Gallopin, Greipel en Wellens kennen programma

Door , donderdag 24 december 2015 om 16:19
Gallopin, Greipel en Wellens kennen programma

Foto: Sirotti

De topstukken van Lotto Soudal kennen in grote lijnen hun programma voor 2016. André Greipel zal opnieuw de Giro d’Italia en de Tour de France betwisten, terwijl Tim Wellens de Giro verkiest boven de Tour en Tiesj Benoot helemaal geen grote ronde gaat rijden.

Benoot besluit nog een jaar te wachten
“De verwachtingen van de volgers zijn hoger door de prestaties die ik in 2015 heb neergezet en ik heb de ambitie om bepaalde verwachtingen in te lossen”, vertelt Benoot. “Ik kan daar wel mee om. Anderzijds ben ik ook realistisch en weet dat ik nog maar 21 ben. De ploeg steunt me 100% in mijn progressie en houdt de druk weg; zelf bekijk ik het wedstrijd per wedstrijd en probeer ik gewoon een stap vooruit te zetten. Ik had in 2016 graag een grote ronde gereden, maar in samenspraak met mijn trainer heb ik beslist daarvan af te zien. Waarschijnlijk voeg ik Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race wel toe aan mijn programma.”

Gallopin tevreden over 2015
Tony Gallopin kijkt nog eens terug naar 2015 en concludeert dat hij daarin goed gepresteerd heeft. “Ik ben vrij tevreden over het voorbije seizoen. Ik presteerde heel goed in Parijs-Nice en in vijf eendagswedstrijden van het hoogste niveau reed ik top-10: Milaan-San Remo, Amstel Gold Race, GP de Québec, het WK en de Ronde van Lombardije. In 2016 hoop ik de mensen opnieuw in vervoering te brengen. Parijs-Nice wordt het eerste doel van het seizoen, daarna rijd ik de Waalse klassiekers en via de Dauphiné wil ik me voorbereiden op de Tour.”

Greipel mikt op wereldtitel

André Greipel – Foto: Sirotti

Het seizoen 2015 was voor Greipel met zestien overwinningen een topjaar, met onder meer vier etappezeges in de Tour en één in de Giro. “Iedereen vraagt of ik dat in 2016 kan overdoen, maar dat is helemaal niet evident. Bovendien behaalde ik nog een aantal andere WorldTour-zeges en vooral de overwinning in de Vattenfall Cyclassics was uniek. Mijn programma voor volgend jaar is grotendeels vergelijkbaar met 2015. Ik rijd eerst Parijs-Nice, dan de klassiekers, Giro en Tour en in het najaar hoop ik als kopman van het Duitse team het WK in Qatar te kunnen betwisten en een gooi te doen naar de wereldtitel.”

Roelandts mist topresultaat
“Ik geef mezelf een 7/10 voor 2015”, zegt Jürgen Roelandts. “Ik heb een constant voorjaar gereden, helaas zonder uitschieter. In Milaan-Sanremo werd ik elfde, in de E3 en Gent-Wevelgem zevende, achtste in de Ronde en 21ste in Parijs-Roubaix waar ik alleen vooruit reed tot op Carrefour de l’Arbre. Goede resultaten, maar een echte topprestatie ontbrak ter bekroning. Ik hoop dat het anders is in 2016. Een overwinning is geleden van de Ronde van de Middellandse Zee in 2013, ik hoop ook daar verandering in te brengen. Tiesj zie ik niet als een concurrent, we kunnen er alleen maar baat bij hebben als we met twee een finale rijden en ik gun hem van harte een eerste profzege.”

Rio het hoofddoel voor Wellens
Voor Wellens was 2015 een jaar met twee gezichten. “Het voorbije seizoen was een heel leerrijk jaar, misschien wel leerrijker dan de jaren waarin alles voorspoedig verliep. Voor het eerst maakte ik kennis met de keerzijde van de medaille. De Tour de France verliep niet zoals gehoopt; gelukkig heb ik me nadien kunnen herpakken met rit- en eindwinst in de Eneco Tour en mijn zege in de GP de Montréal. In 2016 zal ik teruggrijpen naar het recept van 2014: zo goed mogelijk presteren in de Waalse klassiekers en nadien de lijn doortrekken in de Giro. En ik hoop volgende zomer zo goed mogelijk aan de start te verschijnen van de olympische wegrit in Rio.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 24 december 2015 om 16:28

Ik geef die Wellens, met zijn dappere a-typische manier van koersen wel een goeie kans in AGR en LBL, mooie renner is dat.

Matisz 24 december 2015 om 16:39

Wat mij opvalt is de nuchtere kijk van Tiesj Benoot. Een goede ‘kop’ kan tot grote successen leiden. Voor de rest hoop ik dat Andre, Tony en Tim verder kunnen successen opbouwen. En vooral Jurgen voor een klassieke of ‘gewone’ zege.

DeLuiaardVanLimburg 24 december 2015 om 17:36

Pfoe. Kopmanschap greipel voor wk wordt spannend als degenkolb en kittel ook in vorm zijn:-). Ik voel een mooie soap ontknopen!

tdv21 24 december 2015 om 17:59

Toch echt duidelijk renners die niet alleen toppers zijn in hun vak maar ook nog eens enorm pienter zijn. Laat die overwinningen maar komen :)

@redactie, het is niet omdat een renner zegt dat hij naar Rio wilt dat het HET hoofddoel van zijn jaar is. Desalniettemin denk ik dat Wellens de geknipte kopman voor de Belgen is.

DMenchov 25 december 2015 om 08:10

Greipel zou wel een mooie wereldkampioen zijn!

mollemarijden 25 december 2015 om 14:44

Lotto blijft een leuke ploeg. Hoop ook voor Wellens op een podium plek in de klassiekers. Beide Lotto ploegen lekker aanvallen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.