. Aydar Zakarin (broertje van) vertrok afgelopen maart al bij Gazprom-Rusvelo.

Selectie flag-ru Gazprom-Rusvelo 2018
flag-ru Ildar Arslanov
flag-ru Igor Boev
flag-ru Nikolay Cherkasov
flag-ru Sergey Firsanov
flag-ru Alexander Foliforov
flag-ru Evgeny Kobernyak
flag-ru Dmitry Kozonchuk
flag-ru Stepan Kurianov
flag-ru Sergey Lagutin
flag-ru Roman Maikin
flag-ru Artem Nych
flag-ru Alexander Porsev
flag-ru Ivan Rovny
flag-ru Alexey Rybalkin
flag-ru Evgeny Shalunov
flag-ru Sergey Shilov
flag-ru Nikolay Trusov
flag-ru Alexander Vlasov

Dit artikel delen:

11 Reacties

Mathieu Moller 1 december 2017 om 14:37

Ik verwacht niet veel van deze ploeg. Als Firsanov zijn niveau van 2016 weer kan halen of Foliforov nog ergens een klimtijdrit mag rijden, kan het nog wel wat worden, maar ik verwacht het niet.

Sebas 1 december 2017 om 14:50

Oh ja die twee .. totaal ongeloofwaardige prestaties, maar dat heb ik al eerder geopperd.

Hopelijk geen grote ronde voor deze mannen ten koste van een Italiaanse of nieuwe Spaanse ploeg al heb ik de indruk dat bij de PCT ploegen de spoeling uberhaupt wat dun is.

hartstikkebedankt 1 december 2017 om 15:19

Die prestatie van Foliforov vorig jaar daar heb ik toch wel moeite mee. Daarvoor en daarna eigenlijk bar weinig gepresteerd en dan eenmalig een loeizware klimtijdrit in de Giro winnen voor Kruijswijk in de vorm van zijn leven én o.a. een Valverde, Chaves, Zakarin, Jungels, Majka, Visconti, De la Cruz, Wellens, Nieve, Nibali en Pozzovivo echt ruim (23 seconden tot 2,5 minuut) voorblijven.

Mathieu Moller 1 december 2017 om 16:11

@Sebas
Die klimtijdrit was inderdaad niet een van de geloofwaardigste etappes van de laatste jaren. Gezien deze selectie hoop ik met je mee dat de wildcard naar een andere ploeg gaat.

Ik verwacht eigenlijk alleen Androni en misschien Willier als Italiaanse ploeg, gezien de dopinggevallen bij Bardiani en de redelijk zwakke selectie bij Nippo (niet dat Willier nou zo sterk is overigens) aangevuld met Israel Cycling Academy en CCC of misschien Burgos of Direct Energie ofzo.

rahimns 1 december 2017 om 16:31

Ik vrees dat sponsorbelangen weer gaan meetellen. Volgens mij heeft Gazprom bepaalde belangen in Italie en zijn diverse subsponsoren van de ploeg ook Italiaans.

Scott Sunderland 1 december 2017 om 17:25

Inderdaad die klimtijdrit die Foliforov won… De meest onwaarschijnlijke overwinning in jaren. Nagenoeg onmogelijk. Ik denk nog steeds dat er misschien iets mis was met de klok aangezien de dopingtest niet positief was.

Nelson 1 december 2017 om 17:45

@Scott Nee,er was niks mis met die klok, hij reed de hele ronde sterk, maar normaal was het zeker niet gezien zijn overige resultaten.

Stenalic 1 december 2017 om 19:13

Niet te vertrouwen natuurlijk.

heuvelcolombia 1 december 2017 om 20:11

Was een leuke ploeg. Had verwacht dat ze dan met die afgevallen Tinkoff en Katusha renners wel betere resultaten zouden halen, maar ze leken juist minder zichtbaar dit seizoen.
Hoop nog steeds op een doorbraak van een van de Russen.

Koersmaniak 2 december 2017 om 09:48

2 overwinningen voor een procontinentale ploeg, met 23 renners is bitterweinig.
Als dan de grotere namen vertrekken, zijn ze nog minder wildcardwaardig dan zijn al waren.
Maar waarschijnlijk gaat het geld, samen met dat van Israel naar onze Keniaan

leegloper 2 december 2017 om 12:18

Door een aantal bekendere renners weg te laten gaan, creeer je toch ruimte in je budget om de Grio organisatie te plezieren.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone